12:25 – 09 اوت 1403
صفدر نیازی شهریکی با بیان اینکه این طرح در مناطق غرب و شمال غرب کشور اجرا می شود گفت: بزرگترین طرح آبیاری و زهکشی اراضی کشاورزی 227 هزار هکتار از اراضی حاصلخیز مناطق غرب و شمال غرب کشور را به طور کامل تحت پوشش قرار می دهد. منجر به افزایش تولید شود. محصولات کشاورزی در سطح ملی بسیار موثر خواهد بود.
وی افزود: مقام معظم رهبری نیز بر تکمیل به موقع این پروژه تاکید کردند و اعتبارات مورد نیاز برای رفع نواقص و تکمیل و بهره برداری از پروژه های شبکه فرعی آبیاری و زهکشی غرب و شمال غرب کشور تامین می شود. با توجه به پیشرفت فیزیکی سفارشی می شود.
نیازی شهرکی با اشاره به اینکه صدها پیمانکار در این پروژه عظیم ملی مشغول به کار هستند، گفت: از 227 هزار هکتار این پروژه 140 هزار هکتار با آبرسانی به بهره برداران تحویل داده شده و 87 هزار هکتار نیز در مرحله آزمایش شبکه است. . وزارت نیرو نیز با تامین آب مورد نیاز ظرف دو تا سه ماه پس از اتمام پروژه موافقت کرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه روند پیشرفت این پروژه عظیم به صورت هفتگی توسط دستگاه های اجرایی و به صورت دوره ای از سوی مراجع نظارتی و حتی شورای عالی امنیت ملی رصد می شود، ابراز امیدواری کرد. وزارت نیرو باید تلاش کند تا آب را به موقع تامین کند تا بخش دیگری از زمین برای کشاورزی پاییزه در اختیار کشاورزان قرار گیرد.
وی در خصوص اجرای اولین طرح جامع ملی زیرساخت اراضی کشاورزی شمال کشور گفت: این طرح بزرگ شامل 4 طرح فرعی احیا و بهسازی سدها، آماده سازی و نوسازی شالیزارها، سیستم آبیاری کم فشار است. در سیستم توزیع و تحویل آب، زهکشی زمین و بازیافت همزمان آب برای رفع مشکل مدیریت آب سرزمینی، همراه با ایجاد بستر مکانیزه اقتصادی و بهبود بهره وری، در دستور کار قرار دارد و برای تکمیل آن، ما در حال مذاکره هستند. با طرف چینی برای دریافت فاینانس یا اعتبار از منابع محلی.
نیازی شهرکی در خصوص وضعیت پروژه عظیم آبرسانی سیستان گفت: امسال 300 میلیون مترمکعب آب در چاه نیسف ذخیره شده و بیشتر آن برای شرب مصرف می شود، اما امیدواریم با سیاست گذاری انجام شود. رایزنی ها: در قالب دیپلماسی آب ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب برای کشت خریف در اختیار کشاورزان طرح آبرسانی سیستان قرار گیرد.
معاون آب و خاک وزیر جهاد کشاورزی همچنین به ضرورت تقویت بخش آب و خاک برای کشاورزی پایدار و مطمئن و تامین امنیت غذایی اشاره کرد و گفت: بیشترین تخصیص به بخش کشاورزی و بیش از 60 درصد افتتاح پروژه ها در جشن های مختلف ملی و منطقه ای بخش کشاورزی به بخش آب و خاک می رسد و 40 درصد باقیمانده را به کلیه ارگان ها و سازمان های زیر مجموعه اختصاص می دهد.
نیازی شهرکی تکمیل سدهای کشاورزی و استخرهای معیشتی و تسریع در اجرای طرح های نوین آبیاری را از دغدغه ها و اولویت های وزارت جهاد کشاورزی دانست.
وی بر تامین اعتبار برای پروژه های ناتمام تاکید کرد و افزود: احداث سیستم های آبیاری هوشمند، تجهیز، نوسازی و اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار، کانال های خاکی، سدها و مسیرهای گرم در منطقه جهاد کشاورزی انجام می شود.