16:11 – 15 اوت 1403
علی اکبر محرابیان امروز در نشست خبری به موضوع تغییر اقلیم اشاره کرد و گفت: موضوع تغییر اقلیم بسیار جدی است و این پدیده شرایط مرزی هر جامعه را تغییر می دهد و بحث آب و انرژی بخشی از این موضوع است.
وزیر نیرو افزایش تعداد و شدت سیلاب ها و همچنین گسترش خشکسالی را از اثرات تغییر اقلیم در جهان عنوان کرد و افزود: تغییرات اقلیمی که با افزایش دمای هوا در جهان همراه است. دنیا و در دنیا ایران باعث شد مصرف برق در تابستان امسال از 4 درصد به 9 درصد در سال افزایش یابد. زیرا 9 درصد از 80000 مگاوات عدد بزرگی برابر با 7000 مگاوات است که به معنای سرمایه گذاری 7 میلیارد دلاری در صنعت نیروگاه است.
وی با اشاره به ارائه جدول زمانی برنامه ریزی شده و قطعی برق در برخی کشورها گفت: برای اینکه ایران پیک تابستان را با موفقیت پشت سر بگذارد و برق پایدار را به تمام بخش ها در سراسر کشور برساند، سه سناریو خوش بینانه (رشد مصرف 3 درصد) وجود دارد. ، و میانگین (4.5) مصرف مورد انتظار (نرخ رشد) و بدبینی (6٪ رشد مصرف). این سناریوها بر اساس سطح رشد مصرف طی 30 تا 50 سال گذشته تحلیل و با استفاده از آخرین فناوریها تدوین شدند، در حالی که رشد مصرف به 9 درصد رسید.
عصر تغییرات اقلیمی و رشد آینده مصرف برق در کشور
محرابیان افزایش میانگین دمای کشور و افزایش حداقل دمای هوا را دو عامل مهم در رشد بیشتر مصرف برق عنوان کرد و گفت: میانگین دما در مردادماه امسال 2.6 درجه افزایش یافت و این به این معناست که با هر درجه افزایش … دمای هوا به مصرف برق 1800 مگاواتی می افزاید.
وزیر نیرو همچنین با اشاره به تاثیر افزایش حداقل دمای هوا در کشور بر مصرف آب و برق خاطرنشان کرد: در سال های گذشته که دمای هوا کاهش می یابد، مثلاً در شب و در ساعات غیر پیک، اگر سیستم خنک کننده کولر بود، اگر کولر آبی در سمت دور قرار گیرد، به طور خودکار خاموش می شود که مصرف آب و برق را کاهش می دهد، اما اکنون با افزایش حداقل دمای هوا در کشور، سیستم های خنک کننده این کار را انجام می دهند. خاموش نمی شود و مصرف برق به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.
وی تصریح کرد: در شرایط نرمال و حداقل دمای هوا پیش بینی می شود سیستم های سرمایشی در عصر و شب به مدت 12 ساعت در حالت کند و خاموش باشند، اما با افزایش این شاخص، چیلرهای آب و گاز به صورت 24 ساعته فعال هستند. روز که مصرف آب و برق را افزایش می دهد.
وزیر نیرو در ادامه سخنان خود منشاء نارضایتی را از هر نوع که باشد اقتصادی دانست و افزود: نارضایتی در انرژی ناشی از عدم تعادل در بحث اقتصادی است. “نرخ” مانند ترمز خودرو در پایین یک عدم تطابق عمل می کند. مصرف برق در کشورهای توسعه یافته از طریق قیمت گذاری پیک مصرف مدیریت می شود، به گونه ای که قیمت انرژی در ساعات اوج مصرف گاهی از 6 سنت در شرایط عادی به 2 دلار افزایش می یابد و مصرف کنندگان را به کاهش خودکار مصرف ترغیب می کند.
وی افزود: این امر به تثبیت شبکه برق کمک می کند. در اوج مصرف، صنایع انرژی بر در کشورهایی مانند کانادا مصرف خود را تا 50 درصد کاهش می دهند.
محرابیان به راه اندازی نیروگاه های خود تغذیه توسط صنایع پرداخت و گفت: برق رسانی به صنایعی که از این قابلیت استفاده می کنند امسال بسیار خوب اجرا شده است. نکته حائز اهمیت این است که سال آینده نیروگاه های خودتامین بسیاری برای صنایع وارد تولید می شود.
وی افزود: تعطیلات شهر های صنعتی به جای روز جمعه به سایر روزهای هفته منتقل شد که تاثیر بسزایی در مدیریت مصرف انرژی در زمان پیک مصرف داشت.
محرابیان همچنین به مدیریت منابع آب کشور اشاره کرد و گفت: قانون تحویل آب فله به کشاورزان 40 سال پیش تصویب شد و وزارت نیرو موظف است در این زمینه فعالیت کند. بر این اساس سامانه هوشمند دو طرفه با استفاده از کنتور هوشمند ایجاد شد و آب معادل پروانه بهره برداری به هر کشاورز تحویل داده می شود.
میانگین بارندگی در ایران نسبت به میانگین جهانی یک سوم است
وزیر نیرو با اشاره به اینکه میزان بارندگی در ایران نسبت به میانگین شاخص جهانی یک سوم است، تصریح کرد: در این مورد تلاش شد تا با اجرای به موقع پروژه ها، آب برای همه مردم کشور تامین شود و به آنها تسریع شود. پیشرفت و استفاده از پروژه های اضطراری.
وی همچنین به افتتاح بزرگترین آب شیرین کن محصور در خشکی در سیستان و بلوچستان در کمتر از هشت ماه با ظرفیت ۱۰۰ هزار متر مکعب در روز اشاره کرد و از پیگیری مجدانه افتتاح بزرگترین آب شیرین کن محصور در خشکی قدردانی می کنیم. ایستگاه.
بزرگترین کارخانه آب شیرین کن خوزستان آماده افتتاح است
وزیر نیرو با بیان اینکه بزرگترین کارخانه آب شیرین کن خوزستان با ظرفیت 22 هزار مترمکعب آماده افتتاح است، تاکید کرد: نمی توان منتظر تصمیم افغانستان برای تامین آب شرب منطقه سیستان بود و این امر در سال جاری در حال انجام است. منطقه ای که دسترسی به آب در آن صدها کیلومتر دورتر است و عاقلانه نیست که منابع آبی نداشته باشیم.
حق آب هرمند حق واقعی ایران است
محرابیان گفت: حق آبه هرمند حق مسلم ایران است و پای آن ایستاده ایم اما مهم این است که نمی توانیم جان مردم را به تصمیم دولت گره بزنیم.
وی در این زمینه توضیح داد: بر این اساس طرحی سه لایه برای تامین آب منطقه سیستان تعیین شد. عمق آبخوان دشت سیستان بسیار زیاد است و آب آن شورتر از آب دریای خزر است. در این راستا 150 حلقه چاه عمیق به عمق 350 متر در فواصل طولانی حفر شد.
وی با بیان اینکه مطالعات آبخوان شرق به پایان رسیده است، گفت: این طرح با سرعت بسیار زیادی اجرا شد که میزان پیشرفت اجرای آن امروز به بیش از 50 درصد رسیده است.
محرابیان در پایان با اشاره به بهره برداری از انرژی ها و توانمندی های زنان در پست های اداری در وزارت نیرو و شرکت های تابعه خاطرنشان کرد: استفاده از این توان در دولت سیزدهم بی نظیر بود و از این فرصت استفاده کردیم سطح معاون وزیر، مدیر کل و مدیرعامل. در این دوره اولین زن مدیرعامل برق منطقه ای در تاریخ ایران انتخاب و منصوب شد.