به گزارش ای بی اس نیوز، محمدباقر قالیباف روز جمعه به مناسبت سی امین سالگرد تصویب قانون اساسی تاجیکستان افزود: رژیم صهیونیستی باید بداند که نمی تواند ناکامی های راهبردی خود را با حملات هوایی و عملیات تروریستی جبران کند و این چنین است. فقط سرعت عملیات خود را تشدید می کند. زوال وجود او
وی افزود: بهتر است این رژیم به جای حملات هوایی و کشتار مردم بیگناه، هرچه سریعتر به سمت توافق آتش بس که حداقل حقوق ساکنان غزه و لبنان را رعایت می کند، حرکت کند.
وی تاکید کرد: ما رؤسای مجالس و مجالس کشورها به نمایندگی از مردم وظیفه داریم در برابر اقدامات خودسرانه و وحشیانه رژیم صهیونیستی که موجب تخریب زنان و کودکان و ناقض حقوق اساسی فلسطینیان می شود واکنش نشان دهیم. . مردم و صدای آزادی و عدالتخواهی آنان باشد.
رئیس شورای اسلامی شهر تاجیکستان با تاکید بر اینکه تاجیکستان و کشورم ایران به دلیل تاریخ و فرهنگ مشترک، فراتر از مرزهای جغرافیایی پیوندهایی دارند، گفت: زبان فارسی که نگین مشترک بین دو ملت است، پایه و اساس فکر و اندیشه است. همدلی فرهنگی
وی افزود: امروز می توان از این میراث غنی فرهنگی به عنوان سرمایه راهبردی در توسعه روابط دوجانبه به ویژه در زمینه های فرهنگی عملی و آموزشی استفاده کرد.
قالیباف تاکید کرد: همکاری های دانشگاهی و انجام پروژه های علمی مشترک و رویدادهای فرهنگی می تواند بستر نوآوری و پیشرفت دو کشور را فراهم کند. از نقطه نظر اقتصادی، تاجیکستان به لطف منابع طبیعی غنی و موقعیت جغرافیایی استراتژیک، قابلیت های توسعه زیادی دارد.
وی گفت: ایران با تجارب خود در زمینه انرژی، زیرساخت، کشاورزی و صنعت توانسته است با همکاری نزدیک و اجرای پروژه های مشترک این قابلیت ها را ارتقا دهد.
رئیس شورای اسلامی شهر افزود: در حالی که برای گرامیداشت این روز فرخنده گرد هم می آییم، جهان و منطقه ما با چالش ها و تهدیدهایی مانند یکجانبه گرایی، تجاوز و نقض حاکمیت، استقلال کشورها، تروریسم، افراط گرایی و تغییرات اقلیمی مواجه است. تنها با همکاری مشترک دوجانبه، چندجانبه و منطقه ای و اقدام جمعی موثر حل خواهد شد.
وی تاکید کرد: راهبرد جمهوری اسلامی در قبال کشورهای منطقه و همسایگان همواره بر سه اصل حسن همجواری، تنش زدایی و همکاری همه جانبه استوار بوده است. ما معتقدیم تنها یک راه برای پیشرفت و ساختن وجود دارد. کشورهای منطقه، یعنی همزیستی مسالمت آمیز و توسعه همکاری ها در همه زمینه ها و در همه سطوح.
روابط ایران و تاجیکستان در سال های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است
قالیباف گفت: به نمایندگی از شورای اسلامی جمهوری اسلامی ایران، امضای توافقنامه همگرایی پارلمانی برای صلح و توسعه پایدار را بین مجالس منطقه پیشنهاد می کنم. این ابتکار می تواند شامل تشکیل شورای پارلمانی مشترک بین کشورهای منطقه با هدف ارتقای دیپلماسی چندجانبه و ایجاد سازوکار و کار گفت و گو بین پارلمان های کشورها باشد.
وی تصریح کرد: نهاد مجلس نمایندگی و تبلور اراده ملت هاست. ما از طرف ملت های خود از تمامی نهادها و سازمان های بین المللی که به دنبال صلح، ثبات و امنیت در منطقه هستند دعوت می کنیم.
رئیس شورای اسلامی شهر افزود: این پیمان راهی به سوی مذاکره با کشورهای منطقه و جهان برای رفع سوء تفاهم ها و پیشبرد گفت وگو خواهد بود.
وی گفت: روابط ایران و تاجیکستان در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است، اما هنوز ظرفیتهای زیادی برای گسترش و تعمیق همکاریها وجود دارد. »