مقامات فضایی چین اخیراً اعلام کردند که این کشور از دانشمندان کشورهای دیگر برای مطالعه نمونه های گرفته شده از سطح ماه استقبال می کند. اما محدودیت هایی برای شهروندان برخی کشورها وجود خواهد داشت.
چین اخیرا با انجام موفقیت آمیز ماموریت اکتشافی رباتیک ماه خود، موفق به بازگرداندن نمونه هایی از سطح ماه به زمین شد. این کشور برای مطالعه نمونه های فوق از دانشمندان کشورهای دیگر دعوت به همکاری کرد. طبیعتاً مسئولان خاطرنشان کردند که همکاری با برخی کشورها به ویژه آمریکا با محدودیت هایی مواجه خواهد شد.
مقامات چینی ایالات متحده را به خاطر این عدم همکاری مقصر می دانند. زیرا طبق قانون آمریکا هرگونه همکاری دوجانبه بین ناسا و چین ممنوع است. آنها گفتند که اگر ایالات متحده به دنبال از سرگیری همکاری های فضایی است، ابتدا باید موانع فعلی را برطرف کند. با این حال، چین همچنان می تواند با آژانس های فضایی در کشورهای دیگر همکاری کند. این کشور در ماموریت Chang'e 6 با کشورهایی مانند فرانسه، ایتالیا و پاکستان همکاری داشته است.
آنچه در مورد آخرین ماموریت چینی روی ماه می دانیم
درخواست همکاری سایر دانشمندان در حالی است که چین تاکنون اطلاعات کمی در مورد آخرین ماموریت و دستاوردهای خود منتشر کرده است. مثلاً معلوم نیست این کشور چند نمونه از سطح ماه برگردانده است. همچنین هیچ خبری از نتایج مربوط به نمونه ها منتشر نشده است.
دانشمندان چینی می گویند که نمونه های جدید از ماه ممکن است حاوی سنگ های آتشفشانی 2.5 میلیون ساله باشد که می تواند پاسخی به دلیل متفاوت بودن دو طرف ماه بدهد. هدف از این ماموریت بازگرداندن حدود 2 کیلوگرم نمونه به زمین است. اگرچه مشخص نیست که چقدر موفق به زمین خواهد شد.
سطح ماه رو به زمین و سطح دور از زمین ویژگی های متفاوتی دارند. دسترسی به سطح دور به دلیل بی نظمی های بسیار دشوار است و ماموریت Changi 6 اولین ماموریت موفقی بود که مستقیماً از این سمت نمونه برداری کرد. نمونههای قبلی معمولاً شامل برخورد شهابسنگها به زمین بود.
منبع خبر: https://digiato.com/astronomy/china-calls-scientists-nations-study-for-lunar-samples
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز