09:52 – 23 جولای 1403
مهران سالاریا گفت: مالکان خودروهای فرسوده می توانند برای اولویت در طرح های جایگزینی خودروسازان و یا در اعطای جایگزینی از امروز شنبه سوم تیرماه در سامانه نوسازی خودروهای فرسوده در سایت nnhk.ir ثبت نام کنند. امکانات .
وی افزود: مالکان خودروهای فرسوده، سنگین و موتورسیکلت به استثنای خودروهای دولتی و تاکسی پس از مراجعه به سایت ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل در قسمت «دعوت نامه ثبت نام خودروهای فرسوده» و وارد کردن اطلاعات متقاضی و کارکرده. داده های خودرو را از قسمت «الزامات ثبت نام» طرح خود را اعم از نقدی، مبادله نقدی، تسهیلات یا اجاره انتخاب کنید و پس از انتخاب زمان و محدوده قیمت خودروی جایگزین، سفارش خود را نهایی کنید.
به گفته رئیس اکیپ نوسازی ناوگان حمل و نقل، متقاضیان ثبت نام به مرور زمان با توجه به طرح و شرایط وسیله نقلیه ای که انتخاب کرده اند ابطال می شوند و در صورت درخواست خودروی جایگزین با امکانات لازم دریافت می کنند.
سالاریا گفت: براساس ماده 10 قانون تنظیم مقررات صنعت خودرو، سن مصرف خودروهای بنزینی، گازسوز، دوگانه سوز و گازوئیل 20 سال، خودروهای هیبریدی 23 سال و خودروهای برقی 25 سال تعیین شده است. این سن برای خودروهای هیبریدی 12 سال و برای خودروهای برقی 20 سال است.
سالاریه افزود: عمر اتوبوس های کوچک دیزلی 12 سال، اتوبوس های گاز سوز 15 سال، اتوبوس های برقی 20 سال، اتوبوس های برون شهری 15 سال، اتوبوس های درون شهری دیزلی 10 سال، اتوبوس های گازسوز 12 سال و برقی 20 سال است. به گفته وی، طول عمر انواع وانت 15 سال، کامیون، وانت و تراکتور 25 سال، موتورسیکلت بنزینی 6 سال، موتورسیکلت انژکتوری بنزینی 12 سال و موتورسیکلت برقی 15 سال است.
رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل تصریح کرد: بر اساس این آیین نامه خودروهای فرسوده ثبت شده در سامانه ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل و اعلام آمادگی برای اسقاط حداکثر پنج سال و در زمان ساخت شرایط لازم را خواهند داشت. و تسهیلات لازم از طریق سامانه، از محدودیت های مربوط به خودروهای فرسوده موضوع ماده (8) قانون هوای پاک مصوب 1396 هجری شمسی مستثنی هستند. این دسته از خودروها در اختیار پلیس راهنمایی و رانندگی قرار می گیرند تا از سال آینده جریمه و محدودیتی بر اساس مقررات پلیسی نداشته باشند.