00:01 – 22 اوت 1403
این در حالی است که بیش از یک ماه و نیم از فصل اجاره مسکن می گذرد و تعداد زیادی از مستاجران موفق به دریافت تسهیلات سپرده مسکن نشده اند و بسیاری از آنها انتظار دریافت وام سپرده دارند. بررسی های میدانی نیز حاکی از آن است که تعداد زیادی از متقاضیان نتوانسته اند تسهیلات دریافت کنند که این امر بازار اجاره مسکن را تحت تاثیر قرار داده است.
در همین راستا غلامی یکی از مستاجران در گفت و گو با خبرنگار ای بی اس نیوز با اشاره به اینکه از سال گذشته به امید دریافت تسهیلات ودیعه مسکن و تمدید قراردادش ثبت نام کرده است، گفت: وقتی به هر بانکی مراجعه می کنم، می گیرم فقط یک پاسخ: “ما اعتبار نداریم.”
سلیمانی یکی دیگر از مستاجرانی که چند ماهی است در تسهیلات سپرده مسکن مشارکت دارد نیز به ای بی اس نیوز گفت: متاسفانه دریافت تسهیلات ودیعه مسکن برای ما مستاجرین به معضلی بزرگ تبدیل شده است چرا که برای پرداخت به هر بانکی مراجعه می کنیم. تسهیلات و در شعبه ما می گویند تسهیلات پرداخت نمی کند یا اعلام می کنند که وجوه تمام شده است و این پاسخی است که مستاجران را با مشکلات زیادی مواجه می کند.
وی افزود: ما مستاجرین به دلیل اینکه تسهیلات 200 میلیون تومانی می توانست بخشی از نیاز ما را تامین کند، روی اخذ این تسهیلات تکیه کردیم اما متاسفانه عدم همکاری بانک ها مشکلات زیادی را ایجاد کرد.
بیش از 500 هزار نفر توانستند تسهیلات سپرده دریافت کنند
خادمیان، مدیرکل دفتر نظارت بر طرح های مسکن وزارت راه و شهرسازی در عین حال از مراجعه یک میلیون و 260 هزار و 379 نفر از واجدین شرایط به بانک ها برای دریافت تسهیلات کمک سپرده مسکن خبر داد و بانک ها این تسهیلات را به 533 هزار و 757 متقاضی ارائه کردند. پرداخت شده است
مدیرکل دفتر نظارت بر طرح های مسکن گفت: تاکنون 2 میلیون و 301 نفر برای پرداخت تسهیلات سپرده مسکن در سامانه saman.mrud.ir ثبت نام کرده اند که از این تعداد یک میلیون و 777 هزار و 598 نفر متقاضی واجد شرایط هستند و یک میلیون و 260 هزار و 379 نفر به بانک ها مراجعه کرده اند. برای دریافت تسهیلات بانک های پرداخت کننده تسهیلات سپرده مسکونی تاکنون به 533 هزار و 757 متقاضی تسهیلات بازپرداخت کرده اند.
کاظمیان با تاکید بر اینکه پیش بینی می شود با توجه به نیاز مردم، پرداخت تسهیلات سپرده مسکونی تسریع شود، تصریح کرد: بانک هایی که بیش از سایرین برای پرداخت تسهیلات سپرده مسکن همکاری کردند، بانک ملی به تعداد 12 نفر است. هیمت، المیله با 8 هیمت، و الصادرات و تجارت، هر کدام با 5 هیمت و صباح با 4 هیمت، 3 چیز مهم است. بانک های خصوصی نیز در پرداخت تسهیلات سپرده مسکونی همکاری داشتند و تقریباً هر کدام مبلغی معادل یا کمتر از یک سجاف تسهیلات سپرده مسکونی پرداخت کردند.
پیگیری افزایش همکاری بانک ها در بازپرداخت تسهیلات سپرده
حسین جنتی مدیرکل راه و شهرسازی استان تهران در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر بانک ها در حال همکاری برای پرداخت تسهیلات سپرده های مسکونی به استان تهران هستند، گفت: بیشترین تسهیلات این حوزه متعلق به استان تهران است. مستاجرین NEST گفت: بازار اجاره مسکن این روزها با وجود اینکه سقف اجاره مسکن برای آنها تعیین شده است، اما از سوی بانک ها چندان قابل دفاع نیست، اما برای پرداخت تسهیلات نیازمند همکاری بیشتر بانک ها است.
وی افزود: متقاضیان دریافت تسهیلات ودیعه مسکونی باید در سامانه املاک و مسکن ثبت نام و سپس در سامانه وزارت راه و شهرسازی ثبت نام کنند. در حال حاضر همکاری بانک ها خوب نیست و در این زمینه درخواست های متعددی برای همکاری بیشتر به بانک مرکزی ارسال کرده ایم.
بازار اجاره مسکن تحت تاثیر تسهیلات سپرده مسکونی قرار گرفته است
داوود بیگ نژاد نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ با اشاره به اینکه اعلام تسهیلات ودیعه مسکن در استان تهران به 200 میلیون تومان، اثر التهابی ایجاد کرده است، گفت: . در بازار اجاره مسکن : با اعلام این خبر خود بازار اجاره مسکن با چالش های زیادی مواجه شد چرا که بسیاری از صاحبخانه ها تصور می کردند بخش بزرگی از کمبود منابع مالی بانک ها برطرف شده و سعی در افزایش نرخ سپرده مسکن داشتند.
وی افزود: بر اساس بررسی های انجام شده، قیمت اجاره مسکن در برخی مناطق بین 20 تا 50 درصد افزایش یافت، در حالی که اگر روند پرداخت تسهیلات سپرده مسکن توسط بانک ها بهتر می شد، شاهد آرامش بازار اجاره مسکن بودیم. اما به گفته بسیاری از متقاضیان همکاری در پرداخت تسهیلات سپرده به کندی پیش می رود.
لازم به ذکر است که تسهیلات ودیعه مسکن در حال حاضر در تهران به ازای هر متقاضی معادل 200 میلیون تومان، در مراکز استان ها معادل 150 میلیون تومان، در شهرهای کوچک معادل 100 میلیون تومان و در روستاها معادل 40 میلیون تومان است. میلیون تومان. یک میلیون تومان.
خبرنگار: کبری عزیزم