رشد 24 درصدی صادرات محصولات کشاورزی کشور به سایر کشورها
16:32 – 24 جولای 1403
محمدصادق قنازاده، معاون سازمان تجارت و توسعه ایران در برنامه جدول اقتصادی گفت: از ابتدای سال تا امروز رشد 8 درصدی صادرات کالای کشور داشته ایم به طوری که 6 درصد صادرات داشته ایم. رشد از نظر وزن
وی افزود: همچنین در سه ماهه نخست سال در بخش کشاورزی شاهد رشد 24 درصدی در بخش صادرات بودیم و عمده صادرات ما غلات، خشکبار، میوه جات، گل و گیاه به سایر کشورها بود که در مجموع بیش از یک میلیارد دلار صادرات کشور در سه ماهه نخست سال جاری بوده است.
قنازاده گفت: خوشبختانه سال گذشته گزارش شد که محصولات ما به ویژه در زمینه خشکبار بسیار مطلوب بوده که بر اساس آمارهای منتشر شده 37 درصد از رشد صادرات کشور تنها در بازارهای اوراسیا بوده است اما در آن زمان در بخش واردات کاهش یافت و در بخش کشاورزی 17 درصد شاهد بودیم.
وی افزود: قاره آفریقا حاصلخیزترین خاک غیرقابل کشت را در حوزه کشاورزی دارد و متأسفانه در حوزه کشاورزی خارج از مرزهای منطقه موفق نبوده ایم و دلیل آن این است که استراتژی مشخص و منسجمی نداشتیم.
قنازاده گفت: حجم کالاهای وارداتی از کشورهای اوراسیا از مرز 400 میلیارد دلار عبور می کند و در مدت کوتاهی که با کشورهای اوراسیا قرارداد ترجیحی امضا کردیم بیش از 140 درصد رشد صادرات محصولات کشاورزی داشتیم.
قندزاده با اشاره به اجرای توافقنامه تجارت ترجیحی بین ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا، افزود: پیش از امضای توافقنامه تجارت آزاد، قرارداد تجارت ترجیحی بین ایران و کشورهای اوراسیا از سال 2018 اجرایی شده بود. در دو سه سال گذشته، توافقنامه تجارت ترجیحی که حجم تجارت ما با کشورهای عضو این اتحادیه را دو برابر کرد، اجرا شد.
معاون بازرگانی بین الملل سازمان توسعه تجارت ایران به ضرورت توسعه زیرساخت های لجستیکی اشاره کرد و گفت: زیرساخت های حمل و نقل و ترانزیتی از جمله موارد جدی است که باید به آن فکر کرد و موضوع دیگر زیرساخت های انتقال مالی است که البته حتی بسیاری از مسائل با روسیه حل و فصل شده است، یعنی در دستور کار
رضایی عضو کمیته کشاورزی اتاق بازرگانی گفت: در حال حاضر تولید پسته در آمریکا 750 هزار تن و در کشور ما حدود 200 هزار تن است چرا که امروزه از روش های خودکار برای پسته خود استفاده نمی کنیم. در انبارهای کشور و خوشبختانه و با توجه به شرایط مساعد آب و هوایی، تولید پسته کشور در سال جاری به 250 هزار تن خواهد رسید.
وی گفت: متاسفانه صادرات پسته کشور در سال های اخیر مطلوب نبوده است. یکی از مشکلات کشور ما در حوزه کشاورزی زمین های خرده مالکان است و باید بتوان از این زمین های کشاورزی در کشورمان مانند کشورهای چین و هند بهره برداری کرد.
رضایی بیان کرد: امروز کشاورزی کشور باید به سمت محصولات کم آبزی مانند زعفران، پسته، گل تاج خروس و گیاهان دارویی سوق پیدا کند چرا که با صادرات 500 میلیون دلاری گیاهان دارویی کشور می توانیم تولید ناخالص داخلی را به نفع خود تغییر دهیم.
به گفته یکی از اعضای کمیته کشاورزی اتاق بازرگانی، 30 تا 40 درصد محصولات کشاورزی ما در بازارهای روسیه استفاده می شود.
خبرنگار: ردا زارعی