سالم خبر: رئیس اتحادیه اقتصاد سلامت گفت: نظام قیمت گذاری دارو در ایران در سال های اخیر برای صنعت بسیار مخرب و مضر بوده و به همین دلیل تمایل به سرمایه گذاری در حوزه تولید به شدت آسیب دیده است.
عباس کبری زاده، عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی در آستانه برگزاری نمایشگاه ایران فارما با اشاره به اینکه این نمایشگاه بین المللی بزرگترین گردهمایی صنعت داروسازی در ایران و فرصتی برای اعتلای این صنعت است، گفت: وی ضمن تاکید بر لزوم حمایت از نسل جوان در صنعت داروسازی کشور گفت: ایران فارما بیش از یک نمایشگاه صرفاً یک رویداد آموزشی برای دانشجویان و سپس فرصتی برای صنعت داروسازی است. و شرکت ها برای نمایش توانایی ها و قابلیت های خود و تبادل دانش و تجارت بین شرکت ها انجام می شود.
وی افزود: به همین منظور در هر دوره از نمایشگاه ایران فارما پنل های آموزشی و تحلیلی تهیه می شود. در این دوره از نمایشگاه که از 20 تا 22 مهرماه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود، شش تابلوی نقاشی حرفه ای و آموزشی گنجانده شده است.
اهمیت نوآوری در صنعت داروسازی کشور
کبریا ایزاده در ادامه سخنان خود بر اهمیت نوآوری در صنعت دارو تاکید کرد و گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، میزگردی با همین موضوع در این دوره از نمایشگاه ایران فارما مطرح و با حاضران در میان گذاشته شد. از کارشناسان.
در مورد وضعیت فعلی نوآوری در صنعت داروسازی در کشور پرسیده می شود و اینکه چگونه می توانیم با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی و نیازهای پزشکی و همچنین در نظر گرفتن قابلیت های در حال توسعه دانش، فهرست داروهای کشور را اصلاح کنیم. شرکت های مستقر .
وی به چالش های صنعت داروسازی در کشور اشاره کرد و در عین حال بر لزوم بازسازی و نوسازی این صنعت بر اساس قانون برنامه هفتم توسعه تاکید کرد و گفت: تمامی ابزارهای اجرایی و قانونی در دسترس است دولت می تواند… سال آینده مجوز ویژه ای برای بازسازی و نوسازی صنعت دارو در کشور اعطا می شود
کمبود نقدینگی چالش اصلی سیستم دارویی است
رئیس فدراسیون اقتصاد سلامت ایران در ادامه سخنان خود «کمبود نقدینگی» را یکی از چالش های اساسی نظام دارویی کشور عنوان کرد و گفت: متاسفانه شاهد مشکلاتی در چرخه نقدینگی صنعت داروسازی کشور هستیم که عمدتاً ناشی از راهبردهای ناکارآمد در تأمین منابع مالی به داروخانهها و بیمارستانهای دولتی، عدم حمایت ریالی از سوی مؤسسات بیمه است، به طوری که امروزه شرکتهای بیمه قادر به پرداخت به موقع تعهدات مالی خود نیستند چرخه نقدینگی در نظام دارویی کشور و راهکارهای برون رفت از وضعیت موجود در میزگردی با همین عنوان در نمایشگاه ایران فارما مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.
سیاست های دولت به نفع واردات دارو است
آسیب جدی به میل به تولید
کبری زاده همچنین به چالش های قیمت گذاری دارو پرداخت
وی با اشاره به محصولات سلامت محور گفت: نظام قیمت گذاری دارو در ایران در سال های اخیر برای صنعت بسیار مخرب و مضر بوده و به همین دلیل تمایل سرمایه گذاری در حوزه تولید به شدت آسیب دیده است. به طور کلی در سالهای اخیر روند سیاستگذاری دولت به نفع واردات و تشویق بنگاههای وارداتی بهویژه بنگاههای غیرقانونی و غیرقانونی بوده است. به شور و شوق تولید آسیب جدی وارد شده است. امیدواریم در دولت جدید شاهد اصلاح رویکرد به نفع تولید در کشور باشیم.
تکلیف قانونی توسعه صادرات دارو
وی در این خصوص ادامه داد: در جریان برگزاری نمایشگاه ایران فارما کمیته ای در خصوص اجرای متن قانونی الزام توسعه صادرات در صنعت داروسازی تشکیل شد که در برنامه هفتم توسعه نیز به آن اشاره شده بود. باید گفت که این ماده قانونی یکی از مهم ترین مواد قانونی است که در تنظیم سیاست های توسعه صادرات کمک می کند. چرا که 20 سال پیش حجم صادرات داروی کشور نسبت به حجم ارزی این صنعت بسیار بیشتر از امروز بود و این در حالی است که حجم صادرات به ارز این صنعت در سال های اخیر کاهش چشمگیری داشته است. لذا با توجه به اهمیت این موضوع در یکی از قسمت های نمایشگاه به بحث توسعه صادرات می پردازیم و امیدواریم این امر به بهبود تراز تجاری کمک کند.
فراتر از نرخ مصرف سرمایه
سرمایه گذاری در صنعت داروسازی
یکی از اعضای هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع دارویی انسانی در بخشی دیگر از سخنان خود به الزام قانونی در برنامه هفتم توسعه در زمینه بازسازی و نوسازی صنعت دارو اشاره کرد و گفت: متاسفانه شاهد بوده ایم. که نرخ استهلاک از میزان سرمایه گذاری در صنعت داروسازی در کشور فراتر رفته است، به عبارت دیگر صنعت داروسازی به سمت استهلاک پیش می رود و امروزه با توجه به اهمیت این موضوع، ماشین آلات زیادی نیاز به تعویض دارند همچنین در نمایشگاه فارما نیاز به تجدید ساختار و نوسازی صنعت خواهد بود، به ویژه اینکه این موضوع در برنامه هفتم توسعه نیز مورد توجه قرار گرفته است و با حضور نمایندگان مجلس، امکان تخصیص این امر در بودجه سال آینده وجود دارد.
دکتر کبری زاده در این خصوص به دوره وزارت پزشک در وزارت بهداشت در سال 1380 هجری شمسی اشاره کرد و گفت: آخرین باری که صنعت داروسازی تجدید شد در دوره وزارت پزشک در وزارت بهداشت بود. متاسفانه از آن سال به بعد بازسازی و نوسازی صنعت به معنای واقعی مورد توجه قرار نگرفت.
وی در قسمت آخر گفت: در خصوص فرصت حضور دکتر مازیکیان در راس دولت برای حل مشکلات نظام سلامت و صنعت داروسازی کشور گفت: جایگاه مثبت دکتر مازیکیان در دولت دکتر ظفر قندی در وزارت بهداشت و همچنین تصویب مجلس و کلیه ابزارهای اجرایی و قانونی تهیه شد تا در سال آینده اعتبار ویژه ای برای بازسازی و نوسازی صنعت دارویی کشور داشته باشیم.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17314/%D8%A7%D8%B4%D8%AA%DB%8C%D8%A7%D9%82-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D8%B4%D8%AF%D8%AA-%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A8-%D8%AF%DB%8C%D8%AF%D9%87
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز