13:03 – 26 جولای 1403
اگرچه امسال برخلاف سال های گذشته در بسیاری از شهرها شاهد تشدید بارندگی بودیم، اما همچنان در بسیاری از مناطق این میزان بارندگی کاهش یافته و روند تبخیر و پر شدن سدها کاهش یافته است.
در همین راستا در سه استان گیلان، چهارمحال، بختیاری، قزوین و تهران شاهد کاهش میزان بارندگی بودیم به طوری که بر اساس آخرین اطلاعات سازمان هواشناسی میزان بارندگی در داده ها نشان می دهد. مرکز ملی مدیریت بحران اقلیمی و خشکسالی سازمان هواشناسی کشور نشان می دهد میانگین بارندگی در منطقه گیلان به عنوان پرباران ترین استان کشور از مهرماه سال گذشته تاکنون 110 میلی متر کمتر از حد معمول بوده است. با این اطلاعات از ابتدای سال آبی یعنی مهرماه سال گذشته تاکنون 681 میلیمتر بارندگی در گیلان به ثبت رسیده است که میزان نرمال آن باید حدود 794 میلیمتر میبود.
سحر تاجبخش رئیس سازمان هواشناسی کشور در گفت و گو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه سال جاری بر اساس داده ها گرم ترین سال نسبت به سال های گذشته است، گفت: طبق آمار و با توجه به تغییرات اقلیمی در کشور ما، میزان باران تبخیر شده است.
صادق زیان مدیرکل هواشناسی سازمان هواشناسی کشور نیز به باشگاه خبرنگاران گفت: بر اساس آخرین آمار مرکز هواشناسی کشور شاهد کاهش بارندگی هستیم.
وی افزود: این وضعیت در حالی است که بارندگی امسال گیلان حدود 100 میلی متر بیشتر از پارسال است.
وی بیان کرد: بر اساس برنامه زمان بندی بارندگی کشور، بیشترین کسری بارندگی در سطح استان از ابتدای سال آبی تاکنون مربوط به استان های گیلان با 112.7، چهارمحال و بختیاری با 105.1، قزوین با 75.1 و استان تهران با 60.1 میلی متر است. .
وی گفت: در عین حال شهر سمنان از نظر بارندگی با 30 درصد کسری بارندگی مواجه است در مقابل میزان بارندگی در استان کرمانشاه در غرب کشور حدود 85 میلی متر بیشتر بوده است. از شرایط عادی استان های ایلام نیز 59.3، مازندران 55.2، خوزستان 50.6 و اردبیل 47.2 میلی متر بیشتر از شرایط نرمال ثبت کردند.
وی بیان کرد: به طور کلی میانگین منطقه ای بارندگی کشور طی 300 روز گذشته حدود 227 میلی متر بوده که 0.2 (اعشاری) درصد بیشتر از میانگین بلندمدت است.
خبرنگار: کبری عزیزم