چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

وابستگی ایران به واردات مواد اولیه کفش کمتر از 5 درصد است.

عضو هیأت مدیره جامعه صنعت کفش ایران گفت: زمانی 30 درصد مواد اولیه تولید کفش از خارج وارد می شد، اما امروز وابستگی به ایران از نظر مواد اولیه کمتر از 5 درصد است. '.

آقای علی لشکری ​​عضو هیئت مدیره انجمن صنعت کفش ایران در گفتگوی اختصاصی با مدیرمسئول صنعت خبرگزاری صداوسیما گفت: ایران رتبه دوازدهم کفش در جهان و بر اساس بین المللی است. آمارها 176 میلیون جفت کفش در ایران تولید شده است اما آمار واقعی تولید کفش در ایران 270 میلیون جفت کفش را نشان می دهد.

وی افزود: تفاوت آمارها به این دلیل است که اتحادیه ها آمار تولید خود را به وزارت امنیت منتقل نمی کنند، اما در صورت ثبت آمار واقعی، ایران پس از بنگلادش رتبه نهم تولید کفش را در جهان خواهد داشت. و قبل از مکزیک و این آمار تولید نشان دهنده جایگاه ایران در جهان است.

لشکری ​​ادامه داد: در حوزه مصرف جزو 20 کشور دنیا هستیم و در حوزه صادرات نیز میانگین سالانه صادرات کفش ایران 100 میلیون دلار بوده اما به دلیل سیاست های بلندمدت دولت مرکزی. بانک و وزارت امنیت که قیمت ارز صادراتی را نصف کرده‌اند، مشوق‌های صادراتی کاهش می‌یابد.

یکی از اعضای هیئت مدیره انجمن صنعت کفش ایران گفت: در سال 1392 حدود 150 میلیون دلار انواع کفش صادر کردیم، اما در سال گذشته صادرات کفش به حدود 97 میلیون دلار افزایش یافت که نشان می‌دهد کاهش داشته ایم. از نظر قیمت، اما از نظر وزن افزایش یافته است. حواسمون بود

وی افزود: از نظر تعداد واحدهای تولیدی می توان گفت 60 تا 65 درصد تولید کشور توسط 5 درصد واحدهای بزرگ و متوسط ​​و 30 تا 35 درصد توسط واحدهای تولیدی کمتر از 50 نفر پرسنل انجام می شود. . از نظر تعداد، تقریباً 95 درصد واحدهای تولیدی کفش ایران را واحدهای تجاری زیر 50 نفر تشکیل می دهند که نشان از اهمیت صنایع کوچک و در غیاب سیاست حمایتی دولت، صنعتی است که توانسته نیازها را برآورده کند. از 85 میلیون نفر و کسانی که صادرات دارند، آسیب خواهند دید.

لشکری ​​ادامه داد: انتظار تولیدکنندگان صنعت کفش از متولیان امر این است که توجه ویژه ای به صنعت کفش داشته باشند و بدانند که صنعت کفش موتور محرکه در صنایع مختلف است، خوب که در برنامه هفتم این اتفاق افتاد، اما لازمه آن این است که از مجریان باشد. دیدگاه از نظر ما باید تدابیری اندیشیده شود زیرا این صنعت 500 هزار نفر اشتغال دارد.

یکی از اعضای هیئت مدیره جامعه صنعت کفش ایران گفت: مواد اولیه مورد نیاز صنعت کفش از جمله چرم طبیعی، چرم مصنوعی، مواد پلیمری، مواد شیمیایی و منسوجات در داخل کشور تولید می شود که می تواند به اقتصاد کشور کمک زیادی کند.

وی افزود: صنعت کفش به عنوان صنعت رانندگی کشور با بسیاری از صنایع مانند ماشین سازی، قالب سازی، مهندسی، مکانیک، نساجی، پلیمر، شیمی و متالورژی پیوند خورده است.

یکی از اعضای هیئت مدیره جامعه صنعت کفش ایران گفت: در صنعت نساجی حدود 760 میلیون دلار صادرات بوده که 97 میلیون دلار آن برای کفش بوده است. به طور کلی، صادرات غیرنفتی، اگرچه صنعت پتروشیمی درآمد ارزی زیادی داشته است، اما با این وجود منبع محور است. از سوی دیگر صنعت کفش تولیدی است، یعنی صنعتی است که به ازای هر تن صادرات کفش توانسته است حدود 5 برابر بیشتر از صادرات پلیمرها و مواد شیمیایی درآمد داشته باشد.

لشکری ​​ادامه داد: در مورد مواد پلی یورتان در گذشته به واردات وابسته بودیم و تا سال 1396 به دلیل کمبود مواد اولیه درگیر بحران های کارگری و مشکلات مختلف بودیم اما با تلاش پتروشیمی ها و تولیدکنندگان داخلی توانسته ایم. توانسته است پلی یورتان را به داخل کشور برای تولید آن وارد کند و در حال حاضر بازار داخلی در دست تولیدکنندگان کشور است و دلیل اصلی این امر ورود بخش خصوصی است.

یکی از اعضای هیئت مدیره جامعه صنعت کفش ایران گفت: یکی از دلایل ارزان شدن قیمت محصولات چینی در دنیا استفاده از فناوری های روز است و ایران باید به سمت استفاده از فناوری های روز در تولید کفش حرکت کند.

وی افزود: در سال های اخیر صنعت مکانیک کشور به ویژه در صنعت کفش موفقیت های زیادی کسب کرده است اما همچنان نیازمند ارتقای ماشین آلات صنعت کفش دست دوز هستیم. ما حمایت ویژه ای داریم اما اگر ماشین سازان ایرانی حمایت های لازم را از سوی دولت و صنعت داشته باشند قطعا می توانند به نتایج خوبی دست یابند.

لشکری ​​ادامه می دهد: برای ارزان شدن قیمت محصول نهایی باید از آخرین فناوری های جهانی مطلع باشیم و خوشبختانه صنعت کفش ایران در این زمینه نتایج خوبی دارد.

وی افزود: طی ده سال گذشته تولیدکنندگان زیادی با استفاده از ماشین آلات و دانش فنی روز کفش های باکیفیت مانند کفش ورزشی تولید کرده اند. تولید سالانه کفش های ورزشی با استفاده از همین فناوری های امروزی بالغ بر 120 میلیون جفت است.

لشکری ​​ادامه داد: زمانی 30 درصد مواد اولیه مورد نیاز کشور به واردات وابسته بود اما اکنون وابستگی ایران به مواد اولیه کمتر از 5 درصد است به همین دلیل به راحتی می توانیم بازار 85 میلیون نفری ایران را تامین کنیم و در صورت رفع موانع به یکسان سازی صادرات و افزایش دو برابری اشتغال خواهیم رسید.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

هشدار آژانس بین المللی انرژی درباره بحران کمبود مس

به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از روزنامه گاردین، آژانس بین‌المللی انرژی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *