11:56 – 19 اوت 1403
عباس هاشمی دبیر انجمن ملی صنایع لوازم خانگی کشور در نمایشگاه صنعت لوازم خانگی گفت: در حال حاضر با وجود تعداد زیادی از فعالان و تولیدکنندگان در صنعت لوازم خانگی در کشور، تولیدکنندگان این صنعت با مشکلات عدیده ای مواجه هستند و از این رو معتقدم بسته های حمایتی دولت در زمینه تولید و صادرات می تواند به بخش خصوصی و تولیدکنندگان کمک کند تا به جهش تولید، رفع موانع تولید و توسعه صادرات کمک کنند.
وی افزود: یکی از موانع پیش روی تولید داخلی با چالش و گلوگاه، گسترش قاچاق کالا به کشور است که در سال های اخیر تولید ملی را تحت تاثیر قرار داده است. در عین حال صنعت لوازم خانگی نیز بیشترین آسیب را از این مشکل گرفت.
دبیر انجمن ملی صنایع لوازم خانگی ایران افزود: در واقع در جولان انواع اجناس و محصولات غیر اصل دزدیده می شود و قاچاق چه از نظر محصولات نهایی و چه از نظر قطعات و اجزای سازنده در حال افزایش است. یکی از موانع جدی در بازار داخلی که به رکود تولید داخلی دامن زد.
الهاشمی گفت: آمار گمرک از صادرات لوازم خانگی طی شش ماهه اول سال 1402 هجری قمری حاکی از آن است که از ارزش صادرات لوازم خانگی بالغ بر 205 میلیون دلار، حدود 8.6 میلیون دلار آن مربوط به قطعات و قطعات منازل است. لوازم خانگی، یعنی 67 میلیون دلار. از ظروف و ظروف آشپزخانه، 98 میلیون دلار لوازم خانگی پر انرژی 2 میلیون دلار و لوازم خانگی کم انرژی 27 میلیون دلار برای مبلمان اداری و منزل و 1.5 میلیون دلار دیگر لوازم خانگی هزینه دارند.
هاشمی اضافه کرد: در مجموع از تولید 8 میلیون دستگاه در گروه های مختلف لوازم خانگی، در سال 1395 به تولید حدود 18 میلیون دستگاه دست یافتیم و همچنین میانگین رشد 8 درصدی تولید را شاهد بودیم. لوازم خانگی در سال 1402 ه. میانگین عمق ساخت داخلی در صنعت لوازم خانگی 65 درصد است. امسال تولید 20 میلیون دستگاه لوازم خانگی کوچک و بزرگ در نظر گرفته شده است، اما رسیدن به این هدف نیازمند الزاماتی است.
خبرنگار: ردا زارعی