15:11 – 21 اوت 1403
این امر به منظور کمک به تامین نقدینگی و سرمایه در گردش مورد نیاز شرکتهای دارویی و رفع مشکل کمبود دارو بر اساس تفاهمنامه بانک مرکزی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سالهای 1401 و 1402 است. 30 تسهیلات بانکی. وزارت مذکور عملکرد شبکه بانکی را طی سالهای مذکور به ترتیب 44.7 و 76.4 هزار میلیارد تومان اعلام کرد.
بر اساس دستور رئیس کل بانک مرکزی و در راستای حمایت از شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی و تولید شیرخشک از طریق شبکه بانکی، بانک مرکزی نیز در سال 1403 هجری شمسی به مبلغ 50 گرم (35) تسهیلات اعطا کرد. داروسازی همت) (13 شرکت تولیدی تجهیزات پزشکی همت و 2 شرکت تولیدی همت شیرکشک) به شرکت های پیشنهادی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
بر اساس تایید رئیس کل بانک مرکزی و با هدف تامین مالی زنجیره تولید، توزیع و توزیع در صنعت دارو و تسهیل در فعالیت های تولیدی و خدماتی این صنعت، مقرر شد از سفته هایی مانند سفته استفاده شود. یادداشت ها در مراحل مختلف و در تعامل با نهادهای مختلف از جمله بانک مرکزی.
بر اساس این گزارش، در این جلسه و پس از تایید رئیس کل بانک مرکزی مقرر شد بانک مرکزی تا سقف 200 میلیون یورو به عنوان اعتبار برای ثبت درخواست دارو و تجهیزات پزشکی اختصاص دهد. همچنین امکان بازپرداخت بدهی ارزی شرکت های دارویی تا سقف 200 میلیون یورو به بانک مرکزی با پذیرش اوراق ریالی با هماهنگی مسئولان ذیربط وجود دارد.
همچنین به منظور تقویت سیاستهای تشویقی صادرات برای صنعت دارو، مقرر شد میزان ارز حاصل از صادرات دارو به شرکتهای صادرکننده و معادل آن در قالب خط اعتباری ارزی اختصاص یابد. در طرح های توسعه صنعت داروسازی و توسعه صادرات آن صنعت استفاده خواهد شد.
محمدی رئیس سازمان غذا و دارو نیز در این جلسه گفت: با توجه به اهمیت حوزه سلامت کشور، با دستور استاندار کل کشور ردیف اعتباری به مدت 50 ماه به این بخش اعطا شد. بانک مرکزی و مقرر شد طی روزهای آتی موضوع را به بانکهای عامل اعلام و از طریق بانکها نسبت به پرداخت نماینده به شرکتهای دارویی اقدام کنند.
آل محمدی افزود: موضوع تسهیلات ارزی نیز به بحث تامین نقدینگی مورد نیاز شرکت های دارویی کمک می کند که با حمایت بانک مرکزی نیز در حال اجرا است.
وی گفت: همچنین در این جلسه تصمیمی برای کمک به نوسازی خطوط و تجهیزات تولید دارو به تصویب رسید که با ابلاغ به بانک های عامل اجرایی می شود و مقرر شد با اعلام لیست شرکت های واجد شرایط این تسهیلات به شبکه بانکی پرداخت شود.
در پایان این جلسه عبدالزاده رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان دارویی گفت: بر اساس مکاتبات انجام شده با دفتر ریاست جمهوری و بانک مرکزی، مشکلات تامین مالی مربوط به پرداخت تسهیلات و اقساط و پرداخت بدهی های ناشی از مابه التفاوت نرخ ارز در خصوص تامین و استفاده از لوازم یدکی و تجهیزات که در مراحل تامین مالی صنعت دارو نمود پیدا کرد.
وی افزود: در این جلسه مقرر شد دستورالعمل اجرایی تامین مالی تسهیلات ریالی، ارزی و استفاده از اوراق معدن جمع آوری و در روزهای آینده به شبکه بانکی ارجاع شود.
همانطور که رئیس هیئت مدیره سندیکای تولیدکنندگان دارویی در خصوص تقبل و تقسیم بدهی شرکت های دارویی بایت مابه التفاوت نرخ ارز دریافتی گفت: مقرر شد در صورت برنامه ریزی این موضوع انجام شود و سازمان بودجه نیز موافقت می کند. تا شرکت ها بتوانند با آرامش بیشتری فعالیت خود را برای تامین داروهای مورد نیاز کشور انجام دهند.
وی با اشاره به مشکلات تامین نقدینگی در صنعت دارو گفت: تلاش داریم با همکاری و هماهنگی بانک مرکزی و بانک های عامل، سازمان برنامه و بودجه و سازمان غذا و دارو این مشکلات را برطرف کنیم تا ذخیره سازی مواد اولیه دارویی و تولید دارو با توجه به نیاز کشور قابل انجام است.