به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، رویداد سالانه بورس، بانک و بیمه به عنوان مهمترین و بزرگترین رویداد حوزه مالی کشور، همه ساله با حضور شرکتهای فعال داخلی و خارجی و معتبر در حوزه مالی برگزار میشود. بازار سهام و در سال 1404 طی چهار روز از 25 تا 29 خردادماه، هفدهمین دوره آن در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار میشود.
در همین راستا، عضو شورای سیاسی و برگزارکننده این رویداد بین المللی در گفت وگو با ای بی اس نیوز اظهار داشت: این نمایشگاه که هر ساله به منظور افزایش ارتباط و آگاهی مردم نسبت به بازار مالی و خدمات آن برگزار می شود، موجب افزایش سواد می شود. و ارائه توانمندی های داخلی در هر یک از سه حوزه بورس، بانک و بیمه توسط آموزش و پرورش و فرهنگ برگزار می شود، مانور صنعت مالی ایران نیز در اقتصاد کشور به حساب می آید.
صالح سپاسدار افزود: تاکنون شانزده دوره از این رویداد در پایتخت با موفقیت برگزار شده است و قرار است هفدهمین دوره این نمایشگاه در خرداد ماه 1404 در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شود.
وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود اینکه بیش از یک دهه است که رویداد بین المللی بخش مالی در ایران برگزار می شود، اما هنوز برای هر دوره یک روز تقویمی مشخص وجود ندارد، پاسخ داد: برگزاری این رویداد در سال های اخیر، اگرچه فراز و نشیب هایی را تجربه کرده است، اما عدم تعیین زمان بندی دقیق برای برگزاری آن مورد انتقاد بسیاری از کارشناسان و فعالان بازار مالی قرار گرفته است. خوشبختانه با رایزنیها و نشستهای کارشناسی با مسئولان شرکت سهامی نمایشگاههای بینالمللی و وزارت حراست، رویداد بخش مالی از این پس هر ساله در خردادماه برگزار میشود.
سپاسدار تاکید کرد: استفاده از روش ها و تکنیک های علمی مبتنی بر برنامه ریزی هدفمند و همه جانبه در فرآیند خلاقانه از جمله تعیین زمان بندی برای برگزاری نمایشگاه بخش مالی و استفاده از نتایج برگزاری نمایشگاه می تواند نویدبخش رشد و توسعه این امر باشد رویدادی متناسب با رونق اقتصادی کشور.
به گفته وی، برگزاری این نمایشگاه در سال های اخیر همواره این سوال را در بین شرکت کنندگان و بازدیدکنندگان ایجاد کرده است که چرا این رویداد تاریخ و زمان بندی مشخصی برای برگزاری در طول سال نداشته و همچنان بسته به سلیقه برنامه ریزی می شود. سرمای زمستان یا در اوج گرمای تابستان. در عین حال، زمان برگزاری نمایشگاه در اوج فصل مجامع بورس همواره یکی از انتقادات اصلی فعالان بازار در خصوص نحوه برگزاری این رویداد بوده است و معتقدند مسئولان این رویداد باید به گونه ای برنامه ریزی کنید که شرکت ها بتوانند در هر لحظه با خیالی آسوده درباره نمایشگاه بحث کنند. از سوی دیگر، انتظار میرود با حضور پررنگتر شرکتکنندگان خارجی، سطح کیفی و مطابقت آن با استانداردها و راهکارهای بینالمللی با هدف بهبود برگزاری نمایشگاه نیز ارتقا یابد.
این مسئول رویداد فینکس به عنوان رویداد مهم فرهنگی بازار سرمایه را وسیله ارتباط موثر و گسترده بین موسسات مالی با عموم مردم و مخاطبان آن دانست و گفت: ارائه ویترین دستاوردها و ابزارهای مالی و سرمایه گذاری. در این بازار، امکان تقویت اعتماد عمومی به عنوان سرمایه اصلی بخش مالی کشور فراهم شود. نمایشگاه تخصصی بورس، بانک و بیمه فرصت مناسبی برای موسسات ارائه دهنده خدمات مالی است و مروری بر رویدادهای برگزار شده توسط فینکس در سال های اخیر و رشد چشمگیر ارتقاء ظرفیت کسب و کارها و موسسات مالی جهت معرفی و اطلاع رسانی می باشد. برای عموم مردم امکان تغییر دیدگاه و تعمیق نگاه ها به سمت حرفه ای شدن بیشتر بازار سرمایه کشور وجود دارد.
سپاسدار با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه های تجاری و مالی در اکثر کشورهای جهان با هدف توسعه و رونق امری رایج است، افزود: بنگاه های اقتصادی و اقتصادی بر اساس شعار و اهداف خود از حضور مردم و مسئولان در یک زمان تلاش می کنند. زمانی که اقتصاد کشور در رکود است، در کنار تحریم ها برای بهره برداری هر چه بیشتر تلاش می کند.
با نگاهی به نمایشگاه های مختلف در سراسر جهان و عملکرد اقتصادی کشورهای برگزار کننده، درمی یابیم که بسیاری از این کشورها با شناسایی صحیح و دقیق گره های اقتصادی و رقبای خود در بازارهای هدف، اقدام به برگزاری نمایشگاه های تخصصی می کنند.
به گفته وی، نمایشگاه مکانی برای نمایش توانمندی ها و پیشرفت های یک منطقه یا کشور در زمینه های مختلف است و برگزاری مستمر این رویدادها باعث افزایش سطح اطلاعات و دانش عمومی، علمی و فنی بازدیدکنندگان می شود.
وی ادامه داد: دیدن و بازدید از موسسات مالی همکار و توافقات صورت گرفته، ارتباط مستقیم سرمایه گذاران خرد و عموم مردم نمایشگاه با شرکت ها، آشنایی با برخی سرمایه گذاران عادت به سرمایه گذاری در بورس و نمایشگاه می تواند انرژی زا باشد. مذاکرات سرمایه گذاری آنها و حتی کسب اطلاعات اولیه می تواند یکی از مزایای برگزاری نمایشگاه باشد. در حوزه بازار سرمایه کشور نیز طی 16 سال گذشته نمایشگاه بانک، بیمه و بورس با هدف شناسایی بازارهای جدید و ارائه خدمات نوین بازار مالی کشور برپا شده است. .
سپاسدار به تشریح دلایل عدم تعیین تاریخ مشخص برای برگزاری رویداد بین المللی بخش مالی پرداخت و گفت: بی شک به دلیل پراکندگی تصمیمات و وجود قوانین نامتعادل متعدد بازار مالی کشور، کشور با تلاطم های زیادی مواجه است. و از سوی دیگر به دلیل تحریم ها و نبود استانداردهای مهم بین المللی. ارتباط بازار مالی کشور با بازارهای بین المللی محدود و در چارچوب های خاص دولتی است. بنابراین، تبیین و تثبیت استراتژی سازمانی و برنامه دقیق نمایشگاههای تخصصی در حوزه پول و سرمایه کشور یک ضرورت ضروری برای سالهای آینده است و نباید تنها به برپایی نمایشگاههایی که فقط برای میهمانان کشوری در نظر گرفته شده است، اکتفا کرد.
وی افزود: فضای اقتصاد جهانی و تغییر الگوهای رفتاری اقتصادی باید این باور را ایجاد کند که بازار سرمایه و بخش مالی کشور درهای خود را برای حضور سایر کشورها آماده می کند. لذا با توجه به جهتگیریهای دولت در خصوص حضور در صحنههای بینالمللی، تعیین اهداف این حضور ضروری است. بنابراین برای ارتقای سطح کمی و کیفی نمایشگاه بخش مالی و ارتقای استانداردهای همگام با دنیا، اولین قدم تعیین زمان و مکان برگزاری هر ساله این رویداد و تثبیت آن است.
absnews