اخبار اقتصادی روز

مشترکانی که از برق سوء استفاده می کنند باید منتظر قبوض نجومی باشند

ساعت 12 03 اوت 1403

پایداری دمای هوا در کشور که گفته می شود تا هفته آینده ادامه خواهد داشت، باعث شده تا تقاضا برای مصرف برق حتی از حد انتظار برای تامین برق در فصل گرم سال فراتر رود.

از یک سو تداوم موج گرما مشترکان را مجبور به استفاده بیشتر از سیستم های سرمایشی می کند که به گفته مسئولان صنعت برق، به این معناست که با هر درجه افزایش دما، مصرف برق به طور متوسط ​​1800 مگاوات افزایش می یابد و در از سوی دیگر باعث کاهش راندمان تولید در نیروگاه ها می شود. به طور دقیق تر، 1000 مگاوات از ظرفیت عملی نیروگاه ها با هر درجه افزایش دما کاهش می یابد. می توان گفت هر درجه افزایش دمای هوا منجر به افزایش 2800 مگاواتی مصرف شبکه برق کشور معادل نیمی از برق مورد نیاز روزانه شهر تهران می شود.

برای این منظور و به منظور کنترل بار در شرایط حساس کنونی، برنامه های مدیریت مصرف در بخش های مختلف مصرفی در نظر گرفته شده است، البته به استثنای بخش خانگی که بیشترین مقدار برق به این مشترکین تحویل می شود. این روزها. از کل برق توزیع شده روزانه، 50 درصد برق عرضه شده در بخش خانگی و 8 درصد در بخش تجاری مصرف می شود. در واقع، نزدیک به 60 درصد انرژی توزیع شده در مناطق خانگی و تجاری است. 40 درصد باقیمانده مربوط به بخش های کشاورزی، اداری و صنعتی است.

2 درصد از مشترکان 8 درصد برق خانگی را مصرف می کنند

محسن ذبیحی معاون هماهنگی توزیع شرکت التونیر پیش از این در رسانه ملی اعلام کرد: در بخش خانوار از مجموع 32 میلیون مشترک برق، 75 درصد مشترکان از الگوی مصرف پیروی می کنند و مصرف ماهیانه آنها به 300 می رسد. کیلووات به ازای هر مشترک ماه. 15 درصد از شرکت کنندگان تا 1.5 برابر الگو، 8 درصد 1.5 تا 2.5 برابر الگو و 2 درصد بیش از 2.5 برابر الگو مصرف می کنند. این مشترکان 8 درصد مصرف خانوار را تشکیل می دهند.

در استان های خوزستان به دلیل شرایط اقلیمی و آب و هوایی خاص، بیشترین مصرف برق در کشور، تهران، فارس، هرمزگان و استان های شمالی کشور به ثبت رسید و به همین دلیل بیشترین قابلیت صرفه جویی نیز وجود دارد. با اقدامات ساده برق مورد نیاز مشترکین در این استان ها. در روزهایی که شاهد مصرف بالای برق هستیم، مسئولان صنعت برق از این دسته از مشترکان می خواهند که الگوی مصرف خود را کاهش داده و در نظر بگیرند. اما اگر این مشترکین سهم زیادی از مصرف برق داشته باشند با اولویت برق دریافت خواهند کرد. میزان مصرف برق این مشترکین به طور مرتب کنترل می شود و در صورت نیاز برق آنها قطع می شود.

حذف تدریجی یارانه برق با توجه به مدل پر مصرف

البته قطعی برق تنها راه مهاجرت مشترکان غیرکاربر به سمت نردبان های صرفه جویی در مصرف انرژی نیست سازمان صنعت برق، تخصیص یارانه برای مصرف بالاتر از حد معمول ممنوع شد، از جمله: پله های تعرفه برق مصرف تا سقف الگوی مصرف و مصرف بالای الگو شامل افزایش بیش از الگو تا یک و نیم برابر، افزایش بیش از الگوی تا دو و نیم برابر، میزان مصرف بیش از دو و نیم برابر و ضرایب به ترتیب 1.5، 2.5 و 5 برابر هزینه محاسبه شده تامین برق در قبض این مشترکین اعمال می شود. بر اساس آنچه معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر می گوید، قبوض برق مشترکانی که 2.5 برابر استاندارد مصرف می کنند از 3 میلیون تومان به بالا خواهد بود.

در نتیجه این تنبیه و تشویق مشترکان برق، مصرف نهایی در بخش خانگی برای اولین بار در سال 1402 هجری قمری کاهش یافت. در سال 1401 هجری قمری میزان مصرف برق در بخش خانگی به 48 تراوات ساعت رسید و در سال 1402 هجری قمری با وجود اضافه شدن مشترکین جدید و افزایش دما، این عدد با 2 تراوات ساعت کاهش به 46 تراوات ساعت رسید. با اجرای قانون رفع موانع صنعت برق در کنار سیستم پاداش برقی که به ازای هر کیلووات صرفه جویی در اختیار مشترکان قرار می گیرد، مشتركان بیشتری ترغیب می شوند تا مصرف خود را از محل افزایش راندمان كاهش داده و به درجات پایین تری بیافزایند. از مصرف برق

خبرنگار: امیر محمد درویشی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا