07:30 – 08 اوت 1403
براساس قانون ضمانت خرید محصولات کشاورزی مصوب 1395، نرخ 32 محصول اساسی شامل 17 محصول کشاورزی و 15 محصول باغی مشمول چتر حمایتی خرید پیشگیرانه تا پایان تیرماه کاهش می یابد. از هر سال ضمانت خرید محصولات کشاورزی باید مشخص شود، به همین دلیل متاسفانه با گذشت یک هفته از این مهلت قانونی، جلسات شورای قیمت گذاری برای بررسی قیمت نهایی، تحلیل هزینه های تولید و تعیین قیمت تشکیل نشد. این روند را به تاخیر می اندازد و می تواند مشکلات زیادی ایجاد کند.
فلسفه اجرای سیاست خرید تضمینی و قیمت تضمینی محصولات اساسی، اطمینان خاطر کشاورزان از تداوم تولید است و از این رو حمایت از بخش کشاورزی جنبه ها و اهداف مختلفی دارد که مهمترین آن ایجاد ارزش افزوده ناشی از افزایش تولید و دستیابی به آن است. امنیت غذایی فوق الذکر در کشور.
بر اساس آمار اعلام شده سالانه 125 میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید می شود که 70 درصد آن در بخش کشاورزی تولید می شود، بنابراین خودکفایی و خودکفایی در این بخش از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا عزم و اراده مناسب قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی به ویژه گندم از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا می تواند تولید را در سال آینده افزایش یا کاهش دهد که اغلب در گندم اتفاق افتاده است.
اعضای شورای قیمت گذاری بر لزوم برگزاری هرچه سریعتر جلسه شورای قیمت گذاری برای اعلام قیمت محصولات اساسی پس از تحلیل هزینه های تولید و رسیدن به نتیجه نهایی اذعان دارند تا کشاورزان از کشت این محصولات دلسرد نشوند.
لزوم حذف قیمت گذاری دستوری از چرخه اقتصاد کشاورزی
ارسلان قاسمی، رئیس کمیته کشاورزی اتاق تعاون گفت: بخش کشاورزی سال هاست که با مشکل قیمت گذاری اجباری مواجه است. به گفته رئیس جمهور، قیمت گذاری اجباری باید از چرخه اقتصاد به ویژه قیمت گذاری اجباری حذف شود. اقتصاد کشاورزی. لذا امیدواریم در دولت چهاردهم به این امر رسیدگی شود.
به گفته وی، بر اساس وعده رئیس جمهور، قیمت گذاری دستوری از اقتصاد کشاورزی حذف شود و تنها قیمت خرید تضمینی برخی از محصولات استراتژیک مانند گندم، برنج و برخی کالاهای مشمول ارز 28 هزار و 500 تومان اعلام شود. 28500 تومان. قیمت سایر محصولات ما با این موافق نیستیم.
قاسمی قیمت گذاری دستوری را مانع تولید اعلام کرد و افزود: زمانی که رئیس جمهور در سخنان خود اعلام کرد که قیمت گذاری دستوری لغو شود، کشاورزان دیگر منتظر اعلام قیمت نباشند و کشاورزی ما همیشه باید به این سمت و سو برود بی معنی.
رئیس سازمان کشاورزی در اتاق تعاون گفت: دولت باید دو محصول استراتژیک گندم و برنج وارد کند و سایر محصولات را از چرخه قیمت خرید تضمینی خارج کند. حال باید منتظر ماند و دید پس از تعیین قیمت و تضمین خرید محصولات توسط دولت چه اتفاقی خواهد افتاد.
بر اساس تبصره 2 ماده 2 قانون ضمانت خرید محصولات کشاورزی، دولت موظف است حداقل سه ماه قبل از شروع فصل کشاورزی قیمت محصولات را تعیین و قیمت مصوب را همواره ابلاغ کند تا کشاورزان تصمیمات لازم را اتخاذ کنند. کاشت محصولات کشاورزی در سال آینده
عدم اجرای قانون خرید تضمینی باعث دلسردی کشاورزان شده است
محمد شفیع ملک زاده عضو اتاق سندیکاهای کشاورزی گفت: بر اساس قانون خرید تضمینی، وزارت جهاد متعهد است تا پایان تیرماه آینده قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی را تعیین و به شورای قیمت گذاری پیشنهاد کند. شورای قیمت گذاری طبق قانون قیمت نهایی را قبل از شروع فصل رشد تعیین می کند.
ملک زاده در پاسخ به قیمت های دستوری محصولات کشاورزی افزود: با برگزاری جلسات شورای قیمت گذاری، قیمت محصولات مشمول قیمت گذاری باید بر اساس قیمت تمام شده با توجه به نرخ تورم و مبادله کالا باشد که متاسفانه نادیده گرفته می شود. در بسیاری از موارد. این در حالی است که سهل انگاری در اجرای قانون تبعات زیادی بر تولید و خودکفایی محصولات اساسی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه کشاورزان به دلیل تعهد دولت به اجرای قانون خرید تضمینی رغبتی به کشت محصولات اساسی ندارند، اظهار کرد: با وجود تمرکز برنامه هفتم بر کفایت در محصولات اساسی، انتظار می رود مسئولان قیمت خرید تضمینی را به اعلام کنند. کشاورزان برای تشویق و اجرای به موقع قانون خرید تضمینی و پرداخت مطالبات به موقع، کشاورزان آماده کاشت محصولات اصلی خواهند بود. در غیر این صورت بی توجهی به اجرای قانون منجر به کاهش 50 درصدی تولید و خرید می شود.
با توجه به اهمیت خودکفایی در محصولات اساسی و ارتقای ضریب امنیت غذایی کشور، اجرای قانون خرید تضمینی و قیمت گذاری محصولات کشاورزی بر اساس هزینه های تولید می تواند تاثیر بسزایی در تحقق سیاست خودکفایی محصولات اساسی در هفتم داشته باشد. طرح.
خبرنگار: آزاده محبی