دادگاه روابط بین الملل تهران با صدور حکمی دولت و مقامات آمریکا را به پرداخت ۶ میلیارد و ۷۸۵ میلیون دلار خسارت مادی، معنوی و کیفری به شاکیان پرونده بیماران دارای مجوز محکوم کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، پس از طرح دعوی 295 نفر از بازماندگان و همچنین بیماران تایید شده به نمایندگی از 30 فرد و نهاد دولتی ایالات متحده که در ایجاد و اجرای تحریم ها علیه این کودکان بیمار دخیل بودند، شعبه 55 دادگاه روابط حقوقی موسسات بین المللی تهران پس از قضاوت در جلسات متعدد، تحقیقات را آغاز کرد. با اخذ مدارک و مستندات مربوط به تحریم این کودکان و بیماران و با مراجعه به کارشناسان مختلف، تحریم های غیرقانونی منجر به جنایت و درد و رنج بی مورد این بیماران را تایید و حکم محکومیت 6 میلیارد و 785 نفر را صادر کرد. میلیون دلار. دولت و مقامات آمریکا دستور پرداخت خسارات مادی، معنوی و کیفری به شاکیان این پرونده را صادر کرده اند.
به گزارش میزان، در پی خروج دولت وقت آمریکا از برجام در سال 2017، برخی از شرکت های وابسته به آمریکا و کشورهای اروپایی تجارت با جمهوری اسلامی ایران از جمله شرکت سوئدی مونلایک را متوقف کردند.
این شرکت تنها تولید کننده پانسمان های شفابخش و مرهم زخم های بیماران پروانه ای در سراسر جهان محسوب می شود که به محض اعمال تحریم های جدید توسط دونالد ترامپ، هرگونه نمایندگی و تجارت با ایران را قطع کرد.
طی حدود 8 ماه پس از این تصمیم، بیماران پروانه ای فاقد دارو و پماد برای التیام و التیام زخم های جدی و عمیق پوستی بودند و به همین دلیل حدود 20 نفر از این بیماران جان خود را از دست دادند و بقیه بیماران زنده مانده نیز تحمل زیادی داشتند. رنج و صدمات جسمی جبران ناپذیر.
در این دوره دولت ایران، بیماران پروانه ای، سازمان غیردولتی خانه ای بی و… تلاش های زیادی برای تهیه دارو و پماد به این بیماران انجام داد، اما همه این تلاش ها به دلیل عدم همکاری انجمن سوئدی-آمریکایی مونلایک با شکست مواجه شد. کسب و کار.
متعاقباً برخی از خانواده های بیماران دارای مجوز از موسسات قضایی سوئد برای درخواست لغو تحریم ها از سوی این شرکت اقدام کردند، اما دولت سوئد از رسیدگی به شکایات آنها خودداری کرد و در کنار آمریکایی ها قرار گرفت!
در نهایت برخی از این بیماران و خانوادههایشان که به شدت تحت تاثیر تحریمهای آمریکا قرار گرفتهاند، به شعبه بینالمللی دادگستری تهران شکایت کردند.
با توجه به ماهیت بشردوستانه پرونده و اینکه قربانیان همگی کودکان و افراد بیمار بودند، دادگاه به درخواست آنها با دقت و سرعت رسیدگی کرد.
دادگاه در این تصمیم مواردی از جمله غیرقانونی و غیرقانونی بودن تحریم های یکجانبه آمریکا علیه ایران، نامشروع بودن تحریم اقلام بشردوستانه از جمله دارو، نامشروع بودن تحریم کودکان و سایر اقشار آسیب پذیر، آثار نامطلوب تحریم ها را مورد توجه قرار داده است. در مورد حقوق سلامت بیماران فلج و به بررسی تطبیقی حقوق سلامت در نظام های حقوقی و تأثیرات تحریم های آمریکا بر زندگی، سلامت و رفاه بیماران فلج و خانواده های آنها اشاره شد.
بر اساس رای شعبه پنجاه و پنجم دیوان روابط بینالملل، میزان محکومیت دولت و مقامات آمریکایی از نظر خسارات مادی، معنوی و کیفری در این پرونده به شرح زیر است:
1- بر اساس رای دادگاه، حکمی مبنی بر محکومیت شاکیان به دلیل خسارت مالی به مبلغ 5 میلیون دلار برای هر شاکی و جمعاً یک میلیارد و 475 میلیون دلار صادر شد.
2- در خصوص خسارات معنوی با توجه به ادله و بر اساس قانون اقدامات متقابل برای هر شاکی هشت میلیون دلار و جمعاً 2 میلیارد و 360 میلیون دلار حکم صادر شد.
3- همچنین در خصوص خسارات تعزیری، دادگاه وفق ماده 4 قانون صلاحیت دادگاههای جمهوری اسلامی ایران، شاکیان را به پرداخت دو برابر خسارت مادی به مبلغ 10 میلیون دلار برای هر کدام محکوم کرد. از جمله 2 میلیارد و 950 میلیون دلار.
انتهای پیام