13:11 – 08 اوت 1403
محسن رشید فروخی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: تغییرات اقلیمی و افزایش گرما باعث شد که برداشت خرما در سال جاری نسبت به سال های گذشته زودتر آغاز شود بنابراین پیش بینی می شود برداشت از اواسط مرداد ماه آغاز شود.
به گفته وی، گرمای امسال از نظر تولید گرما بدون واکنش نبود، به گونه ای که در برخی مناطق به دلیل گرمای بیش از حد، باران غیرعادی بارید، اما نه در حدی که تغییر محسوسی در تولید ایجاد شود.
رشید فروخی ادامه داد: با توجه به اینکه گرمای غیرمنتظره و غیرمعمول تاثیری بر محصول ندارد، امیدواریم شاهد تاثیرگذاری عمده در این موضوع نباشیم و تولید خرما را به یک میلیون و 300 هزار تن برساند.
30 درصد خرمای تولیدی صادر می شود
رئیس انجمن ملی خرما با بیان اینکه آمار نهایی صادرات باید در پایان فصل کشاورزی اعلام شود، تصریح کرد: بخشنامه ممنوعیت صادرات به مدت یک هفته در مدت دو هفته از پیک صادرات منجر به کاهش صادرات و کاهش صادرات شد. احساس بی اعتمادی در میان بازرگانان که تا پایان موجودی خرما در سردخانه ها پیش بینی می شود، زیرا ممنوعیت موقت صادرات به دلیل تصمیمات ایجاد صع باعث شد که مقدار خرما در سرد بماند. فروشگاه ها باید بالاتر باشند.
وی با بیان اینکه سالانه 30 درصد خرمای تولیدی صادر می شود و 70 درصد آن در داخل مصرف می شود، گفت: طبق آمار 300 تا 350 هزار تن خرمای تولیدی به ارزش 400 میلیون دلار به بازارهای هدف صادر می شود. امسال به این میزان صادرات برسد.
رئیس انجمن خرما با بیان اینکه قیمت جدید خرما پس از فصل برداشت مشخص می شود، تصریح کرد: قیمت خرما پس از برداشت بلافاصله مشخص نیست و می توانیم از ابتدای شهریورماه در این خصوص اظهار نظر کنیم. در شرایط فعلی قیمت خرمای سال قبل افزایشی نداشته و همچنان با قیمت های قبلی در بازارها عرضه می شود.
اولویت با اختصاص بودجه به آفت سوسک قرمز است
وی در بخشی دیگر از اظهارات خود درباره آخرین تحولات آفت سوسک بز کوهی گفت: با تخصیص اعتبارات مناسب و در زمان مناسب، پیش بینی می شود در مدت زمانی از 2 سال شیوع این آفت مهار شود. تا 3 سال
رئیس انجمن ملی خرما ادامه داد: با توجه به تغییرات در دولت، اعتبارات آفت شپشک حنایی به طور جدی پیگیری نشد و امیدواریم وزیر جدید جهاد کشاورزی در اولویت تخصیص اعتبار به آفت آهو باشد. آفت سرخرطومی و البته این بدان معنا نیست که در شرایط فعلی کاری در این منطقه انجام نمی شود زیرا مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و حفظ نباتات و انجمن ملی نخل ها بحث پیشگیری و کنترل را زیر نظر دارند و محاصره می کنند. ، اما تسریع در این روند مستلزم تخصیص اعتبار است که امیدواریم هر چه زودتر این امر محقق شود.
رشید فرخی گفت: تاکنون هیچ اعتباری به آفت سوسک قرمز اختصاص داده نشده است وی گفت: بر اساس آمار حجم فروش سالانه خرما بالغ بر 1.5 میلیارد دلار است که سالانه 1500 تا 2000 میلیارد تومان هزینه می شود. برای مبارزه با این آفت باید بودجه اختصاص داده شود، زیرا از آنجایی که این آفت ساکت است، نمی توان میزان خسارت را تخمین زد زیرا این آفت درخت را از داخل تخریب می کند.
خبرنگار: آزاده محبی