سالم الخبر: پس از حدود 5 سال مجوز امداد و نجات برای ساماندهی وضعیت آشفته لوازم آرایشی و بهداشتی و بازار اشباع شده از محصولات تقلبی و قاچاق صادر شد.
با صدور مجوز واردات عمده لوازم آرایشی و بهداشتی، برندهایی که تاکنون به صورت قاچاق وارد کشور شده اند، از این پس از طریق واردات رسمی در اختیار مردم قرار می گیرند.
از ممنوعیت واردات تا صدور مجوز
در اسفند ماه سال ۱۳۹۶ به منظور حمایت از مصرف کنندگان کالاهای ایرانی و جلوگیری از استفاده از ارزهای خارجی برای عرضه کالاهای غیر ضروری، با دستور وزیر صلح، واردات لوازم آرایشی و بهداشتی ممنوع شد. اگرچه کارشناسان لغو ناگهانی مجوز واردات لوازم آرایشی و بهداشتی را آسیب جدی توصیف کردند، اما به دلیل اینکه صنعت آرایشی و بهداشتی هنوز رشد کافی نداشته است.
این وضعیت یک وضعیت ناپایدار ایجاد کرد که در آن بازاری که قبلاً تا حدی قابل مشاهده بود از دسترس خارج شد و به منابع ناشناس واگذار شد. همچنین گزارش های رسمی حاکی از کشف 208 هزار فقره لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق در سال گذشته به ارزش بیش از 270 میلیارد ریال است.
البته با گذشت زمان و به دلیل تمایل مصرف کنندگان به استفاده از کالاهای خارجی و برندهای مختلف و همزمان با افزایش نرخ ارز، کالاهای قاچاق دیگر مقرون به صرفه نبودند. ، بازار محصولات تقلبی وارد بازار شد. لوازم آرایشی نامرغوب تا حدودی رونق گرفته است به گفته ناظران این حوزه و کارشناسان، تعداد محصولات اصلی خارجی در بازار لوازم آرایشی به تعداد انگشتان دست هم نمی رسد.
با این رویه لوازم آرایشی و بهداشتی به دو نوع کالای قاچاق و تقلبی و خود کالای قاچاق نیز به دو نوع کالای اصلی و تقلبی تقسیم میشد.
به عنوان مثال، محصولات زیبایی برند محبوب آمریکایی که در پاکستان تولید می شوند، با همان قیمت برند اصلی کارخانه فروخته می شوند، در حالی که بیشتر محصولات زیبایی تقلبی موجود در بازار از کشورهایی مانند دبی، پاکستان و هند می آیند و عمدتاً توسط آنها وارد می شوند. کشور.
چرا محصولات تقلبی خطرناک هستند؟
در تولید لوازم آرایشی و بهداشتی غیرمجاز، از مواد اولیه صنعتی در شرایط نامناسب استفاده می شود که سلامتی را به شدت به خطر می اندازد.
محصولاتی که در تولید خود از مواد اولیه ناشناخته و ناسالم استفاده می کنند و برای کاهش هزینه تولید از هر نوع ماده مشابه که بیشتر آنها حاوی فلزات سنگین هستند استفاده می شود.
این مشکل را می توان در مخلوط های غیر مجاز رژ لب مشاهده کرد و به دلیل استفاده از رنگ های مصنوعی، فلزاتی مانند سرب، آرسنیک و جیوه در این محصول آرایشی وجود خواهد داشت.
این در حالی است که این مواد به مرور زمان بلعیده می شوند و مصرف طولانی مدت آنها می تواند عواقب جدی برای مصرف کنندگان داشته باشد. تولید محصولات چشمی مانند ریمل و خط چشم به رنگ از منابع ناشناخته و در شرایط نامناسب که با آلودگی میکروبی همراه است نیز می تواند باعث عفونت چشم در مصرف کنندگان شود.
موسی احمدزاده، نایب رئیس کمیته کلان اقتصادی اتاق بازرگانی ایران
احمد زاده نیز این موضوع را تایید می کند و می گوید: محصولات خوبی در کشور تولید می شود اما مقداری تقاضا برای محصولات خارجی وجود دارد که راه را برای حضور قاچاقچیان و واردات محصولات با روش های غیر متعارف باز کرده است. بازاری که سرعت رشد آن بسیار بالاست و بیشتر محصولاتش تقلبی و تقلبی است.
او طبیعتا تاکید می کند که بدون ممنوعیت واردات باید تولید رقابتی و صادرات محور در کشور محقق شود. مرزهای کشور بسته نشود که منجر به واردات کالای قاچاق می شود و به مردم و اقتصاد کشور آسیب می رساند. درخواست از مشتری برای خرید محصولات محدود یا فقط تولید داخلی درست نیست. باید تولید ملی داشته باشیم و از آن حمایت کنیم، اما رونق صنعت با بستن مرزها به دست نمی آید.
تله فضای مجازی را حذف کنید
احمد زاده با اشاره به اینکه نسل جوان در شبکه های اجتماعی حضور دارند و در معرض تبلیغات زیادی برای کالاهای خارجی هستند، می گوید: آنها مردم را به خرید تشویق می کنند. این مشکل به ویژه در میان نسل جوان که تمایل به خرید اینترنتی دارند و ممکن است در دام محصولات قاچاق یا تقلبی بیفتند، مشهود است. کشور ما 15 مرز دارد و اینکه من این گونه ممنوعیت ها را توام با تعرفه می دانم به معنای جذابیت آن برای قاچاقچیان است. مکانیزم رسمی کنترل واردات مکانیزم خاص خود را دارد و باید این کار انجام شود تا این جذابیت به وجود نیاید.
وی تایید می کند: البته این آسیب با اجازه شما قابل مدیریت است و چند روز پیش تایید ایشان تایید شد. با واردات برندهای خارجی، محصول مورد نیاز به صورت رسمی و با تایید وزارت بهداشت وارد بازار می شود و از بسیاری از آسیب های ناشی از عرضه محصولات قاچاق و تقلبی کاسته می شود.
عمده ارزش افزوده دارد
احمدزاده با بیان اینکه واردات فله برای اشتغال پایدار مفید است و باعث رشد تولید ناخالص داخلی می شود، می گوید: زمانی که در کشور فله باشد، مشابه فرمولاسیون کشور مبدا، محصول بسته بندی شده و به دست مشتری می رسد که شامل تمام لوازم آرایشی، بهداشتی می شود. و محصولات عطری با صدور این مجوز، هر برندی که در خارج از کشور وجود داشته باشد و پرطرفدار باشد به صورت انبوه وارد کشور می شود و در یک شرکت بهداشتی دارای مجوز با پکیج داخلی به بازار عرضه می شود./الهمشهری
منبع خبر: https://www.saalemnews.com/news/16978/%D8%B2%D9%88%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D9%86%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D8%A2%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DB%8C-%D9%88%D8%A7%D8%B1%D8%AF-%DA%A9%D8%B4%D9%88%D8%B1-%D9%85%DB%8C-%D8%B4%D9%88%D8%AF
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز