08:19 – 16 اوت 1403
هوشنگ فلاتیان در مراسم پانزدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی اظهار کرد: امیدوارم بحث و تبادل نظر درباره فرصت ها و چالش های پیش روی صنعت پتروشیمی در این همایش به ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت این صنعت منجر شود. صنعت.
وی به جایگاه بالای صنعت پتروشیمی در کشور اشاره کرد و افزود: بخشی از صادرات غیرنفتی کشور از طریق این صنعت محقق می شود و هر ساله ظرفیت و ارزش تولید صنعت پتروشیمی در ایران با استفاده بیشتر می شود. از پروژه های جدید
معاون برنامه ریزی وزارت نفت ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی انجام شده ظرفیت تولید سالانه صنعت پتروشیمی تا پایان سال 1403 هجری شمسی با افتتاح پروژه های جدید به 103 میلیون تن خواهد رسید.
فلاحتیان با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 70 طرح پتروشیمی در حال اجراست که بخش بزرگی از آنها پیشرفت بیش از 50 درصدی داشته است، گفت: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی در ایران تا پایان سال به بیش از 130 میلیون تن خواهد رسید. از برنامه هفتم توسعه.
نقش مهم پتروشیمی ها در دستیابی به رشد اقتصادی
وی صنعت پتروشیمی را یکی از زمینه های تحقق رشد اقتصادی در برنامه هفتم توسعه با توجه به زیرساخت ها، دانش و سرمایه انسانی عنوان کرد و اعلام کرد: وزارت نفت در مراحل اولیه و نهایی برنامه ریزی منسجمی را انجام داده است. صنعت نفت به طوری که تولید نفت خام از 3 میلیون بشکه در حال حاضر به 600 هزار بشکه تا پایان امسال به 4 میلیون بشکه برسد.
معاون برنامه ریزی وزارت نفت ادامه داد: چندین مصوبه اولیه علاوه بر صنعت پتروشیمی برای صنعت پالایش در کشور صادر شده است و قویا در تلاش هستیم تا بر عدم تعادل گاز و فرآورده های نفتی در سال های آینده غلبه کنیم. با وجود دستیابی به این هدف، تا زمانی که مصرف مدیریت نشود، محقق نخواهد شد.
به گفته فلاحتیان، هم اکنون سالانه بیش از یک میلیون خودرو بدون اسقاط به ناوگان حمل و نقل کشور اضافه می شود. خودروهایی که استانداردهای تولید آنها نیاز به بازنگری و اصلاح دارد. این اقدامات لازم علاوه بر ناوگان حمل و نقل عمومی، برای لوازم خانگی پرمصرف نیز معتبر است.
وی صنعت پتروشیمی را یک صنعت زیرساختی و پشتوانه بسیاری از صنایع کشور دانست و گفت: این صنعت بخش بزرگی از منابع ارزی کشور را از صنعت پتروشیمی تامین می کند و اگر به سمت تکمیل زنجیره ارزش حرکت نکنیم. این صنعت، ما آسیب خواهیم دید.
معاون برنامه ریزی وزارت نفت تصریح کرد: قانون امکان تولید خوراک در مجتمع های پتروشیمی را برای تکمیل زنجیره ارزش و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در این صنعت فراهم کرد. در حال حاضر میانگین تن پتروشیمی ها می تواند سه برابر شود.
لزوم بهره برداری اقتصادی بیشتر از صنعت پتروشیمی
فلاحتیان بر تلاش فعالان صنعت پتروشیمی برای تکمیل زنجیره ارزش تاکید کرد و گفت: در مسیر تکمیل زنجیره ارزش، ممکن است با چالش ارائه مجوزها و دانش فنی مواجه شویم که حل نشدنی نیست و می توان به آن دست یافت. بخش خصوصی
وی بیان کرد: فعالان و کارشناسان صنعت پتروشیمی باید با بررسی مفاد و مواد قانونی برنامه هفتم توسعه، پیشنهادات خود را به منظور تدوین آیین نامه ها و دستورالعمل های اجرایی این برنامه با هدف رفع مشکلات موجود ارائه کنند. چالش هایی که از طریق وزارت نفت به دولت ارائه شود و راهگشای راهبردهای صنعت پتروشیمی باشد.
معاون برنامه ریزی وزارت نفت با بیان اینکه صنعت پتروشیمی به دلیل ارزش افزوده بالا و نرخ بازده داخلی بالا سریعتر از سایر صنایع تامین مالی می شود، افزود: صنعت پتروشیمی قدیمی و تکراری شده است در حالی که امروزه موفقیت در صنعت پتروشیمی نیازمند سرمایه گذاری در تکمیل زنجیره ارزش است.
فلاحتیان بر تشکیل گروه های تحقیق و توسعه در شرکت های پتروشیمی تاکید کرد و گفت: صنعت پتروشیمی باید با مطالعه بازار جهانی و نه صرفاً بازارهای داخلی در راستای تکمیل زنجیره ارزش گام بردارد.
وی تاکید کرد: شرکت های پتروشیمی باید از توانمندی های شرکت های دانش بنیان برای تکمیل زنجیره ارزش استفاده کنند چرا که حتی کسب دانش فنی نیز با تلاش جدی دور از دسترس نیست.
معاون برنامه ریزی وزارت نفت بر لزوم بهره مندی بیشتر از صنعت پتروشیمی با بهره گیری از توانمندی های بومی و شرکت های دانش بنیان تاکید کرد و گفت: با حرکت به سمت صنایع تولیدی باید کالاهایی با ارزش های چندگانه تولید شوند. به منظور توسعه اقتصاد ملی تولید می شود.