08:14 – 23 مهر 1403
مجید برنجی مدیر پروژه برق روستایی طونیر در یک برنامه رادیویی گفت: یکی از اقدامات خوبی که به تناسب هزینه برق انجام شده است، تامین سیستم های حمل پنل های خورشیدی است با توجه به اینکه بادیه نشینان کشور هستند. انجام این کار به دلیل نداشتن شهرک ثابت و جابجایی برای اتصال شبکه برق به محل سکونت آنها غیراقتصادی است، بنابراین برای حل مشکل عشایر در کشور، پنل های خورشیدی نصب شد.
وی ادامه داد: طی 6 ماه امسال 7 هزار و 500 پنل خورشیدی به بادیه نشینان کشور تحویل داده شد و تاکنون 28 هزار و 500 خانوار بادیه نشین پنل خورشیدی دریافت کرده اند.
مدیر اجرایی طرح برق روستایی التونیر تصریح کرد: در حال حاضر 10 درصد هزینه پنل های خورشیدی توسط بادیه نشینان و 90 درصد مابقی از محل هزینه برق وزارت نیرو تامین می شود. هدف ما این است که بادیه نشینان بتوانند با استفاده از پنل های خورشیدی بدون برق زندگی کنند.
البرینجی تصریح کرد: از ابتدای انقلاب تا امروز 58 هزار و 829 روستای کشور برق دار شده اند.
وی افزود: از نظر جمعیتی 99.08 درصد جمعیت روستایی کشور از برق برخوردار هستند و اگر شهرک هایی که در کشور برق ندارند مورد تایید سازمان های مجری مانند بنیاد مسکن و محیط زیست و غیره باشد، برق آنها را تامین می کنیم. . امروز هم ۵۱ درصد شبکه توزیع برق کشور روستایی است.
به گفته مدیر طرح برق رسانی روستایی توانیر از ابتدای انقلاب به صورت هفتگی ۲۴ روستای کشور برق رسانی شده است.
البرنجی گفت: با توجه به فرسودگی شبکه برق روستایی که از ابتدای انقلاب اجرا شد، از ابتدای سال 1400 تا به امروز شبکه برق 19 هزار و 100 روستا بهسازی شده است.
خبرنگار: ردا زارعی