مشارکت ملی برای اجرای الگوی کشت موفق ضروری است
اجرای موفقیت آمیز الگوی کشت مستلزم هزینه و مشارکت تمامی دستگاه های اجرایی است.
گزارش دهید خبرگزاری صداوسیمارفع عدم تعادل منابع تولید کشاورزی به لطف تعادل روش کشت امکان پذیر خواهد بود.
نیکویی رئیس طرح اصلاح نظام کشت می گوید: ممکن است به دلیل عدم برنامه ریزی مناسب و بهینه مقداری نارضایتی به وجود آمده باشد. یکی از اهداف نظام کشت این است که بتواند بر اساس منافع کشاورزان با در نظر گرفتن منافع ملی تکامل یابد.
اصلاح روش کشت یک سند ملی است که به مدت دو سال در کشور اجرا می شود.
مهندس بازرگان، کارشناس اقتصاد کشاورزی درباره سند الگوی کشت ملی گفت: کاری که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان الگوی کشت انجام می دهد، سند کشت استانی است تا الگوی کشت، یعنی اینکه استان ها چه بکارند و چه بکارند. کاشته نشود گیاه، که در واقع یک طرح غیر کاشت است تا یک مدل کشت.
طراحی و نظارت بر اجرای الگوی کشت توسط سازمان تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی انجام می شود.
خیام نکویی رئیس سازمان تحقیقات وزارت جهاد کشاورزی: در دو سالی که اجرای الگوی کشت ابلاغ شد، افزایشی در سطح زیر کشت گندم نسبت به سطح نداشتیم. در سطح کشور 2 میلیون سطح زیر کشت آبی و 4 میلیون سطح زیر کشت دیم بود. امسال نیز مانند سال گذشته حداقل 6 میلیون تن افزایش تولید را نسبت به سال قبل خواهیم داشت.
نیکویی مجری طرح اصلاح نظام کشت: زمانی که هدف گندم محقق شد، اما واردکننده جو هستیم و نتوانستیم به سطح زیر کشت و مولد مطلوب برسیم.
اما طرح مدل محصول با چالش هایی در اجرای آن مواجه است.
بازرگان، کارشناس اقتصاد کشاورزی می گوید: یکی از دلایلی که الگوی کشت به درستی اجرا نمی شود این است که نمی توان برای این یکی تصمیم یکسان گرفت، به همین دلیل است که همه دستگاه ها باید در قالب یک مشترک کار کنند. کمیته راهبردی و همه باید به وظیفه خود عمل کنند. وزارت کشور، وزارت مسکن، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و… همه باید دست به کار شوند
قانون برنامه هفتم تمامی حمایتهای دولت را به لحاظ قیمتی و غیر قیمتی از کشاورزان به عنوان بخشی از اجرای طرح اصلاح روشهای کشاورزی تعریف کرده است.
نیکویی رئیس طرح اصلاح الگوی کشت می گوید: طبق قانون هرگونه حمایت دولت از کشاورزان باید بر اساس طرح الگوی کشت باشد و اگر این حمایت ها در محدوده الگوی کشت نباشد غیرقانونی تلقی می شود. تصرف اموال عمومی
بر اساس برآورد مرکز پژوهشهای مجلس، برای اجرای صحیح طرح اصلاح کشت، حدود 130 تا 150 همت بودجه لازم است و همچنین تمامی دستگاههای اجرایی ذیربط باید در اجرای آن مشارکت داشته باشند.