سالم خبر: سال هاست که طرح ژنریک را در کشور اجرا می کنیم و اگر توجه ما از مشکلات سیستم دارویی کشور و عرضه دارو به جامعه دور بود، اکنون کار به جایی رسیده است که داروهای ژنریک در کشور کشور نباید نام خاصی مرتبط با سازنده داشته باشد. مشکل گمراه کننده است زیرا مشکلات اساسی تری در صنعت داروسازی وجود دارد که باید در نظر گرفته شود.
نیما سپهری، داروساز در همایش نظم عمومی، بایدها و نبایدها را بیان کرد: میزان توقعات همه شرکت های دارویی در خصوص تولید داروهایی که حتی ادعای برند بودن ندارند، اما باید پذیرفته شوند، تفاوت است. در کیفیت ما نمی توانیم ادعا کنیم که کیفیت تمام داروهای ژنریک تولید شده در کشور یکسان است
یافت نشد چند درصد از صنایع دارویی کشور دارای شیوه تولید خوب هستند؟ این نه تنها در مورد صنعت محصول نهایی، بلکه در صنعت تولید مواد خام نیز صدق می کند. اینکه مذاکرات و لابی هایی در سازمان غذا و دارو و دولت صورت می گیرد و یک سری محصولات و مواد اولیه تولید می شود و ادعا می شود که در کیفیت آنها تفاوتی وجود ندارد، صحت ندارد و باید از پزشکان در این مورد سوال کرد.
وی افزود: علاقه ما به صنعت داروسازی کشور نباید به سمت تغییر نام دارو برود، در مورد سیستم ژنریک هم همینطور است، سال هاست که طرح ژنریک را اجرا می کنیم. صنعت داروسازی کشور با مشکلات روزافزونی مواجه است. گفته می شود ایجاد چارچوب ها و محدودیت های خاص در طرح کلی، دارو را با قیمت کمتری در دسترس قرار می دهد. اما سوال اینجاست که آیا
آیا قیمت دارو از این کمتر می شود؟ مشکلات صنعت داروسازی در کشور ناشی از همین گرانی هاست که قابل دوام نیست.
سپهری با بیان اینکه عملاً داروی مجاز در کشور نداریم، تصریح کرد: داروی خارجی دارای مجوز در کشور داریم. زنجیره ای از شرکت ها داروهای دارای مجوز را از تعدادی ژنریک خارجی تولید می کنند. همچنین یک سری داروهای دارای مجوز و برند داریم که هر دو می توانند به بهبود کیفیت و قیمت داروی کشور کمک کنند. با هزینه بالای تولید در کشور، کمتر شرکت دارویی حاضر به تولید چنین داروهایی نیست.
ادامه داد: چی؟
دارو در داخل کشور عرضه می شود و با نام سیستم ژنریک تولید می شود نه چیز دیگری. علاوه بر این، خواسته سازمان غذا و دارو همیشه کاهش هزینه ها در تامین دارو بوده است و مشکل ما این است که در بسیاری از موارد اشتباه است، یعنی جایی که باید داروی ژنریک اصلی وارداتی یا برند اصلی وارداتی عرضه شود. به سازمان فورا و در غیر این صورت مناسب و عرضه است، مشکل ما این نیست که طرح کلی به سبک و شکل دیگری ایجاد شده و باعث ایجاد چنین تغییر عمده ای می شود، باید در جای دیگری از این مشکل جلوگیری شود.
سپهری گفت: تاکنون به دلیل محدودیت ها و مشکلات، سازمان غذا و دارو به فوریت دارو را از ارزان ترین منابع ممکن تامین می کند. اکنون مشکل این است که سازمان
سازمان غذا و دارو با این موضوع مواجه است و نمی تواند برنامه ریزی مناسبی برای تامین دارو داشته باشد، زیرا دارو از منابع معتبر تامین نمی شود.
وی به نگرانی نظام سلامت در خصوص واردات فوری داروها اشاره کرد و گفت: دغدغه نظام سلامت این است; در حالی که سازمان غذا و دارو نه بودجه لازم را دارد و نه تمایلی به عرضه از منابع با قیمت های بسیار بالا تحت عنوان داروی برند دارد، اما به صورت فوری انواع داروها را وارد کشور می کند که سلامت مردم را با مشکل مواجه می کند. جامعه در عین حال یک سری داروهای جدید در دنیا وجود دارد که فقط یک نوع و یک برند خاص در دنیا موجود است که سازمان غذا و دارو مجبور است چندین بار از برند اصلی وارد کشور شود. سال هایی که هنوز نسخه عمومی وجود ندارد.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17340/%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D8%B3%D8%A7%D8%B7-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D9%81%D9%88%D8%B1%DB%8C%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A8%DB%8C-%DA%A9%DB%8C%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D8%BA%D8%B0%D8%A7-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D8%AC%D9%85%D8%B9-%D8%B4%D9%88%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز