دمای این کشور نسبت به 50 سال گذشته 2 درجه افزایش یافته است
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، رئیس مرکز ملی مدیریت بحران آب و هوا و خشکسالی سازمان هواشناسی با اشاره به شروع فصل تابستان و افزایش دما در این فصل اظهار داشت: هر درجه افزایش دما شدت دما را افزایش می دهد. بر اساس مطالعات، تبخیر آب حدود 7 درصد است. میانگین دمای ده ساله کشور حدود دو درجه بیشتر از میانگین ده ساله پنج دهه گذشته است و به طور کلی روند دما در سال های اخیر روندی رو به افزایش بوده است. دهه ها
وظیفه علاوه بر عامل گرم شدن دما به سایر تغییرات اقلیمی نیز اشاره کرد و گفت: روند بارش ها نیز در دهه های اخیر کاهش یافته است، البته این بدان معنا نیست که میزان بارندگی هر سال کمتر از سال قبل باشد. سال، اما میزان بارندگی چه در منطقه، چه در سطح ملی و چه در سطح جهانی در نوسان است، اما روند و میزان بارندگی در ایران، خاورمیانه و سایر نقاط جهان به دلیل تغییرات اقلیمی و گرم شدن زمین روند نزولی نشان میدهد.
رئیس مرکز ملی مدیریت بحران آب و هوا و خشکسالی سازمان هواشناسی، گازهای گلخانه ای را عامل اصلی تغییرات اقلیمی و گرمایش زمین عنوان کرد و گفت: گازهای گلخانه ای ناشی از سوزاندن سوخت های فسیلی را گازهای گلخانه ای می نامند زیرا باعث ایجاد گلخانه می شوند. جو اطراف زمین در گلخانه ها نور خورشید وارد محیط می شود اما به دلیل وجود دیوار شیشه ای مقداری از آن به داخل گلخانه برمی گردد. به این ترتیب فضای داخل گلخانه نسبت به بیرون گرمتر می شود.
وی گفت: پس از برخورد با زمین، پرتوهای خورشید با طول موج بیشتری ساطع می شود. از سوی دیگر، جو زمین امواجی با طول موج های بلندتر را راحت تر جذب می کند. به این ترتیب این امواج که از زمین باز می گردند جذب جو می شوند. جذب این امواج باعث گرم شدن جو می شود. که این روند گرم شدن فقط مختص ایران نیست و اکثر کشورهای دنیا این افزایش دما را تجربه کرده اند.
absnews