بر اساس یافته های جدید یک مطالعه جدید در دانشگاه کمبریج، خوردن گوشت قرمز و فرآوری شده خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد. اگر روزی دو تکه گوشت خوک بخورید، این خطر بسیار بیشتر است.
دانشمندان پس از بررسی داده های سلامتی 1.9 میلیون شرکت کننده از سراسر جهان، ارتباط بین مصرف گوشت خوک و خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کشف کردند. این مطالعه بخشی از پروژه InterConnect با بودجه اتحادیه اروپا برای مطالعه دیابت و چاقی بود.
محققان در این مطالعه نتایج خود را در مجله Diabetes and Endocrinology in the Lancet منتشر کردند.
رابطه بین مصرف گوشت خوک و دیابت نوع 2
بر اساس نتایج این مطالعه، مصرف روزانه 50 گرم گوشت فرآوری شده (معادل تنها دو برش گوشت خوک) خطر ابتلا به دیابت را تا 15 درصد افزایش می دهد.
دانشمندان همچنین دریافتند که مصرف روزانه حدود 100 گرم گوشت قرمز خطر ابتلا به دیابت را تا 10 درصد افزایش می دهد.
محققان می گویند این مطالعه جامع ترین شواهد برای اثبات رابطه بین مصرف گوشت فرآوری شده و گوشت قرمز فرآوری نشده با خطر بالاتر ابتلا به دیابت نوع 2 است. این یافته ها با توصیه های بهداشتی که افراد باید مصرف گوشت های فرآوری شده و فرآوری نشده را برای پیشگیری از دیابت کاهش دهند، مطابقت دارد.
به طور کلی، به نظر می رسد رابطه قوی بین مصرف گوشت و خطر ابتلا به دیابت وجود دارد. حتی خوردن 100 گرم گوشت طیور در روز، احتمال ابتلا به دیابت را هشت درصد افزایش می دهد. با این حال، تحقیقات اضافی نشان داده است که این ارتباط ضعیف تر از گوشت قرمز و فرآوری شده با این بیماری است.
اگرچه این مطالعه شواهد بسیار جامعی بین مصرف گوشت طیور و دیابت نوع 2 ارائه می دهد، اما این رابطه هنوز قطعی نیست و باید بیشتر مورد بررسی قرار گیرد.
نتیجه گیری کلی این تحقیق تعجب آور است زیرا یک باور ثابت شده است که مصرف کربوهیدرات های تصفیه شده (مانند شکر سفید) عامل خطر اصلی دیابت نوع 2 است.
مکانیسم هایی که مصرف گوشت را با ایجاد دیابت نوع 2 مرتبط می کند به طور کامل شناخته نشده است. این مقاله بیان می کند که خوردن انواع خاصی از گوشت حساسیت به انسولین یا محیط میکروبی روده افراد را مختل می کند و منجر به دیابت نوع 2 می شود.
منبع خبر: https://digiato.com/health/daily-processed-unprocessed-meat-consumption-diabetes-risk
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز