به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور آیین نامه اجرایی را با هدف تناسب حقوق بازنشستگان ابلاغ کرد.
بر اساس این ابلاغیه، صندوق های بازنشستگی موظفند حقوق بازنشستگی مشمولان صندوق خود را از ابتدای سال 1403 و در حدود اعتبارات مصوب مربوطه با رعایت این آیین نامه و سایر قوانین و مقررات مربوط تعدیل کنند.
منابع حاصل از بند (ر) تبصره (6) قانون بودجه سال 1403 کل کشور صرفاً برای اجرای تناسب حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق های فولادی و مربوط به آن هزینه می شود. اعتبار در قوانین بودجه سالهای آینده.
کلیه بیمه شدگانی که طبق ضوابط و مقررات صندوق بازنشستگی ذیصلاح تا پایان سال 1402 مستمری دریافت می کنند مشمول تناسب موضوع این آیین نامه در سال 1403 می باشند.
متن آیین نامه اجرایی تناسب حقوق بازنشستگان به شرح زیر است:
ماده 1- در این آیین نامه عبارات زیر در معانی مربوطه به کار می رود:
1- قانون: قانون برنامه پنج ساله هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 1403.
۲- صندوق های بازنشستگی: کلیه سازمان های بیمه ای و بازنشستگی و صندوق های موضوع (ر) ماده (۲۸) قانون.
3- بازنشستگی: صندوقی که طبق ضوابط و مقررات مربوط به صندوق بازنشستگی صندوق مربوط به این عنوان یا حسب مورد به صورت مستمری به بیمه شده، بازنشسته، ازکارافتاده کلی یا به. بازماندگان بیمه شده متوفی (به استثنای کمک هزینه های نگهداری خانواده و فرزندان و سایر مزایای جانبی (بدون احتساب حق بیمه و حق بازنشستگی) پرداخت می شود.
4- مستخدم: شخصی که به دلیل اشتغال به کار و از طریق کارفرمای مربوطه و با پرداخت حق بیمه مربوط طبق قوانین و مقررات عضو فعال یکی از صندوق های بازنشستگی می باشد.
5- مستخدمین مشابه و مساوی: مستخدمینی که از حیث نظام حق الزحمه خدمت و همچنین از نظر پایه، درجه، درجه، طبقه، درجه، گروه یا سایر عناوین مشابه با رعایت مفاد این آیین نامه. ، دارای وضعیت یا ویژگی های مشترک با استخدام بازنشسته در زمان استخدام وی باشد.
6- جبران مابه التفاوت: مابه التفاوت مبلغ مستمری هر فرد با نود درصد (90%) میانگین خالص خالص حقوق و پاداش مشمول کسور برای کارکنان مشابه و همتراز.
ماده 2- صندوق های بازنشستگی موظفند حقوق بازنشستگی مشمولان صندوق خود را از ابتدای سال 1403 و در حدود اعتبارات مصوب مربوطه با رعایت این آیین نامه و سایر قوانین و مقررات مربوط تعدیل کنند.
تبصره- منابع حاصل از بند (ر) تبصره (6) قانون بودجه سال 1403 کل کشور صرفاً برای اجرای تناسب حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد و مربوطه هزینه خواهد شد. اعتبار. در قوانین بودجه سالهای آینده
ماده 3- کلیه بیمه شدگانی که طبق اساسنامه و مقررات صندوق بازنشستگی ذیصلاح تا پایان سال 1402 مستمری دریافت می کنند مشمول تناسب موضوع این آیین نامه در سال 1403 می باشند.
تبصره 1- مبنای تعیین مابه التفاوت و همچنین ضوابط تعیین حقوق و پاداش مشمول کسور برای مستخدمین مشابه و همتراز برای تعدیل حقوق بازنشستگانی که مستمری آنها تا پایان سال 1402 در ابتدای سال 1403 برقرار شده است. پس از اعمال افزایش ضریب سنوات کارمندان و بازنشستگان و بر اساس بندهای (3)، (5) و (6) ماده (1) این آیین نامه.
تبصره 2- اجرای تعدیل نسبی برای افرادی که حق بازنشستگی آنها در سال 1403 و سپس تا پایان سال 1404 برقرار میشود، در حدود اعتبارات پیشبینیشده در قوانین مالی سالهای بعد و با رعایت آنها انجام میشود. با مفاد این آیین نامه.
ماده ۴- سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور ظرف مدت دو ماه و با همکاری ستاد کل نیروهای مسلح، دستگاههای اجرایی و صندوق بازنشستگی ذیصلاح صندوق (در صورت نیاز). در مورد مشمولان قانون مدیریت خدمات کشوری، قانون نظام هماهنگ پرداخت. کارکنان دولت، قانون کار کشور و سایر مؤسسات دارای قوانین و مقررات کار معین که پرداخت مزد و مزایا آنها منوط به مجوز یا نظارت سازمان اداری و استخدامی است. جداول مربوط به شناسایی و طبقه بندی بازنشستگان بر اساس میزان کسر پرداختی کارکنان مشابه و همتراز در پایه، درجه، رتبه، طبقه، درجه، گروه یا سایر عناوین مشابه و با ضوابط (30) سال. سوابق پرداخت بیمه نامه به گونه ای تنظیم و به صندوق بازنشستگی ذیصلاح ابلاغ می شود که بسته به تنوع گروه های شاغل و بازنشستگان از قبیل فرهنگیان مشمول طبقه بندی، معلمان و داوران جداول باید جداگانه تهیه و ابلاغ شود.
تبصره 1- در مواردی که طبق قوانین و مقررات جاری حقوق و اقلام مشمول کسر بازنشستگی کارمندان در پایان سال 1402 مشمول اخذ مجوز یا کنترل از سهم دستگاه اداری و استخدامی کشور نباشد. کشور با تهیه جداول مذکور در این ماده در مدت زمان مذکور و به ترتیب مذکور (با توجه به میانگین پرداختی سرانه ماهانه به تناسب بر اساس تعداد بازنشستگان مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری در قانون بودجه کشور) مسئولیت هیئت بنیاد یا بالاترین مرجع تصمیم گیری صندوق بازنشستگی مربوطه می باشد.
تبصره 2- در مواردی که شرکتها و شرکتهای دولتی فروخته شده اند، تناسب بازنشستگان آنها به ترتیب زیر انجام می شود:
الف- درمورد مستخدمینی که قبل از انتقال بازنشسته شده اند با فرض ادامه شرکت یا شرکت دولتی تناسب بر اساس جداول ماده (4) انجام خواهد شد.
ب- در مورد کارکنانی که پس از واگذاری بازنشسته میشوند یا میشوند و در اجرای تبصره (1) ماده (21) قانون مدیریت خدمات کشوری، وجوه خود را قبلاً بر اساس یک ماده خاص حفظ کردهاند. جدول. یعنی در حدود اعتبارات مربوطه و متناسب با حقوق کارکنان بعدی. بر اساس این آیین نامه انتقال به هیأت مدیره صندوق ذی ربط ابلاغ و تناسب انجام می شود.
ج- در مورد سایر کارکنانی که پس از واگذاری اقدام به تغییر وجوه نموده اند، تناسب طبق مقررات لازم الاجرا صندوق جدید انجام خواهد شد.
تبصره 3- در مورد بازنشستگان سازمانهایی که بر اساس جداول موضوع ماده (4) این آیین نامه منحل شده اند، با فرض تداوم حیات آخرین مؤسسه در زمان اشتغال، تعدیل متناسب انجام می شود.
تبصره 4- در مورد بازنشستگان خوداشتغال مشمول بند (الف) ماده (6) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه ملی مصوب 1394 بر اساس جداول ماده (4) این آیین نامه، تناسب. با فرض اشتغال مستمر در آخرین موسسه مربوطه حاصل می شود.
ماده 5- سهم سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح از منابع مندرج در قانون دارایی برای سال های 1403، 1404 و 1405 به تناسب بر اساس سرانه ماهانه اختصاص یافته به بازنشستگان کشوری طبق تبصره (3) ماده. (117) قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر قوانین و مقررات مربوط توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تعیین می شود.
ماده 6- صندوق بازنشستگی مربوط مکلف است چهل درصد (40%) مابه التفاوت مربوط به هر بازنشسته را بر اساس جداول ابلاغی موضوع ماده (4) و مفاد این آیین نامه و در سقف اعتبار ابلاغی پرداخت نماید. مشمولین باید ضمن اصلاح مفاد ابتدای سال 1403 مفاد این آیین نامه را در سال 1403 محاسبه و پرداخت کنند و چنانچه منابع لازم برای پرداخت درصد مابه التفاوت بیشتر از منابع پیش بینی شده باشد، بدهی محسوب می شود. و در سالهای بعد پرداخت خواهد شد.
تبصره 1- بر اساس مصوبه ماده (71) قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور مصوب 1394 و بند (2) ماده (29) قانون الحاق مواد معینی به قانون تنظیم مقررات. در بخشی از آیین نامه مالی کشور (2) مصوب 1392 پرداخت مابه التفاوت صندوق های بازنشستگی کشوری، لشکری و فولادی که از اعتبارات مندرج در قانون بودجه کشور به منظور تناسب استفاده می کنند، صرفاً در حدود اعتبارات است. و منابع مربوط به بازیابی در قوانین بودجه سالانه و در روند قانونی تخصیص اعتبارات.
تبصره 2- میزان مابه التفاوت پرداختی به تفکیک در تصمیمات صادره از سوی صندوق بازنشستگی مربوط مشمول و مشروط به افزایش ضریب ریالی حقوق سالانه می باشد.
تبصره 3- صندوقهای بازنشستگی که از اعتبارات مندرج در قوانین بودجه کشور برای اجرای تناسب استفاده نمیکنند، میتوانند از منابع خود و با تصویب هیأت مدیره یا مرجع عالی تصمیمگیری و با رعایت سایر مقررات مندرج در آن استفاده کنند. در این آیین نامه به تناسب و پرداخت مابه التفاوت (با رعایت میانگین سرانه ماهانه به تناسب بر اساس تعداد بازنشستگان مشمول صندوق بازنشستگی کشوری و لشکری در قانون بودجه کشور).
ماده 7- پرداخت ماهانه ده میلیون (10.000.000) ریال موضوع تصویب نامه شماره 56306/ت62770 هـ مورخ 4/4/1403 به حساب بازنشستگان صندوق کشوری، ارتش و فولاد بازنشسته شده توسط وزارت امور خارجه واریز می شود. پایان سال 1402. صندوقهای بازنشستگی موظفند پس از صدور قطعی احکام تناسب نسبت به تسویه حساب و تسویه مبلغ پرداختی اقدام کنند. مبالغ ذکر شده توسط وزارت تعاون، کار و حمایت اجتماعی توسط سازمان برنامه و بودجه کشور تامین و به صندوق مربوطه ابلاغ می شود. نحوه اعمال حساب به اشخاصی که طبق مصوبات منتشره کمتر از مبلغ مذکور دریافت می کنند به پیشنهاد مشترک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان برنامه و بودجه کشور به تصویب هیات وزیران می رسد. . .
ماده 8- وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ( حسب مورد) موظف به حصول اطمینان از حسن اجرای این مقررات می باشند. کلیه دستگاه های اجرایی ذیربط و صندوق های بازنشستگی به استثنای سازمان تأمین اجتماعی نیروهای مسلح و صندوق بازنشستگی وزارت اطلاعات موظفند گزارش ها و اطلاعات مربوط به اجرای این آیین نامه را به وزارتخانه های مذکور ارسال کنند.
محمد مخبر – معاون اول رئیس جمهور
absnews