سالانه 170 هزار تن گوشت قرمز منجمد و گرم وارد کشور می شود
20:43 – 28 اوت 1403
علیرضا پیمان پاک، معاون وزیر جهاد کشاورزی در برنامه «جبهه اول» گفت: موضوع کالاهای اساسی با مشکلاتی که بیشتر حل شده از جمله تامین گوشت مرتبط است. عرضه این محصول به دلایلی از جمله خشکسالی و کمبود نهاده ها با مشکل مواجه بوده است. ورودی مهمترین چیزی است که می تواند زنجیره پروتئین را ترمیم کند. انواع نهاده ها با قیمتی کمتر از قیمت مصوب در اختیار دامداران قرار گرفت که منجر به احیای بخشی از زنجیره شد.
وی در خصوص وضعیت نهاده های دامی گفت: در خصوص کنجاله سویا که بیش از چندین سال است برای گوشت مرغ و تخم مرغ ما بحران زده است تا 6 ماه آینده تامین می شود. امروزه در زمینه ذرت و کنجاله سویا قیمت های ما کمتر از قیمت مصوب است. این عرضه نهاده ها به چند صورت اتفاق افتاد که یکی از آنها ایجاد تنوع و تنوع در واردکنندگان بود. اکنون در بازار مرغ تثبیت شده ایم و ماهیانه 150 میلیون جوجه ریزی انجام می شود که طی 8 ماه گذشته به ثبات رسیده است. حدود 15 هزار تن مازاد تولید مرغ صادر شد.
وی افزود: در زمینه مرغ به دلیل اینکه دوره تولید کوتاهی بود طی یکی دو دوره تثبیت شد اما در حوزه دام سبک و سنگین برنامه ریزی بلندمدت لازم بود. طی چند ماه گذشته بازار به ثبات رسیده و شاهد کاهش قیمت دام سنگین بوده ایم. در محصول بره به دو دلیل شیب نزولی قیمت کم بود. در زمینه دام سبک تولیدات ما در سطح روستایی و بادیه نشین است و قصد داریم به سمت تولید صنعتی برویم تا بتوانیم بازار را مدیریت کنیم.
این مسئول گفت: قیمت گوشت بره در بازار بهمن 620 هزار تومان است که 40 تا 50 هزار تومان کاهش داشته است اما قیمت تعادلی محاسبه شده توسط معاون دام حدود 80 هزار تومان کمتر از این قیمت است که باید با تولید و ادامه گوشت گوسفند گرم و منجمد برای رسیدن به نقطه تعادل بازسازی شد. مصرف ما تقریباً 900 هزار تن است و تقریباً 100 هزار تا 150 هزار تن کمبود داریم که بیشتر آن از طریق گوشت منجمد گوساله است که با قیمت 315 هزار تومان به فروش می رسد.
بیمان پاک ادامه داد: در حوزه گوشت گوسفند روزانه بالغ بر 250 تن گوشت گرم وارد و عرضه می شود. سالانه 170 هزار تن گوشت قرمز منجمد و گرم وارد کشور می شود که از این میزان 120 هزار تن ارز مبادله ای و 50 هزار تن با ارز ترجیحی دریافت می شود. این واردات طبق برنامه ریزی ها تا پایان سال ادامه خواهد داشت. هر زمان که احساس کردیم تولید داخلی نیاز را برآورده می کند، بلافاصله واردات را متوقف می کنیم.
این مقام مسئول در خصوص انتقادات مربوط به صادرات مرغ گفت: نیاز مصرف کنندگان ما به مرغ بیش از 2.5 میلیون تن است اما فقط 15 هزار تن صادر می کنیم که این رقم با میزان تولید قابل مقایسه نیست و باید از ابزارهای صادراتی برای پشتیبانی از محصول استفاده کنید یا محصول سازنده را با ابزارهای اصلاح بازار خریداری کنید. در زمینه تخم مرغ یکی از صادرکنندگان اصلی منطقه هستیم و اکثر کشورهای منطقه از تخم مرغ ما بهره می برند.
بیمان پاک گفت: در زمینه صادرات محصولات کشاورزی و صنایع غذایی در سال 1402 هجری شمسی نسبت به سال 1401 هجری شمسی به رشد 25 درصدی دست یافتیم. در چهار ماهه نخست امسال نسبت به سال قبل 30 درصد رشد داشته است.