رامین صلاح رئیس نظام دامپزشکی استان تهران در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، با اشاره به خطرات احتمالی بهداشتی نگهداری از حیوانات اهلی در منزل، گفت: وظیفه فرهنگ سازی در حوزه دامپزشکی است. نگهداری از حیوانات خانگی بر عهده نهادهایی است که مسئولیت آن را بر عهده دارند و وجوه دریافت می کنند، اما باید توجه داشت که کوچکترین کمبود خدمات بهداشتی سلامت جامعه بشری را با مشکلات جدی مواجه می کند.
وی افزود: در حال حاضر بیماری سالک در بین سگ ها و حتی سگ های اهلی شمال تهران بیداد می کند و در صورت عدم ثبت این حیوانات می توانند منشا انتقال سالک به انسان باشند.
وی گفت: برای معدوم سازی سگ های مبتلا به سالک با مراجعه به درمانگاه ها ابزار قهری نخواهیم داشت و نیازمند کمک نهادهای مربوطه هستیم.
صلاح بیان کرد: در حالی که در سایر نقاط جهان طبق پروتکل ها سگ ها در چنین مواقعی به زور معدوم می شوند، اما در ایران چون پلیس از ما حمایت نمی کند صاحب حیوان به راحتی آن را از دسترس خارج می کند و می شود. امكان از بين بردن آن وجود دارد و اين مشكل باعث گسترش بيماري مي شود.
وی می افزاید: در این شرایط باید حیوان و صاحب آن را بشناسید تا بتوانید از مراجع قضایی و انتظامی درخواست معدوم سازی آن را داشته باشید.
صلاح در پاسخ به این سوال که آیا وظیفه وزارت بهداشت است که در مورد سایر بیماری هایی که در حوزه انسانی وجود دارد، وجود این بیماری را انکار کند، گفت: قطعا اینطور نیست و وزارت بهداشت نیز خدماتی را ارائه می دهد. بیماران و بیماران، و ما نیز وظیفه سلامتی داریم.
ماموریت تامین امنیت غذایی از طریق دامپزشکی در وزارت تولیدات کشاورزی امکان پذیر نیست
رئیس سازمان دامپزشکی استان تهران در بخشی دیگر از سخنان خود ضمن اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر امنیت و ایمنی غذایی گفت: استقرار دامپزشک دارو در وزارت تولیدات کشاورزی مانع از دستیابی به مجموعه می شود. اهداف دستورات رهبران در مورد ایمنی مواد غذایی خوشبختانه جهاد کشاورزی استان تهران متوجه شده است که هدف اصلی نه تنها افزایش آمار تولید، بلکه تولید پایدار و سالم و استانداردهای جهانی است و امیدواریم با آمدن نوری این تغییر نگرش انجام شود. در وزارتخانه نیز رخ خواهد داد.
وی گفت: در گذشته مجوزها فقط برای افزایش تولید صادر می شد. به عنوان مثال صدور مجوزهای بی رویه و بی ملاحظه باعث شده است که بسیاری از واحدها و زنجیره های مرغ مادر با سرمایه گذاری کلان در استان تهران به دلیل قرار گرفتن در نزدیکی یک مرغداری 5000 واحدی دچار بیماری شده و خسارات زیادی را متحمل شوند. بحث تخصصی دامپزشکی.
سانته با تاکید بر اینکه نظام دامپزشکی مسئولیتی در قبال تنظیم حجم گوشت و مرغ در بازار ندارد، گفت: باید محصول را سالم به دست مردم برسانیم و این موضوع نیازمند تعریف دامپزشکی در جایگاه واقعی خود است.
وی افزود: در 80 درصد کشورهای دنیا دامپزشکی در زمره سلامت قرار می گیرد و در ایران از زمانی که دامپزشکی در وزارت جهاد کشاورزی تعریف شد مشکلات زیادی به وجود آمد زیرا این وزارتخانه فقط به دنبال افزایش است. آمار تولید
وی با تاکید بر اینکه هر چه در زمینه پیشگیری و سلامت غذا سرمایه گذاری کنیم هزینه درمان کمتر می شود، خاطرنشان کرد: دغدغه وزرای قبلی جهاد کشاورزی افزایش تولید بود در حالی که اگر این تولید سالم نباشد ارزشی ندارد. .
وی افزود: آینده دامپزشکی کشور در وزارت جهاد کشاورزی با این روش میسر نیست و نمی تواند ماموریت خود یعنی تامین سلامت و امنیت غذایی را تضمین کند.
پست آموزش دامپزشکی زیرمجموعه وزارت علوم نیست
رئیس سازمان دامپزشکی استان تهران افزود: در سال های اخیر برخی از روسای سازمان دامپزشکی در این بازتاب وزارتخانه مصمم بوده و به سمت افزایش تولید حرکت کرده اند که اگر این موضوع حل نشود، وظیفه ما در قبال آن نیست. همه
وی افزود: به نظر من حتی سمت معاونت آموزشی دامپزشکی زیرمجموعه وزارت علوم نیست و باید تفکیک شود و به وزارت بهداشت سپرده شود، هرچند چنین ساختاری در سطح جهان برای جلوگیری از تضاد منافع تعریف شده است. . بوجود نمی آیند. نظام دامپزشکی باید در وزارتخانه ای که وظیفه آن افزایش تولید است، از تولید ناسالم جلوگیری کند.
آمار همه گیری اعلام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی با خروجی کشتارگاه مطابقت ندارد.
وی ادامه داد: نظام دامپزشکی با این همه فشار مجوزهای غیرضروری صادر نمی کند، اما وزارت جهاد کشاورزی قصد دارد روی عدد بگوید که این تعداد مجوز صادر کرده ایم و تولید داریم. در حالی که بسیاری از اعداد این وزارتخانه واقعی نیستند، حتی آمار شیوع بیماری که از سوی وزارتخانه اعلام می شود با آنچه از کشتارگاه خارج می شود مطابقت ندارد و این عدد و اختلافی که در اینجا وجود دارد یک فاجعه است.
سلامت تصریح کرد: اگر نتوانیم قوانین نظارت بهداشتی را اجرا کنیم و مدیر فنی مستقلی وجود نداشته باشد، نمی توانیم به رسالت خود عمل کنیم.
سیستم دامپزشکی برخی از خدمات گران قیمت را به صورت رایگان ارائه می دهد
رئیس سازمان دامپزشکی استان تهران در بخشی دیگر از سخنان خود با یادآوری اینکه قانون در زمینه عوارض صدور مجوز فعالیت دیگری را به سازمان دامپزشکی محول کرده است، توضیح داد: نظارت بر این مراکز، رسیدگی به تخلفات است. و غیره از جمله فعالیت هایی هستند که علیرغم هزینه ای که دارند، مبلغی دریافت نمی کنند.
وی افزود: به عنوان مثال 95 درصد پرونده های قضایی استان تهران مربوط به دام های کوچک و مشکلات این درمانگاه ها است. از آنجایی که تعداد مراجعات افراد، گرفتاری ها و تنش های آنها زیاد است و این مبالغ عملا کفاف هزینه های آنها را نمی دهد، همه اینها در حالی اتفاق می افتد که سازمان نظام می تواند اعضا را از نظر ریالی سقفی کند.
وی ادامه داد: اگر مصوبه هیئت وزیران در خصوص کمیسیون محاکمه نیروی انتظامی اجرایی شود و بتوانیم هزینه جداگانه ای برای رسیدگی به شکایات از شاکی بگیریم، مشکل حل می شود. اگرچه در مورد شکایات انسانی در سیستم قضایی یا پزشکی از شاکی حق تمبر دریافت می شود، اما سیستم دامپزشکی این کار را تقریباً رایگان انجام می دهد و هزینه های مربوطه به خود سیستم تحمیل می شود و ما همه را در ما می بینیم. الگوی پروانه
وی با اشاره به اینکه بررسی هر پرونده و برگزاری هر جلسه کمیسیون عالی پلیس در استان تهران حدود دو و نیم میلیون تومان هزینه دارد، گفت: امیدواریم با اصلاح قانون این مشکلات برطرف شود.
absnews