سازمان ملل متحد اخیرا گزارشی منتشر کرده است که نشان می دهد تلگرام به یکی از پلتفرم های اصلی شبکه های جنایی در جنوب شرق آسیا تبدیل شده است.
بر اساس این گزارش، گروه های جنایی از ویژگی های رمزگذاری شده این پلتفرم برای انجام فعالیت های غیرقانونی مانند پولشویی، کلاهبرداری و به اشتراک گذاری اطلاعات سرقت شده استفاده می کنند. این گروه ها سالانه بین 27.4 تا 36.5 میلیارد دلار درآمد دارند و با خیالی آسوده به این فعالیت ها ادامه می دهند.
به گفته دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC)، تلگرام به ابزاری حیاتی برای این گروه ها تبدیل شده است و آنها از این پلت فرم برای فروش بدافزار، کلاهبرداری و تبادل اطلاعات حساس مانند شماره کارت اعتباری استفاده می کنند.
به عنوان مثال یکی از این شبکه ها در تبلیغاتی اعلام کرد که می تواند روزانه 3 میلیون دلار ارز دیجیتال سرقتی را از طریق اپلیکیشن تلگرام منتقل کند.
در همین حال، افزایش تعداد صرافیهای غیررسمی ارزهای دیجیتال در تلگرام، ردیابی پولهای کثیف را پیچیدهتر کرده است. همچنین، بر اساس گزارش UNODC، تتر پایدار (USDT) به عنوان ابزار اصلی برای انجام تراکنشهای غیرقانونی در این شبکهها استفاده میشود.
این گزارش همچنین تأیید می کند که سودهای کلان به دست آمده توسط این گروه های جنایتکار باعث می شود آنها به دنبال نوآوری های جدیدتر مانند استفاده از فناوری های پیشرفته مانند هوش مصنوعی و دروغ های عمیق باشند.
تا به امروز، بیش از 10 ارائه دهنده نرم افزار دیپ فیک شناسایی شده اند که خدمات خود را به طور خاص برای کلاهبرداری های آنلاین ارائه می دهند.
وضعیت زمانی بدتر شد که پاول دورو، بنیانگذار تلگرام، در ماه آگوست به اتهام تسهیل فعالیت های غیرقانونی در تلگرام، از جمله قاچاق مواد مخدر و کودک آزاری، دستگیر شد.
پس از آزادی، دورف گفت که در تلاش است تا تعادلی بین حفاظت از حریم خصوصی کاربران و همکاری با مجریان قانون ایجاد کند.
]
منبع خبر: https://ramzarz.news/news/109847/