نگین شیگان در این خصوص با اشاره به صحبت های سعید جلیلی یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری و با اشاره به توصیه و تاکید وی مبنی بر کاهش ارز وارداتی گفت: این سخنان را می توان شعار گرفت اما چه اتفاقی می افتد؟ ما در واقع سفره مردم را کوچکتر می کنیم. ما نمی توانیم به این شعار بسنده کنیم، اما باید به نتایج آن نگاه کنیم. در دولت سیزدهم
اتفاقی هم افتاد و سعی کردند جم ها را زیاد کنند. در برخی زمینه ها با کمبودهای جبران ناپذیری مواجه هستیم.
شعار خودکفایی و تولید
وی در مورد ادعای تندروها مبنی بر تمرکز بر تولید داخلی گفت: تندروها خواستار استقلال و تولید هستند اما ما نمی توانیم چنین کاری انجام دهیم. این کارشناس اقتصاد سلامت در این باره توضیح داد: وقتی به کارخانه برکت برخورد کردند، خیلی ها به دلیل نبود واکسن جان خود را از دست دادند.
شاگان افزود: اگر 80 درصد داروها را تولید میکردیم، با چالش قیمتگذاری نسخهای مواجه میشدیم. ما تولید آنتی بیوتیک را به دلیل در دسترس نبودن قیمت واقعی از دست دادیم و مجبور به واردات شدیم و هزینه واردات 3 برابر قیمت داخلی بود.
وی گفت: در دوره قبل که ترامپ رئیس جمهور بود و اصلاح کرد
مدعیان نیز حضور داشتند و برای مدت کوتاهی ارسال پول غذا و دارو نیز بسته شد. واکنش جامعه جهانی به حدی بود که این دوره کوتاه لغو شد. علیرغم گفته هایش، از نگاه به شرق امتناع نمی کند، زیرا به گفته خودش، در تمام مواقعی که رابطه ما با غرب گسسته بود، رابطه ما با شرق قطع نشده بود. نگاه به شرق را نباید فراموش کنیم، زیرا بسیاری از کالاهای ما حداقل در حوزه سلامت از چین می آید. نادیده گرفتن نقش چین غیرممکن است.
وی گفت: در اوایل سال 1403 هجری قمری مردم برای تهیه داروهای خود از این داروخانه به آن داروخانه سرگردان بودند و البته هنوز هم داروهای خود را از همین طریق تهیه می کنند.
بر اساس اظهارات تولیدکنندگان: برخی داروخانه ها به دلیل کمبود نقدینگی به دلیل انباشت مطالبات خود از آنها هستند.
سازمان های بیمه گر و ناتوانی آنها در پرداخت بدهی شرکت های پخش دارویی به مرز ورشکستگی رسیده است.
در حال حاضر همچنان با مشکل قیمت گذاری داروهای نسخه ای مواجه هستیم و در چنین شرایطی تولید دارو برای تولیدکننده مقرون به صرفه نیست و در صورت ادامه این وضعیت، امسال باید شاهد ورشکستگی تعدادی از شرکت ها باشیم. شرکت های تولید کننده دارو.
امروزه کارخانجات بزرگ تولید دارو هنوز با 100 درصد ظرفیت کار می کنند، اما آنچه مهم است این است که حتی این کارخانه های بزرگ مجبور به تغییر روند تولید هستند، یعنی مثلاً اگر یک کارخانه بزرگ 300 دارو تولید کند، وقتی 50 دارو تولید می کند. با ضرر در مقابل دارو، آن پنجاه قلم را از لیست تولید خود حذف کرد و این حذف منجر به کمبود و کمیاب شدن دارو در بازار می شود./آرمان ملی
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/17028/%D8%A7%DA%AF%D8%B1-%D8%AA%D9%86%D8%AF%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7-%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA-%D9%82%D8%AF%D8%B1%D8%AA-%D9%85%DB%8C-%DA%AF%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%86%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز