نازیلا یوسفی در اثربخشی نظم عمومی; وی با اشاره به اینکه نظام دارویی کشور نیازمند تبیین روشنی از سیستم ژنریک است، گفت: تمرکز در سیستم ژنریک بر این اصل است که دارو باید همان کیفیت دارو باشد. داروی اصلی اگر کیفیت و استانداردهای لازم را نداشته باشد، مواد غذایی و دارویی مجاز به ورود به بازار نیستند.
وی با اشاره به اینکه نظام دارویی در کشور به کلیات برنامه بستگی دارد، افزود: کارشناسان مختلف در مورد کلیات نظرات متفاوتی دارند و در این جلسه کارشناسان حوزه دارویی در کشور حضور دارند.
آنها گرد هم آمدند تا ابعاد مختلف طرح کلی را بررسی کنند.
یوسفی گفت: باید یک تصویر مشترک ترسیم شود تا بتوان نظام دارویی را به سمت توسعه و افزایش بهره وری سوق داد.
وی با بیان اینکه اثربخشی سامانه داروهای ژنریک در سه جلسه تخصصی برگزار شد، خاطرنشان کرد: اولین جلسه با موضوع نمایش دارو و دسته بندی داروهای ژنریک با حضور سندیکای تولیدکنندگان و واردکنندگان دارویی برگزار شد.
به گفته یوسفی، در هر جلسه از این رویداد، افراد مثبت و منفی نظرات کارشناسی و تخصصی خود را به اشتراک می گذاشتند.
وی در خصوص عناوین جلسه دوم اثربخشی سیستم ژنریک افزود: سامانه ژنریک از منظر خدمات و مصرف دارو با حضور اعضای اتحادیه داروسازان و بیماران مبتلا به تالاسمی، مولتیپل اسکلروزیس و بیومدیکال. داروها.
گردهمایی اقتصاددانان سلامت
نظم عمومی، سیاست و تنظیم بازار دارویی در بخشی دیگر از سخنان دبیر شورای بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور پرداخته شد.
الیوسفی با تاکید بر اینکه مسیر اصلاح و توسعه یک مسیر تدریجی است، گفت: این اتفاق آغاز گفتگویی است که بر طرح کلی متمرکز است که طرحی است که به طور شفاف تبیین نشده است و بنابراین یکی از از مزایای این تعامل، بررسی نیازهای نظام دارویی کشور است.
وی با اشاره به اینکه موضوع داروهای ژنریک به کرات مورد بحث فرهنگستان علوم پزشکی قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور، دانشگاه شهید بهشتی اولین دانشگاهی است که اقدام به بحث و بررسی موضوع نظام دارویی ژنریک در سال 1394 کرده است. حضور آن از کارشناسان.
نارنگی
وی در خصوص کیفیت داروهای تولید داخل تصریح کرد: فرض در سیستم ژنریک این است که دارو باید همان کیفیت داروی اصلی را داشته باشد و این باید با آزمایشاتی که انجام می شود ثابت شود. همچنین در صورتی که دارو از کیفیت و استانداردهای لازم برخوردار نباشد، مجوز ورود به بازار دارویی کشور را از سازمان غذا و دارو دریافت نخواهد کرد.
وی افزود: اگر دارویی به هر دلیلی بدون رعایت ضوابط و استاندارد وارد بازار شود، این دارو یک داروی ژنریک نیست.
دبیر هیأت بررسی و تدوین فهرست داروهای کشور افزود: سامانه عمومی یعنی سامانه ای که در آن به کیفیت و استاندارد داروهایی که در کشور تولید و عرضه می شود اعتماد کنیم.
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17294/%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%DB%8C-%D8%A8%DB%8C-%DA%A9%DB%8C%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D8%BA%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%DA%98%D9%86%D8%B1%DB%8C%DA%A9-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز