حدود دو هفته پیش، جنسن هوانگ و تیمش موفق شدند اپل و مایکروسافت را به طور موقت کنار بگذارند و انویدیا را در صدر با ارزش ترین شرکت های جهان قرار دهند. این دستاورد را می توان با عملکرد آنها در دنیای هوش مصنوعی مرتبط دانست. Gemina، ChatGPT و برخی دیگر از ابزارهای هوش مصنوعی به لطف پردازنده های گرافیکی انویدیا پیشرفته شده اند و دنیای گیمرها و ویرایشگرها با قرار دادن این قطعات شکل جدیدی به خود گرفته است. از سوی دیگر، علیرغم حضور محدود این شرکت در بازار گوشی های هوشمند، فناوری های آن بیش از آنچه اکثر کاربران فکر می کنند، تجربه کاربری گوشی های اندرویدی را تحت تاثیر قرار می دهند و نقش مهمی در این زمینه ایفا می کنند. با بررسی بیشتر این موضوع با دیجیاتو همراه باشید.
چیپس تگرا
با انتشار تراشه های Tegra، انویدیا سعی کرد سهم بیشتری از اکوسیستم اندروید را به خود اختصاص دهد. به عنوان مثال، اولین نسل تبلت های Nexus 7 در جولای 2012 با پردازنده Tegra 3 انویدیا عرضه شد. تراشه چهار هسته ای با عملکرد خوب و به طور ویژه برای پردازش بازی ها و برنامه های گرافیکی سنگین طراحی شده است. این همان چیزی است که Nexus 7 را به یکی از محبوب ترین دستگاه ها در بین کاربران تبدیل کرده است. یک سال بعد، Tegra 4 با عملکرد قوی تر و پردازش بهتر معرفی شد و در کنار گوشی های هوشمند، وظایف گرافیکی و پردازشی NVIDIA Shield (NVIDIA Shield) را بر عهده گرفت.
با ادامه این روند و موفقیت تراشه های تگرا، انتظار می رفت نسل بعدی دستگاه های اندرویدی مجهز به این سری از پردازنده ها وارد بازار شود، اما برخلاف نتایج مثبت بنچمارک ها، خط تولید تراشه های تگرا ادامه نداد زیاد بفروش. حتی انویدیا سعی کرد بازیهایی مانند پورتال را پورت کند، اما کاهش فروش Nvidia Shield باعث شد ادامه تولید تراشهها غیرقابل توجیه باشد.
LG G2 Mini با تراشه Tegra 4i یکی از آخرین دستگاه های دارای تراشه های Nvidia بود و پس از اینکه Tegra X1 در سال 2015 در تبلت پیکسل C ظاهر شد، این شرکت بی سر و صدا از بازار گوشی های هوشمند و تبلت ها کنار رفت.
دو سال بعد با عرضه نینتندو سوییچ دوباره از سری Tegra استفاده شد، اما با وجود محبوبیت این کنسول بازی، برندهای فرعی علاقه ای به استفاده از تراشه های انویدیا در گوشی های خود نداشتند. در چنین حالتی مهندسان انویدیا از Tegra استفاده کردند فروش خوبی داشته است
پس از بیش از یک دهه، Nvidia Shield تنها نماینده انویدیا در اکوسیستم اندروید است. این به معنای محدود کردن نفوذ این شرکت در دنیای گوشی های اندرویدی نیست، بلکه نقش مهمی در تجربه کاربران از اکوسیستم اندروید به خصوص در دنیای تلویزیون ها دارد.
مسیر را با طعم موفقیت تغییر دهید
در پایان سال 2010، انویدیا سیاست دیگری را در پیش گرفت و آرام آرام مسیر خود را به سمت پردازنده های گرافیکی کامپیوتری تغییر داد و سپس با رونق استخراج ارز دیجیتال، تسلط انویدیا در این بازار افزایش یافت. اما این تصمیم شرکت برای تغییر نام خط پردازنده از GTX به RTX بود که تأثیر زیادی بر بازار گوشیهای هوشمند داشت.
در ابتدا انویدیا به دلیل استفاده از فناوری ردیابی پرتو در پردازنده ها مورد انتقاد قرار گرفت، اما این ویژگی بعداً به عنوان یک استاندارد برای پردازنده های گرافیکی مدرن شناخته شد. اگرچه برخی از گوشی های گیمینگ از این قابلیت استفاده می کنند، اما عموم کاربران و کارشناسان، انویدیا را پیشرو در این زمینه می دانند. علاوه بر این، انویدیا در سال 2020 میخواست Arm را با پیشنهادی 40 میلیارد دلاری خریداری کند که این اتفاق نیفتاد.
بسیاری از شرکت ها، مانند گوگل و مایکروسافت، در حال توسعه قابلیت های مبتنی بر هوش مصنوعی هستند. فرآیندی که با آموزش مدلهای هوش مصنوعی مولد با استفاده از پردازندههای گرافیکی Nvidia انجام میشود. افزایش تقاضا از سوی شرکت ها برای پردازنده های انویدیا باعث شده تا برخی از قطعات مانند A100 و H100 با کمبود مواجه شوند و بیش از 40000 دلار به فروش برسند.
انویدیا برای نفوذ بیشتر تلاش می کند
شرکت هوانگ با رقابت اپل و کوالکام مواجه است، اما نه در بخش تلفن. بر اساس گزارش رویترز، انویدیا قصد دارد بلافاصله پس از پایان قرارداد کوالکام و مایکروسافت، یک تراشه ویندوز روی Arm (که ویندوز را بر روی معماری Arm اجرا می کند) منتشر کند. برخی شایعات همچنین حاکی از وجود پردازنده Tegra T239 در نسل جدید نینتندو سوییچ در سال جاری یا اوایل سال 2025 است.
نسل فعلی دستگاه های Shield از Tegra 8 هسته ای استفاده می کند در همین حال، NVIDIA قابلیتهای RTX Video Supersolution و SDR-to-HDR را در پردازندههای گرافیکی خود آزمایش کرده است و نتایج آنها حاکی از پیشرفتهای قابل توجه در اجزای این شرکت است. با کمک این ویژگیها، جعبههای تلویزیون آینده ممکن است کاربران بیشتری را به خرید نسل بعدی Nvidia Shield تشویق کنند.
در حال حاضر فناوری های افزایش وضوح و تبدیل خودکار HDR در همه دستگاه های اندرویدی وجود ندارد و در تعداد محدودی از گوشی های قدرتمند دیده می شود. با این حال، شرکت هایی مانند کوالکام و مدیاتک در حال توسعه و ارائه ویژگی هایی در این زمینه و با فناوری هایی مانند بازی Snapdragon Ultra HD آنها سعی می کنند تجربه بهتری را برای کاربران در پخش و تماشای محتوای بصری ایجاد کنند.
اگرچه تراشههای انویدیا دیگر در دستگاههای اندرویدی یافت نمیشوند، اما تمرکز این شرکت بر هوش مصنوعی و تقویت جلوههای بصری و گرافیکی پردازندهها، تأثیر زیادی در شکلدهی اکوسیستم اندروید و فناوریهای مرتبط داشته است. باید منتظر ماند و دید که مسیر توسعه این شرکت چگونه خواهد بود و دنیای اندروید تا چه حد دستخوش تغییرات جدیدی خواهد شد.
منبع خبر: https://digiato.com/computers-hardware/how-nvidia-affects-world-of-smartphones
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز