سالم – الخبر: دکتر العبیدی مدیرعامل شرکت داروسازی گفت: نمی توان افراد ذی صلاح را به بهانه تعارض منافع از سازمان غذا و دارو کنار گذاشت.
سید امیر رضویان در گفت و گو با خبرنگار سالم خبر در پاسخ به این سوال که آیا انتصاب جدید رئیس سازمان غذا و دارو تغییری در وضعیت صنعت داروسازی کشور ایجاد می کند؟ وی تصریح کرد: با توجه به موانع زیادی که به ویژه در داخل و خارج سازمان وجود دارد، رئیس جدید سازمان غذا و دارو باید فردی شایسته و آشنا به حوزه صنعت دارو و همچنین روابط بین ادارات در حوزه صنعت داروسازی باشد. زمینه های مختلف اعم از شورای اسلامی و بانک مرکزی و غیره.. مهمترین چیز تسلط بر ایجاد هماهنگی های لازم و کسب اطمینان خارج از سازمان به سایر نیروها جهت تسهیل در امور سازمان و صنعت است. در این صورت می توان گفت که در وضعیت صنعت داروسازی کشور تفاوت وجود خواهد داشت.
وی با اشاره به موانع غیر ضابطه مند فعالیت صنایع دارویی در کشور تصریح کرد: از موانع غیر نظارتی
می توان به تامین نقدینگی، تخصیص ارز و … اشاره کرد و در سایر بخش ها مانند قیمت گذاری دارو که در اختیار سازمان غذا و دارو است، طی سال های گذشته به دلیل مداخلات با مشکلات جدی در کشور مواجه شده است. از خارج از سازمان صنعت داروسازی، زیرا هیچ گاه قیمت ها با توجه به نیاز صنعت و نرخ تورم در کشور افزایش نیافته است.
وی در اولویت بندی مشکلات صنعت داروسازی در کشور تصریح کرد: مشکل نقدینگی یکی از اولین مشکلات صنعت داروسازی در کشور است و دیگری قیمت گذاری دارو است که البته قیمت گذاری توسط کمیته قیمت گذاری انجام می شود. سازمان غذا و دارو اما فشارهای خارج از سازمان بسیار زیاد است و متاسفانه در دو سال اخیر با وجود افزایش هزینه های تولید، قیمت دارو تغییر چندانی نکرده است.
رضویان همچنین گفت: در کنار این دو معضل بزرگ صنعتی که هر روز با آن درگیر هستیم، فرآیندهای تصمیم گیری و سیاست گذاری ریز و درشت نیز وجود دارد.
واردات برخی از قطعات یدکی و لوازم یدکی ماشین آلات صنعتی به دلیل بسته شدن سامانه ثبت سفارش توسط وزارتخانه و یا تخصیص ارز نما که اخیرا با مشکلاتی مواجه شده است، مشکلاتی از این دست وجود دارد اما عمده ترین مشکلات صنعت داروسازی در کشور است. نقدینگی و قیمت گذاری هستند که امیدواریم حل شود، هرچند که ما اراده ای برای حل آن پیدا نمی کنیم.
وی تاکید کرد: صنعت چوب در کشور همیشه در معرض مشکلات است و شرایط به گونه ای شده است که در یک روزمرگی به سر می بریم و نمی توانیم به توسعه و آینده این صنعت فکر کنیم.
رازویان با تاکید بر لزوم آینده نگری صنعت داروسازی در این حوزه خاطرنشان کرد: این نکته قابل تامل است. هرم سنی جمعیت کشور رو به پیری و در نتیجه بیماری های مزمن از جمله بیماری های قلبی و عروقی است. همچنین افزایش می یابد و باید برای آن برنامه ریزی کنیم. اما سیاست هایی در نظر گرفته می شود که از این برنامه ریزی و آمادگی برای آینده جلوگیری می کند.
وی ادامه داد: مدت هاست
دو سال پیش شورای عالی بیمه با گنجاندن داروهای دیابت در لیست بیمه موافقت کرد، اما با وضع شرایط تحصیلی که مسئولیتی بر عهده آن نیست، اجرای آن دو سال به تعویق افتاد. شرط آموزش وجود زیرساخت است که در حال حاضر وجود ندارد. نتیجه این می شود که از یک طرف تهیه دارو برای بیمار سخت می شود و از طرف دیگر تولیدکنندگان دارو را با مشکل مواجه می کند و بیمه دارو را نیز تامین نمی کند.
رضویان همچنین گفت: این ساختارهای پیچیده باعث شده است که این صنعت آسیب ببیند و نتواند خطوط تولید خود را بر اساس شیوه های خوب ساخت نوسازی و نوسازی کند، نمی تواند به توسعه و از همه مهمتر صادرات فکر کند. در برنامه هفتم توسعه یک میلیارد دلار برای صادرات دارو در نظر گرفته شد، اما سوال اینجاست که با چه زیرساختی، با چه برنامه ای، با چه پولی و با چه قیمتی دارو صادر می شود و قطعا با توجه به این مشکلات. که صنعت داروسازی کشور هر روز از آن رنج می برد.
این امکان پذیر نیست.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر تضاد منافع کاندیدای انتخاب رئیس جدید سازمان غذا و دارو، توضیح داد: نمی توان افراد شایسته و مدبر را به بهانه تضاد منافع از ریاست سازمان غذا و دارو کنار گذاشت. . اگر فردی در صنعت فعال نباشد و مشغول به کار نباشد، می تواند ریاست سازمانی مانند FDA را بر عهده بگیرد و کاری انجام دهد؟ برای انتخاب رئیس سازمان غذا و دارو باید تضاد منافع مدیریت شود. رئیس جدید سازمان غذا و دارو باید سوابق خود را روشن کند و این شفاف سازی عملکرد و فعالیت وی باید در طول چهار سال مدیریتش ادامه داشته باشد. مسلم است که ممکن است مدیر و تصمیماتش تحت کنترل باشد که منفعت خاصی به نفع شخص، گروه یا طیف خاصی نداشته باشد. حتی پس از پایان دوره ریاست جمهوری خود نیز باید شفافیت داشته باشد که آیا از امکاناتی که در اختیار دارد برای دوره بعد از ریاست جمهوری خود استفاده کرده است یا خیر.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17459/%D9%86%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF-%D8%A7%D9%81%D8%B1%D8%A7%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%85%D9%86%D8%AF-%D8%A8%D9%87%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AA%D8%B6%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D9%86%D8%A7%D9%81%D8%B9-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%DA%A9%D9%86%D8%A7%D8%B1-%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B4%D8%AA
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز