رئیس طرح توسعه سیستم نوین آبیاری گفت: تاکنون بیش از 100 طرح پایلوت آبیاری هوشمند در بیش از 10 هزار هکتار از مزارع و باغات کشور انجام شده است.
گزارش دهید خبرگزاری صداوسیما; نشست تخصصی هوشمندسازی آبیاری کشاورزی به همت معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در حاشیه نمایشگاه بین المللی کشاورزی آی فارم در تهران برگزار شد.
مسئول طرح توسعه سیستم های نوین آبیاری در این جلسه گفت: از جمله اقدامات انجام شده در این حوزه، شناسایی 10 شرکت مبتنی بر دانش و فناوری، استفاده از ظرفیت های مراکز و موسسات تحقیقاتی و ارزیابی انواع هوشمند است. فن آوری های آبیاری
فریبرز عباسی افزود: تاکنون بیش از 100 طرح پایلوت آبیاری هوشمند در کشور در بیش از 10 هزار هکتار از مزارع و باغات انجام شده است.
وی گفت: تمامی این طرح های پایلوت در مساحت های وسیع و بالای 100 هکتار انجام شده است و برخی از آنها بالای 500 هکتار به بالا است.
عباسی گفت: طرح های پایلوت آبیاری هوشمند در صنایع بزرگ و مزارع پیشرو در اقلیم های مختلف، برای گیاهان مختلف زراعی و باغی و با روش های مختلف آبیاری تحت فشار انجام شده است.
رئیس طرح توسعه سیستم های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: با اجرای این طرح ها نتایج بسیار قابل قبولی در زمینه افزایش عملکرد و کاهش مصرف آب حاصل شده است.
وی افزود: رویکرد دیگر در خصوص اجرای طرح های آبیاری هوشمند، توسعه آنها با مشارکت بخش خصوصی و مشارکت 40 تا 50 درصدی کاربران در هزینه ها است.
عباسی همچنین گفت: کارگاه ها و دوره های مختلف تبلیغاتی و آموزشی به صورت حضوری و آنلاین در این زمینه برگزار شده است.
وی با تاکید بر اینکه شاخص هایی برای شناسایی شرکت های توانمند در زمینه اجرای هوشمند آبیاری در نظر گرفته شد، گفت: تعداد شرکت های شناسایی شده در این حوزه پاسخگوی تمام نیازهای کشور نیست؛ اما در حال حاضر تعداد شرکت های شناسایی شده در این حوزه پاسخگوی نیازهای کشور نیست. همچنین توزیع 10 شرکت موجود در تمامی استان های کشور یکسان نیست و باید ظرفیت ها در این زمینه افزایش یابد.
باید گفت؛ هفتمین نمایشگاه کشاورزی ایفارم تهران با حضور بیش از 170 شرکت در زمینههای باغبانی، گلخانهها، نهادهها، سیستمهای آبیاری نوین، ماشینآلات از 3 تا 16 اردیبهشت ماه در محل نمایشگاههای بینالمللی شهر آفتاب برگزار میشود. و پهپادهای کشاورزی