به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و دارایی در نشست خبری مشترک با داود منظور که به همت سخنگوی دولت برگزار شد، با اشاره به عملکرد سه سال اخیر وزارت اقتصاد. ، گفت: نرخ رشد اقتصادی کشور با احتساب نفت طی سال های 97 تا 99 به طور متوسط حدود 2 درصد بوده است. رشد بدون نفت نیز 1.1 درصد است.
وی گفت: نرخ بیکاری 10.8 درصد است که در سه سال دولت شهید رئیسی به 8.8 درصد کاهش یافت. علاوه بر این، سرمایه گذاری از -13.7٪ به +8.3٪ افزایش یافته است.
خاندوزی گفت: صادرات غیرنفتی از حدود 42 میلیارد دلار به بیش از 50 میلیارد دلار رسید.
به گفته وزیر اقتصاد، بر اساس گزارش بانک جهانی، متوسط نرخ فقر از بیش از 27 درصد به 22 درصد کاهش یافته است.
رشد 450 درصدی نرخ ارز بین سال های 1997 تا 1999
وی ادامه می دهد: طی سه سال پایانی دهه 90 نرخ ارز در بازار غیر رسمی 450 درصد افزایش یافت.
این محاسبه نشان می دهد که اقتصاد ایران طی سال های 1376 تا 1378 سال خوبی برای اقتصاد ایران نبوده است. در واقع اقتصاد ایران مانند یک بیماری در بخش خصوصی بود که اکنون به بخش دولتی منتقل شده است.
جلوگیری از واریز 100 همت به حساب شرکت های دولتی
وزیر اقتصاد در حوزه اقدامات مربوط به انضباط مالی خزانه داری گفت: تا دولت سیزدهم هیچ یک از پروژه های کنترل مالی تکمیل نشد، پول به حساب سازمان های مختلف واریز می شد یا تقریباً نیمی از دارایی های دولت ، حتی شناخته شده است، در سیستم های دولتی نبود. ابتدا تمام صورت های مالی بانک ها و سازمان های دولتی را شفاف سازی کردیم.
در حوزه خزانه داری ۷۶ هزار حساب بانکی موسسات دولتی را به حدود ۱۴ هزار حساب تجمیع نزد بانک مرکزی تبدیل کردیم و از این محل از واریز ۱۰۰ هزار میلیارد تومان جلوگیری شد.
وی ادامه داد: با توجه به تشدید تحریمها و کاهش درآمدهای نفتی مسیر سختی را طی میکردیم زیرا حدود 2 میلیون و 400 هزار مؤدی در کشور داشتیم که 5.5 میلیون نفر مالیات پرداخت کردند. این در حالی است که با شناسایی مقررات مالیاتی اکنون 12.5 میلیون نفر مالیات پرداخت می کنند و این بار مالیاتی تقسیم شده است. 19 میلیون دستگاه کارتخوان در کشور وجود داشت که برخی از آنها سالانه 2 میلیارد تومان گردش مالی داشتند و امروز این 19 میلیون دستگاه کارتخوان با فایل ها و شناسه های مشخص به 9 میلیون کارتخوان تبدیل شده است. 35 درصد از کل بار مالیاتی کشور را 700 شرکت به دوش می کشند که نشان دهنده تمرکز روی مالیات دهندگان بزرگ است.
وی ادامه می دهد: دولت همچنین نرخ مالیات شرکت های تولیدی را از 25 درصد به 20 درصد و سپس به 18 درصد کاهش داد. که همه این اقدامات در راستای توسعه تولید در کشور بوده است.
رکورد 16 ساله سرمایه گذاری خارجی در سال 1402 شکسته شد
خاندوزی گفت: در حوزه سرمایه گذاری خارجی با جذب بیش از 5.5 میلیارد دلار رکورد جذب 16 ساله شکسته شد. در مجموع دولت سیزدهم توانسته حدود 12 میلیارد دلار سرمایه خارجی جذب کند.
به گفته سخنگوی اقتصادی دولت، در حوزه گمرکی میانگین زمان پاسخگویی گمرکات همجوار از حدود ۱۱ روز به ۵.۶ روز کاهش یافته است. تعداد بخشنامه ها نیز در سال گذشته 50 درصد کاهش داشته که نشان از ثبات تصمیمات دارد.
وزیر اقتصاد گفت: در بورس تعداد شرکت های پذیرفته شده از 699 شرکت به 761 شرکت افزایش یافت و تامین مالی از 245 سهم به 413 سهم در بازار سرمایه رسید.
این مقام مسئول در خصوص اقدامات حوزه بانکی گفت: پرداخت 4 برابری بانک ایرانی قرض الحسنه مهر و رسالت به دلیل کمتر بودن میزان معوقات و معوقات در این بانک ها از دیگر اقدامات دولت سیزدهم بود. همچنین کاهش تعداد بانک های زیان ده از 5 بانک به 1 بانک و افزایش سرمایه بانک های دولتی به میزان تقریبی 275 میلیارد تومان از جمله اقدامات مهم انجام شده در این سال ها بود.
absnews