11:41 – 16 اوت 1403
محمدعلی کمالی سرستانی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: با توجه به گرمای شدید هوا و تاثیر آن بر وزن جوجه های تولیدی و همچنین پایین بودن میزان جوجه ریزی در استانداری های جنوبی، پیش بینی می شود جوجه ریزی در مردادماه انجام شود. 140 تا 145 خواهد بود و به یک میلیون قطعه می رسد.
به گفته وی، کاهش میزان جوجه ریزی در استانداری های جنوبی و افزایش تلفات ممکن است بر وضعیت کلی تولید تاثیر بگذارد اما کمبودی در تامین مرغ نداریم.
قیمت ذرت در بازار افزایش یافت
کمالی سروستانی در خصوص آخرین عرضه نهاده های دامی افزود: با وجود اینکه عرضه نهاده ها خوب بود، اخیراً عرضه ذرت کاهش یافته و همین امر موجب افزایش قیمت ها شد و امیدواریم شرایط عرضه نهاده ها به حالت قبل برگردد. . مورد قبلی در اسرع وقت تا مرغداران بتوانند تامین کنند تا جای نگرانی نباشد.
مشاور اتحادیه مرغداران با بیان اینکه صادرات مرغ همچنان ادامه دارد، گفت: در حال حاضر بیشترین صادرات به کشور عراق است البته محموله هایی نیز به قطر صادر کرده ایم. لازم به ذکر است که مذاکرات با سایر کشورهای حوزه خلیج فارس ادامه دارد و انتظار داریم این امر تسریع شود تا بتوانیم قراردادهای بلندمدت منعقد کنیم تا طرف های خارجی اطمینان حاصل کنند.
وی در خصوص آخرین وضعیت صادرات مرغ افزود: طبق آمار اتحادیه از ابتدای سال تاکنون 8 هزار و 600 تن مرغ به بازارهای هدف یا در حال صادرات بوده است.
برنامه ریزی برای صادرات 20 میلیون قطعه مرغ در ماه
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده از مجموع 150 میلیون قطعه جوجه ریزی باید حداقل 15 تا 20 میلیون قطعه جوجه صادر شود.
وی بر ذخیره استراتژیک مرغ تاکید کرد و گفت: بر اساس سیاست وزارت جهاد که جوجه ریزی 150 میلیون قطعه جوجه در ماه را پیش بینی کرده است، باید ذخیره استراتژیک برای گردش انبار داشته باشیم اما مسئولان باید آن را در اختیار سازمان ها قرار دهند. بازار. زمانی که منجر به ضرر و زیان برای مرغداران نشود.
به گفته کمالی سروستانی، وضعیت عرضه مرغ در بازار باید متعادل شود تا تعادل قیمت در بازار حفظ شود، زیرا مرغداران طی 5 ماه گذشته نسبت به هزینه های تولید متحمل ضرر شده اند، بنابراین باید جبران شود. به نحوی که مرغداران حداقل سود را کسب کنند.
مشاور اتحادیه مرغداران در گشتی ادامه داد: با احتساب سرانه مصرف 130 میلیون جوجه، بازار داخلی اشباع می شود.
وی گفت: طبق آمار حداقل هزینه تولید هر کیلوگرم مرغ زنده بدون احتساب سود مرغداران بیش از 58 هزار تومان است در حالی که علیرغم بهبود قیمت ها در روزهای اخیر، مرغداران متحمل ضرر و زیان زیادی شدند. کیلویی 4 تا 5000 تومان . از مرغ
خبرنگار: آزاده محبی