اعطای ضمانت نامه صندوق حمایت از سرمایه گذاری صنایع کوچک سه برابر شد
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، محمدحسین مقیسه مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک گفت: این صندوق در سال 1392 با 50 میلیارد تومان شروع به کار کرد اما متاسفانه افزایش نرخ سرمایه صندوق با نرخ ارز مطابقت نداشت. و تورم بر این اساس اولین افزایش سرمایه در سال 1392 صورت گرفت و از منابع مختلف از جمله تبصره 18 قانون بودجه در سال های اخیر افزایش یافت.
وی افزود: در حال حاضر سرمایه صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک 300 میلیارد تومان است اما مدارکی نیز به دست ما رسیده که هنوز وارد مرحله ثبت نشده است. اما باید گفت که با وصول اوراق و پرداخت نقدی، سرمایه صندوق 600 میلیارد تومان است.
مقیسه درباره میزان ضمانت نامه های صادر شده نیز بیان کرد: از ابتدای تاسیس صندوق تا تیرماه امسال 2 هزار و 866 ضمانت نامه صادر شده که مبلغ این ضمانت نامه ها نزدیک به 2.5 حمت بوده است. در سال های اخیر با افزایش سرمایه مناسبی مواجه بوده ایم که بر میزان ضمانت نامه های صادر شده تاثیر داشته است.
وی افزود: ضریب خسارت صندوق نیز از 12 درصد به 1 درصد کاهش یافته است. در طول 5 سال گذشته، نسبت زیان خالص صندوق کمتر از 1 درصد بوده است. بنابراین عملکرد صندوق از نظر صلاحیت و اعتبار متقاضی مناسب بود.
این مسئول در خصوص میزان صدور ضمانت نامه در سال جاری با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تا 3 مردادماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 130 درصد افزایش داشته ایم، افزود: پیش بینی می شود که صدور ضمانت نامه در سال جاری 100 درصد افزایش می یابد و 8 میلیارد ریال ضمانت نامه صادر می شود. این رقم در سال گذشته 4.79 هزار میلیارد ریال و در سال 1401 1.603 میلیارد ریال بوده و همچنین طرح های حمایتی برای کسب و کارهای دانش بنیان در نظر گرفته ایم.
مقیسه درباره تامین مالی جمعی گفت: وقتی این بحث را شروع کردیم متوجه شدیم دنیای جدیدی در حال ظهور است زیرا از نظر سرمایه گذار نرخ سود بالاتری نسبت به سیستم بانکی است که می تواند برای سرمایه گذاری جذاب باشد.
وی افزود: نرخ های ارائه شده در این مدل تامین مالی کمتر از 40 درصد در سال نیست که آن را برای سرمایه گذاران جذاب می کند. سرمایه گذاری ها از اعداد کم از 400 تا 500 هزار تومان شروع می شود و افراد با تعداد کم می توانند در تولید سرمایه گذاری کنند اما سود بالایی از آن بگیرند. علاوه بر این، زمانی که سرمایه گذاری جمعی صورت می گیرد، تولیدکننده نیز سود می برد زیرا فقط ماهانه یا فصلی پرداخت می کند و سرمایه برای ماه آخر باقی می ماند.
مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک گفت: تاکنون 20 میلیارد تومان ضمانت نامه تامین مالی جمعی صادر شده است.
مقیسه درباره صدور ضمانت نامه کارآفرینان نیز بیان کرد: صدور ضمانت نامه صندوق ها از طریق اعتبار و روش های پیمانکاری انجام می شود و صنایع کوچک می توانند 30 میلیارد تومان ضمانت نامه دریافت کنند.
وی ادامه می دهد: در راستای حمایت از صنایع، سپرده نقدی این نوع ضمانت ها را حذف و کارمزدها را 50 درصد کاهش داده ایم. ریسک این نوع ضمانت نامه ها پایین است و 90 درصد آن برای مدیران شرکت ها صادر می شود. صنایع و تنها یک خسارت گزارش شده است. بیش از 25 درصد ضمانت نامه هایی که ما صادر می کنیم ضمانت نامه پیمانکاری است در حالی که این نوع ضمانت نامه در سال های اخیر به 5 درصد هم نمی رسید.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه سنتی ترین ضمانت های این صندوق اعتباری است، گفت: این نوع ضمانت ها اعتبار بانکی یا اعتبار خرید است و علاوه بر ضمانت نامه اعتباری، ضمانت نامه کارآفرینی نیز وجود دارد تا مشاغل و صنایع در مناقصات و مزایده ها شرکت کنند. . عملکرد خوب کار، پیش پرداخت و بازپرداخت. کشور ضامن است.
وی گفت: در راستای حمایت از صنایع، سپرده نقدی این نوع ضمانت ها را حذف و کارمزدها را 50 درصد کاهش داده ایم. ریسک این نوع ضمانتنامهها پایین است و ۹۰ درصد آن برای مدیران صنایع صادر شده است که تنها یک زیان گزارش شده است.
وی افزود: بر اساس ماده 48 قانون برنامه توسعه، نام صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک به صندوق حمایت از سرمایه گذاری صنایع کوچک تغییر یافته است.
مدیرکل صندوق حمایت از سرمایه گذاری صنایع کوچک با اشاره به آمار منتشر شده از سوی بانک جهانی گفت: بر اساس اعلام این بانک، در کشورهای در حال توسعه، کسب و کارهای کوچک و متوسط دنیا با فاصله مالی حدود 5 درصدی مواجه هستند. تریلیون دلار شکاف بودجه به این معنی است که نیاز مالی برآورده نشده است. بدین ترتیب تنها 45 درصد از نیازهای مالی کسب و کارهای کوچک و متوسط در سراسر جهان برآورده شده است. 130 میلیون از این شرکت ها وجود دارد و بنابراین 68 درصد از کسب و کارهای کوچک و متوسط در جهان نیازهای مالی ناامن دارند.
وی در خصوص تعداد بنگاه های کوچک و متوسط کشور که با شکاف تامین مالی مواجه هستند، گفت: در این زمینه آمار دقیقی بر اساس تقسیم بندی صنایع خرد، کوچک و بزرگ در نظام مالی اعتباری در دسترس نیست. بنابراین در اینجا به آمار بانک جهانی اشاره شده است و اگر بخواهیم همین آمار را دنبال کنیم و از مقیاس بانک جهانی استفاده کنیم باید بگویم که بیش از 50 درصد بنگاه های کوچک و متوسط با کسری تامین مالی مواجه هستند. وی افزود: البته برای به دست آوردن این آمار یکی دو طرح تحقیقاتی انجام شده است اما هیچ نتیجه موثقی برای اعلام رسمی وجود نداشته است.
مقیسه در خصوص انتظارات وزیر حراست تصریح کرد: انتظار داریم وزارت حراست در دوره جدید مطالبات جدی تری داشته باشد تا نظام بانکی و ضمانت حمایت بیشتری از صنایع داشته باشد. در حال حاضر 100 هزار بنگاه کوچک تولیدی و 600 هزار شرکت صنفی دارای پروانه کسب داریم که مجموعاً 700 هزار بنگاه را تشکیل می دهند. بنابراین اگر ظرفیت صدور ضمانت نامه را افزایش دهیم، می توانیم حمایت بیشتری از این بخش داشته باشیم.
absnews