11:43 – 05 اوت 1403
مسعود بختیاری در گفتگو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: با توجه به اینکه میزان صید داخلی جوابگوی نیاز واحدهای تولیدی نیست، واحدهای تولیدی مجبور به تامین از طریق واردات هستند.
به گفته وی، از اواسط خرداد تا اوایل آبان ماه ماهی بومی نداریم و نیاز به واردات در این زمان به اوج خود رسیده است، اما در ابتدای سال به دلیل مقررات گذاری با مشکل و وقفه مواجه شدیم. در کار که با حمایت وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ثروت شیلات مشکلات مربوط به واردات ماهی تن تا حد زیادی حل شد.
رئیس سندیکای صنعت کنسرو افزود: تامین ماهی تن مهمترین ماده اولیه صنعت کنسرو است و با پایان فصل صید داخلی باید کمبود آن از طریق واردات برطرف شود.
بختیاری ادامه داد: تعدادی از واحدها در روند ثبت درخواست با مشکل مواجه بودند که از وزارت جهاد می خواهیم برای واحدهایی که دارای اوراق معتبر هستند ماهی وارد کند. بر اساس آخرین جلسه معاونت توسعه بازرگانی ریاست جمهوری، قول افتتاح اپلیکیشن برای ثبت 8 هزار تن و رفع مشکل این واحدها داده شد.
قیمت کنسرو ماهی نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است
رئیس سندیکای صنعت کنسرو با تشریح اینکه قیمت کنسرو از سال گذشته برای مصرف کننده تغییر نکرده است، افزود: با وجود افزایش هزینه های عمومی، حقوق و حمل و نقل، قیمت کنسرو ماهی و روکش کنسرو ماهی اما با توجه به اینکه با حمایت سازمان منابع شیلات، قیمت برای مصرف کننده تغییر نکرده است و تا پایان شهریور ماه افزایشی نخواهد داشت و پس از آن بستگی به شرایط و سیاست های دولت دارد محیط اقتصاد کلان، زیرا تولیدکنندگان به دلیل تأثیر بر میزان مصرف، تمایلی به افزایش قیمت ندارند.
بختیاری از ثبات قیمت ماهی تن در بازارها خبر داد و گفت: قیمت فعلی هر قوطی ماهی تن 87 هزار و 500 تومان است و در صورت واردات ماهی تن مناسب قصد تغییر قیمت نداریم.
وی ادامه داد: طبق آمار در سال های گذشته بیش از 23 هزار تن ماهی تن به کشور وارد شده است در حالی که 10 هزار تن در سال های 1400 و 1401 هجری شمسی از سوی سازمان ثروت شیلات وارد کشور شده است.
کاهش 45 درصدی صادرات کنسرو ماهی
رئیس سندیکای صنایع کنسرو با تشریح اینکه سالانه بین 250 تا 300 میلیون قوطی کنسرو در کشور تولید می شود، گفت: طبق آمار صادرات کنسرو ماهی تا دو سال گذشته از شرایط مطلوبی برخوردار بود اما به دلیل با افزایش قیمت کنسرو ماهی در کشور، ظرفیت صادرات نسبت به سال 1401 حدود 45 درصد کاهش یافت و پیش بینی می شود با تسهیل رفع موانع، صادرات افزایش یابد.
این مقام مسئول در صنعت کنسرو با بیان اینکه در کنسرو ماهی از مواد نگهدارنده استفاده نمی شود، گفت: با استفاده از دو روش بسته بندی در ظروف غیرقابل نفوذ و اعمال فرآیند حرارتی، ماندگاری کنسرو ماهی را تا دو سال افزایش می دهیم به هیچ گونه افزودنی نیاز ندارند، بنابراین تمام محصولات کنسرو شده که در اثر حرارت استریل می شوند، نیازی به افزودن مواد نگهدارنده ندارند.
خبرنگار: آزاده محبی