چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

تا سال 1404 از ظرفیت تولید 55 میلیون تن فولاد فراتر رود

مشاور طرح جامع فولاد کشور گفت: در حال حاضر 50 میلیون تن ظرفیت تولید فولاد داریم و در چشم انداز سال 1404 از مرز 55 میلیون تن فولاد عبور خواهیم کرد.

مهران محجوب نژاد در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در خصوص چشم انداز صنعت فولاد کشور در سال 1404 افزود: از سال 1392 تحت نظارت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) و سازمان ملی. شرکت فولاد، در مورد تدوین طرح جامع فولاد بحث کردیم. ما فعالیت خود را در کشور آغاز کردیم و امروز حدود ده سال است که این طرح به عنوان یک سند عالی دنبال می شود و مورد استفاده ذی نفعان حوزه فولاد در کشور قرار می گیرد. صنعت.

وی افزود: در واقع برنامه های توسعه این صنعت با اهداف ذکر شده در طرح کلی فولاد مقایسه شده، خلأها بررسی و اقدامات لازم انجام می شود.

مشاور طرح جامع فولاد کشور صنعت فولاد کشور را در سال های اخیر در زمینه ظرفیت سازی، تولید و تجارت رشد چشمگیری عنوان کرد و گفت: سرمایه گذاری های قابل توجهی در این صنعت انجام شده است، بنابراین لازم است توسعه پایدار در این حوزه داشته باشیم. این صنعت ثبات خود را حفظ کند. در واقع باید گلوگاه ها و موانعی که برای رشد و تعالی این صنعت وجود دارد شناسایی و برای رفع آنها برنامه ریزی لازم انجام شود.

وی افزود: اکنون یکی از کشورهای مهم و ممتاز در این صنعت هستیم که رتبه دهم تولید فولاد جهان را حفظ کرده ایم و حدود 5 درصد از تولید ناخالص داخلی کشور نیز به زنجیره تولید فولاد مرتبط است. .

محجوب نژاد با بیان اینکه رشد اقتصادی کشورها در توسعه فعالیت های ساختمانی و صنعتی رابطه مستقیمی با تولید و مصرف این محصول استراتژیک دارد، گفت: صنعت فولاد نقش موثری در دستیابی به رشد اقتصادی 8 درصدی برنامه هفتم دارد. . که باید با رفع موانع از این طرح ها اجرایی شود.

وی مبنای ما برای توسعه صنعت فولاد را سند چشم انداز 1404 عنوان کرد و افزود: از سال 1383 که این طرح تدوین شد، ظرفیت تولید فولاد به 55 میلیون تن رسید که حدوداً 35 میلیون تن مصرف داخلی را شامل می شود و این رقم نشان دهنده 20 است. میلیون تن صادرات بر اساس این تعریف. در واقع 35 میلیون تن مصرف داخلی با احتساب 90 میلیون نفر در ایران با مصرف سرانه 400 کیلوگرم در سال 1404 یکی از سرانه مصرف کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته محسوب می شود.

مشاور طرح جامع فولاد کشور با بیان اینکه امروز ظرفیت تولید 50 میلیون تن فولاد را داریم گفت: با توجه به وضعیت زنجیره فولاد کشور می توان گفت که در مقایسه با سایر صنایع به اهداف خود در این زمینه نزدیک شده ایم. سند چشم انداز و با ظرفیت سازی که صورت گرفته رقم 55 میلیون تن را پشت سر می گذاریم.

وی افزود: البته الان تولید واقعی ما کمتر است و در سال گذشته (1402) طبق آمار، تولید فولاد ما حدود 32 میلیون تن بوده و ضریب بهره برداری نزدیک به 65 درصد داریم که این نکته مهمی است. به حداکثر رساندن میزان استفاده ما این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته میزان بهره برداری 80 تا 85 درصد است.

محجوب نژاد در ادامه به تنگناها و موانعی که بر سر راه صنعت فولاد قرار دارد اشاره کرد و گفت: در این چند سال مجوزهای زیادی در صنعت فولاد اعطا شده است، به طوری که امروز 145 میلیون تن مجوز در صنعت فولاد داریم. تعداد سند چشم انداز تولید 55 میلیون تن فولاد است.

وی ادامه داد: بنابراین با توجه به اقدامات انجام شده به نظر می رسد تا سال 1404 ظرفیت به بالای 60 میلیون تن برسد که حتی از برنامه هم جلوتر است و تا پایان برنامه هفتم به 65 میلیون تن فولاد خواهیم رسید. تولید

مشاور طرح جامع فولاد کشور با بیان اینکه این ظرفیت مازاد ممکن است یکی از بزرگترین چالش های این صنعت باشد، گفت: با وجود افزایش ظرفیت تولید، مصرف فولاد کشور طبق آنچه در چشم انداز تعریف شده افزایش نیافته است سند در بحث ساخت و ساز، رشد اولیه که طبق سند چشم انداز حدود 8 درصد بود، به زیر 5 درصد و گاهی به زیر 3 درصد رسیده است.

وی افزود: مصرف فعلی ما بیش از 21 میلیون تن نیست، بنابراین وقتی ظرفیت مازاد ایجاد می کنیم، راه حل این است که بخش قابل توجهی از مازاد تولید را صادر کنیم.

محجوب نژاد گفت: چالش دیگری که با آن مواجه هستیم مشکل عدم تعادل برق و گاز است که تولید را تحت تاثیر قرار داده است. در حال حاضر در فصل گرما اکثر فولادسازان با مشکل کمبود برق مواجه هستند و با قطعی برق و خاموشی کوره مواجه می شوند، این مشکل راندمان تولید را تحت تاثیر قرار می دهد و در فصل گرما نیز مشکل کمبود گاز خود را نشان می دهد. بنابراین حداقل دو ماه است که کسری گاز وجود دارد. و این دو عامل باعث افزایش نرخ بهره برداری از ظرفیت تولید فولاد شد.

وی افزود: البته در بالادست سند، در بخش کاستانتر و گندله مشکل ما کمتر است، تقریباً بیش از 80 درصد تولید داریم، اما در بخش فولاد اگر ظرفیت ها افزایش یابد و بحث عدم تعادل برق و گاز باشد. حل نشده است، این میزان استفاده دوباره افزایش خواهد یافت.

مشاور طرح جامع فولاد کشور ادامه داد: همین طور در بخش آهن اسفنجی که ظرفیت ما به 75 تا 80 میلیون تن می رسد، در صورت تشدید کسری گاز، یک سری ظرفیت های بلااستفاده به وجود می آید و سرمایه گذاری ها آن قدر لازم را نخواهد داشت. بهره وری.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

رحمانی فضلی سفیر ایران در چین شد

مهر : سخنگوی وزارت امور خارجه از انتخاب عبدالرضا رحمانی فضلی به عنوان سفیر جدید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *