16:04 – 15 اوت 1403
عباس زاده مدیر برنامه ریزی صنعت پتروشیمی در برنامه دفتر اقتصاد گفت: صنعت پتروشیمی بر اساس سند بالادستی در حوزه گاز و نفت شکل گرفت به طوری که 100 میلیون تن انرژی پتروشیمی شکل گرفت. خوشبختانه در کشور در صنعت پتروشیمی، 30 میلیون تن محصولات پتروشیمی صادر می کنیم و حدود 12 میلیون تن به صنایع تولیدی داخلی می دهیم.
وی افزود: در صنعت پتروشیمی نیز محصولات تولید و صادر می کنیم و 2 میلیارد دلار نیز محصولات پتروشیمی را وارد کشور می کنیم چرا که این محصولات در این صنعت هدف گذاری نمی شوند.
عباس زاده گفت: ارزش محصولات پتروشیمی که ایران وارد می کند، معادل 5 برابر محصولات صادراتی خود است. این آمار به خوبی نشان می دهد که فروش نفت خام در صنعت نفت و پتروشیمی ادامه دارد و هر روز شرایط برای مقابله با آن سخت تر می شود. به نظر می رسد درد خام فروشی که دولت های مختلف نتوانستند درمانی برای آن پیدا کنند در دولت سیزدهم هم دوا نشده است. البته مسئولان صنعت پتروشیمی مدعی هستند اقدامات اولیه برای مقابله با آن انجام شده و امیدوارند در اجرای برنامه هفتم توسعه تا حدودی رفع شود.
وی بیان کرد: در حال حاضر در قالب 20 بسته سرمایه گذاری، پروژه هایی به ارزش 3.5 میلیارد دلار برای توسعه و ایجاد زنجیره ارزش شناسایی شده است. برای برخی از طرح ها مصوبه اولیه صادر شده و حتی مراحل اجرایی برخی از آنها نیز صادر شده است.
عباس زاده گفت: میانگین ارزش واردات محصولات پتروشیمی به کشورمان در حال حاضر حدود 2500 دلار در هر تن است. این در حالی است که میانگین ارزش محصولات صادراتی ما حدود 550 دلار در هر تن است. به عبارت دیگر ارزش کالایی که وارد می کنیم 5 برابر ارزش کالایی است که صادر می کنیم
مدیر برنامه ریزی صنعت پتروشیمی گفت: می توان گفت سرمایه گذاری های لازم برای اجرای این طرح ها حدود 3.5 میلیارد دلار است. علاوه بر این، این طرح ها می توانند حدود 3 میلیارد دلار به ما بفروشند.
وی افزود: پلی اورتان که در ساخت خودرو و مبلمان استفاده می شود وارداتی است. اگر این طرح در کشور توسط شرکت پتروشیمی مارون اجرا شود، از زیان های ارزی زیادی جلوگیری می کند و در عین حال به توسعه صنایع تولیدی و ایجاد فرصت های شغلی در کشور کمک می کند. جالب اینجاست که همین زنجیره سالانه حدود 200 میلیون دلار درآمد دارد
نجفی یکی از اعضای انجمن صنفی صاحبان صنایع پتروشیمی گفت: زنجیره پتروشیمی باید به گونه ای فعال و تکمیل شود که مناسب اقتصاد کشور باشد، اما سرمایه گذاری در این بخش باید به نحو مطلوب انجام شود. و سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی در اولویت است.
وی افزود: متأسفانه صنعت پتروشیمی به یک صنعت مظلوم تبدیل شده است به گونه ای که امروزه استقبال زیادی از سرمایه گذاران داخلی و خارجی در این صنعت نمی شود و جریمه های سنگین نیز دور از تصور نیست و امروز 40 درصد بورس در اختیار است. دولت.” صنعت پتروشیمی.»
نجفی افزود: متأسفانه بازار امروز به گونه ای شده است که محصولی که در ما تولید می شود با ما در کشورهای همسایه رقابت می کند.
وی تصریح کرد: ما در بخش بازرگانی پتروشیمی جم مجموعه برنامههایی را برای حفظ بازارهای سنتی خود مانند بازارهای چین، کشورهای مشترک المنافع و ترکیه دنبال میکنیم که این امر از عملکرد فروش همکاران در بازار مشهود است. این زمینه. ما یک سری برنامه برای جذب بازارهای جدید مانند بازار هند، اروپا و آفریقا داریم که تا پایان سال نتایج خوبی خواهد داشت.
خبرنگار: ردا زارعی