پشه ها معمولاً به بو، نفس و پوست انسان واکنش نشان می دهند. به عنوان مثال، پوست بدن به عنوان یک علامت نئون عمل می کند و پشه ها آن را به عنوان سیگنالی برای طعمه خود می بینند. یک مطالعه جدید نشان می دهد که حشرات از حسگرهای مادون قرمز در آنتن های خود برای شناسایی طعمه استفاده می کنند.
پشه ها ناقل اصلی بیماری های مختلف هستند. در فصل تابستان امسال کشورهای مختلف با پدیده پشه آئدس مواجه شده اند و بیماری هایی مانند تب دنگی، تب زرد، ویروس زیکا و مالاریا حاصل نیش این پشه ها است.
شناسایی انسان توسط پشه ها با استفاده از حسگرهای مادون قرمز
به گزارش ScienceAlert، محققان UCSB دریافتند که حشرات از حسگرهای مادون قرمز و نشانگرهای دیگر مانند دی اکسید کربن بازدم (CO2) برای تعیین محل فرود آمدن روی بدن و نیش زدن استفاده می کنند.
نیکلاس دی بووایس، زیست شناس مولکولی در دانشگاه کالیفرنیا می گوید که پشه آئدس توانایی بالایی در یافتن طعمه خود دارد. او توضیح می دهد که این پشه ها حس بویایی قوی دارند و حتی در شرایط نامتعادل مانند بادهای شدید می توانند طعمه خود را به طور کامل شناسایی کنند. از سوی دیگر، استفاده از حسگرهای مادون قرمز تضمین می کند که پشه ها قطعا هدف مورد نظر خود را پیدا خواهند کرد.
از آنجایی که فقط پشه های ماده خون انسان را می مکند، دانشمندان 80 پشه ماده را به مدت یک تا سه هفته در قفس نگه داشتند تا تعامل آنها را با صفحات مختلف ترمودینامیکی (با دمای 34 درجه معادل دمای پوست بدن و دمای 29.5 درجه معادل دمای بدن) اندازه گیری کنند. دمای اطراف). در تابستان) برای بررسی غلظت دی اکسید کربن در بدن و بوی انسان. آنها همچنین بررسی کردند که پشه ها چگونه طعمه را زیر میکروسکوپ جستجو می کنند.
آنها به این نتیجه رسیدند که زمانی که این حشرات تنها در معرض یکی از سیگنال های ذکر شده قرار گرفتند، تعامل چندانی با موضوع نداشتند. اما با اضافه شدن تابش مادون قرمز به همراه دی اکسید کربن و بو، تمایل آنها برای یافتن طعمه دو چندان شد. کریگ مونتل، عصببیولوژیست از دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو، میگوید: این یک سیگنال به تنهایی نمیتواند پشهها را وادار به پاکسازی کند، بلکه ترکیبی از این عوامل است که این موجودات را به نیش زدن وادار میکند.
از سوی دیگر، زمانی که ژن پروتئین حساس به حرارت، TRPA1، از شاخکهای پشهها حذف شد، آنها قادر به تشخیص تشعشعات فروسرخ نبودند. این مشکل نشان می دهد که ژن درون حسگرها نیز نقش مهمی در یافتن سوژه دارد.
با این توضیحات می توان گفت پوشیدن لباس های آستین بلند راه خوبی برای جلوگیری از ردیابی توسط حسگرهای مادون قرمز پشه و جلب توجه آن ها است. نیکولا دی بیوبین با تاکید بر خطر پشه ها برای سلامت انسان می گوید که این تحقیق به دانشمندان کمک می کند تا راه های جدیدی را برای مبارزه با بیماری های ناشی از پشه ها بیابند و توسعه دهند.
نتایج تحقیق حاضر در مجله Nature منتشر شد.
منبع خبر: https://digiato.com/science/mosquitoes-identify-their-prey-by-receiving-infrared-rays
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز