13:27 – 23 اوت 1403
ارسلان قاسمی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ گفت: ورود ماهی تیلاپیا به چرخه تولید و بازارهای کشور مصداق بارز خیانت به تولید ملی است زیرا این ماهی برای غذا مناسب نیست.
وی با اشاره به اینکه ایران یکی از سه کشور بزرگ تولید کننده قزل آلا در جهان است، افزود: سابقه تولید قزل آلا در کشور بین 60 تا 70 سال است. اگر به دنبال رقیبی برای تولیدکنندگان داخلی هستیم، سوال اینجاست که چرا به جای ماهی تیلاپیا با خاویار که زیستگاه بومی ماست کار نکنیم؟
قاسمی با بیان اینکه نیازی به واردات و تولید ماهی تیلاپیا نیست، گفت: سازمان محیط زیست مجوز تولید ماهی تیلاپیا را در استانداری های دور از آب های آزاد داده است تا در چرخه اکوسیستم اختلالی ایجاد نشود محصول؟ لازم به ذکر است که آنها تنها به دلیل رانت وارداتی و برای نشان دادن عملکرد مناسب، تمایل به تولید ماهی تیلاپیا به صورت محلی داشتند.
رئیس کمیته کشاورزی اتاق ایران ادامه داد: ایران ظرفیت تولید سالانه 250 تا 300 هزار تن ماهی قزل آلا را دارد و واردات تیلاپیا می تواند ضربه مهلکی به تولید این گونه وارد کند.
وی بیان کرد: اگرچه خاویار پرورشی بومی کشورمان است، اما تولید خاویار پرورشی سالانه به 5 تن می رسد که این رقم با تولید 120 تن خاویار پرورشی در چین قابل مقایسه نیست، در حالی که ایران پتانسیل آن را دارد. کسب مقام اول در تولید خاویار به دلیل دانش بومی در جهان.
خبرنگار: آزاده محبی