تولید سالانه 500 میلیون متر مربع کاشی و سرامیک
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، بهنام عزیززاده در نشست خبری بیست و نهمین نمایشگاه بین المللی کاشی و سرامیک اظهار داشت: صنعت کاشی و سرامیک صنعت پیشرو در حوزه صنعت معدن است که ظرفیت سرمایه گذاری قابل توجهی دارد و در حال حاضر 450 هزار نفر در آن مشغول به کار هستند. . ایجاد شده است
وی با بیان اینکه بیش از 145 واحد تولیدی در زمینه کاشی و سرامیک در کشور فعال است افزود: ظرفیت تولید این واحدها حدود 750 میلیون متر مربع است و در حال حاضر 500 میلیون متر مربع تولید داریم که آخرین آن سال 200 میلیون متر مربع صادر شد. این صنعت از نظر تولید، پاسخگوی نیازهای ملی بوده و ارزش پولی قابل توجهی مطابق با منافع ملی کسب کرده است.
عزیززاده به رقابتی بودن و تنوع بالای محصولات کاشی و سرامیک ایرانی اشاره کرد و گفت: به 50 کشور دنیا محصولات را با قیمت و کیفیت مناسب صادر می کنیم که البته به دلیل تحریم ها و مبادلات بانکی سهم صادرات به این کشورها بسیار پایین است.
وی گفت: 40 درصد تولید را صادر می کنیم که 73 درصد آن به میزان 140 میلیون متر مربع به عراق صادر می شود. ضمن اینکه موضوع تسهیلات انتقال پول، لجستیک و رایزنی ایرانیان در کشورهای مختلف باید حل شود. سهولت امکان صادرات به کشورهای اروپایی و آفریقایی نیز وجود دارد.
رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران تاکید کرد: در صورت عدم تسهیل شرایط صادرات، خطر از دست دادن بازارهای جهانی وجود دارد و برای صادرات به عراق نرخ ارز 20 درصد به ضرر صادرکنندگان است.
وی بر بازارهای جدید صادراتی تاکید کرد و گفت: روسیه اگرچه تقاضای بالایی برای محصولات کاشی و سرامیک کشورمان دارد، اما سهمی از صادرات به این کشور نداریم. پیش از آن صادرات به روسیه ممنوع بود، اما اکنون با امضای قرارداد ترجیحی آزاد شده است.
عزیززاده گفت: موافقتنامه ترجیحی مورد قبول دولت و مجلس روسیه قرار گرفته است و لازم است کشورمان شرایط را راحت کند تا بتواند از این بازار بزرگ استفاده کند.
وی با اشاره به مشکل عدم تعادل انرژی گفت: مشکل اصلی در کنار تحریم ها، مشکل عدم تعادل انرژی است که به دلیل قطعی برق و گاز مشکلات زیادی برای تولیدکنندگانی ایجاد می شود که نمی توانند به اندازه کافی نیازها را تامین کنند، واحدهای تولیدی در ابتدا به دلیل قطعی برق و گاز مشکلات زیادی ایجاد می کنند. 6 ماه امسال تقریباً 2 ماه تعطیل شدند که منجر به کاهش تولید، افزایش هزینه ها و افزایش قیمت تمام شده محصولات شد.
رئیس انجمن حرفهای تولیدکنندگان کاشی و سرامیک ایران گفت: جلسات متعددی با مسئولان دولتهای گذشته برای حل این بحران داشتهایم تا اشتغالزایی در این صنعت تحتتاثیر قرار نگیرد.
وی گفت: سال گذشته به دلیل افزایش تعرفه انرژی، قبوض معوقه برای واحدهای تولیدی صادر شد، هرچند وزارت نیرو اعلام کرد خسارت واحدهای تولیدی به صورت فلایر پرداخت می شود، اما این صنعت نیاز به حمایت بیشتری دارد.
وی با بیان اینکه تاکنون 28 نشست از نمایشگاه بین المللی تخصصی کاشی، سرامیک و چینی برگزار شده است، گفت: امسال دومین و بیست و نهمین دوره این نمایشگاه از 1 تا 14 آبان ماه در نمایشگاه بین المللی شهرستان برگزار می شود. شهر آفتاب این نمایشگاه باعث رقابت کیفی بین تولیدکنندگان می شود و فرصتی برای ارائه آخرین دستاوردها است.
absnews