16:55 – 16 مهر 1403
قربانی قربانی در روز جهانی پنبه با اشاره به اهمیت کارخانه پنبه و نقش استراتژیک آن در اقتصاد کشور گفت: پنبه نقش مهمی در ایجاد فرصت های شغلی برای صدها میلیون نفر در بیش از صدها کشور جهان از جمله ایران دارد. و با توجه به ارزش افزوده بالای این محصول، خودکفایی در تولید آن ضروری است.
وی با بیان اینکه مدیریت و سیاستهای حمایتی میتواند نقش مهمی در رفع چالشها و افزایش بهرهوری داشته باشد، افزود: تا زمانی که پنبه با ارز آزاد وارد میشود، تولیدات داخلی توان رقابت را ندارند و باید تعرفههای واردات تعیین شود..
رئیس موسسه پنبه ادامه داد: با افزایش بهره وری پنبه در واحد سطح با تلاش کارشناسان می توان کشت این محصول را برای کشاورزان و کارخانه داران سودآور کرد..
ضریب نفوذ و آگاهی از راهکارهای افزایش راندمان تولید
به گفته وی، پنبه ارزش افزوده زیادی برای کشور دارد به گونه ای که با کار بر روی 4 هکتار کشت پنبه سالانه برای یک نفر شغل دائمی ایجاد می شود.
رئیس پژوهشکده پنبه کشور نیاز سالانه کشور به الیاف پنبه را 150 هزار تن تشریح کرد و افزود: طبق آمار 50 درصد آن از طریق واردات تامین می شود و هدف پژوهشکده پنبه جبران آن خواهد بود. که کاهش با افزایش عملکرد در واحد سطح..
به گفته وی، با ابلاغ سند امنیت غذایی کشور و پیشبینی تولید 87 درصدی فیبر، امیدواریم تا پنج سال آینده با ضریب نفوذ دانش و فناوری به خودکفایی این محصول برسیم..
با استفاده از مدل کشاورزی می توان به افزایش 30 درصدی بهره وری آب دست یافت
قربانی به ضرورت اجرای طرح الگویی کشاورزی اشاره کرد و افزود: با اجرای این طرح در 105 هزار هکتار، افزایش 30 درصدی بهره وری آب و افزایش میانگین عملکرد در واحد سطح از برنامه های آتی موسسه است. ..
وی از حمایت بخش خصوصی در توزیع ارقام ارائه شده توسط این موسسه خبر داد و افزود: این ارقام از طریق 8 شرکت خصوصی تکثیر و توزیع می شود..
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور با اشاره به اقدامات انجام شده برای تشویق کشاورزان به کشت پنبه گفت: پیش از این بذر به صورت بذر پنبه در اختیار کشاورزان قرار می گرفت اما از 3 سال گذشته بذر در اختیار کشاورزان قرار گرفته است. به صورت ضدعفونی، کوددهی و بسته بندی انجام می شود و این کار باعث صرفه جویی در مصرف بذر می شود و باعث افزایش ماندگاری بذر و افزایش قدرت جوانه زنی می شود..
وی با بیان اینکه از سال گذشته در تامین بذر پنبه مورد نیاز کشور به خودکفایی رسیده ایم، تصریح کرد: در حال حاضر بذر بیش از نیاز کشاورزان تولید می شود و بذر تولیدی کاملاً از نظر بذرهای وارداتی رقابت می کند. مقدار در واقع با توسعه انواع پنبه، بازارپسندی آن کاهش یافت و دوره رشد پنبه از 180 به 200 روز به 110 تا 130 روز کاهش یافت..
قربانی به آفات مهم در پایان فصل رشد اشاره کرد و گفت: شرایط اقلیمی پنج استان کشور یعنی گلستان، اردبیل، خراسان شمالی، خراسان رضوی و فارس برای کشت پنبه و الگوی کاشت مناسب است. برنامه ریزی کنید. به کشاورزان کمک می کند تا تصمیم بهینه بگیرند.رابرای رشد محصولات زراعی پذیرفته شده است.
رئیس پژوهشکده پنبه کشور پنبه را بهترین محصول در چرخه گندم اعلام کرد و گفت: پنبه ریشه دارد.راعمیق است و مواد آلی را به خاک تزریق می کند و باعث حاصلخیزی خاک و افزایش بهره وری محصول می شود اگر این دو محصول به صورت تناوب رشد کنند، علاوه بر افزایش بهره وری محصول، برخی از آفات، بیماری ها و علف های هرز تحت تأثیر قرار می گیرند. کاهش یافته است..
خبرنگار: آزاده محبی