وی افزود: از دولت اسپانیا برای فراهم کردن شرایط فعالیت، تحصیل و کار برای ایرانیان تشکر می کنیم و باید از همکاری خوب دانشگاه های اسپانیا با ما تشکر کنم.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا تاکید کرد: امروز اطراف ایران همه درگیر آتش جنگ و درگیری هستند اما ایران در امنیت، ثبات و آرامش است. این دستاورد بدون شک نتیجه رهبری حضرت آیت الله خامنه ای و درایت و هوشمندی ایشان در پیشبرد اهداف نظام است.
احمدی همچنین به مهم ترین ارزش ها و مناسبت های ایران اشاره کرد و گفت: سنت های ایرانی را در سه گروه می توان دید. سنت های دینی، سنت های انقلابی و سنت های ملی. وی بزرگداشت هایی که در 22 بهمن، 12 فروردین و 14 و 15 خرداد برگزار می شود را از سنت ها و ارزش های انقلابی دانست. همچنین ایامی مانند عید غدیر، میلاد پیامبر، مبعث، عاشورا و میلاد حضرت صاحب الزمان (عج) در زمره روایات دینی و در نهایت مناسبت هایی مانند شب یلدا، نوروز، چهارشنبه سوری و غیره قرار می گیرند. را باید سنت های اتباع ایرانی دانست.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا با بیان اینکه در این همه پرسی 99 درصد از واجدین شرایط به جمهوری اسلامی یعنی همان نظامی که شعار داده بودند رای دادند، افزود: در واقع 13 فروردین 1358 بود. روزی است که تشکیل جمهوری اسلامی به پایان رسید و به عبارتی مردم ایران با رأی خود در آن روز راه سلطنت را در تاریخ ایران پایان دادند.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا ضمن تشکر از این مصاحبه و توجه به مناسبت گرامی 13 فروردین، گفت: با توجه به همجواری فرهنگی ایران و اسپانیا، از فرهنگسراها انتظار داریم. این کشور بیشتر با ما همکاری کند.
وی گفت: یکی از مأموریتهای ما این است که با ایرانیان مقیم اسپانیا ارتباط برقرار کنیم و فرهنگ ایرانی و اسلامی را در میان آنها گرامی بداریم و به حفظ هویت ایرانیان خارج از کشور کمک کنیم. وظیفه ما برجسته کردن فرهنگ و تمدن ایرانی است تا ایرانیان به شناخت بیشتر و عمیق تر از تمدن خود دست یابند. دومین ماموریت رایزنی فرهنگی، معرفی فرهنگ ملی و دینی ایرانیان به جامعه اسپانیا از طریق فعالیت های فرهنگی از قبیل برگزاری نمایش فیلم، نمایشگاه های هنری، ترجمه کتاب، برگزاری همایش ها و سمینارهای علمی و … می باشد. در میان نخبگان اسپانیایی و همچنین نمایشگاه ها. و افراد راستگو این کشور می خواهد. در این راستا یکی از مهمترین وظایف ما آموزش زبان فارسی و ترویج این زبان معروف جهانی است که در واقع کلید اصلی شناخت تمدن ایرانی است.
وی خاطرنشان کرد: ایرانیان اغلب نسبت به ارزش های ملی و مذهبی خود تعصب دارند. به عنوان مثال نام خلیج فارس یکی از معضلات مشترک همه ایرانیان است و اگرچه برخی کشورها با استفاده از نام های جعلی برای خلیج فارس سعی در ایجاد نوعی تقابل بین همسایگان خود دارند، اما مردم ایران از این قسمت خوب استفاده می کنند. خلیج فارس جهان صدا و متعصب است.
احمدی همچنین دو وظیفه اصلی رایزنی فرهنگی را برشمرد.
وی در مصاحبه ای تصویری در دفتر مشاوره در مادرید گفت: فلسفه این جشن ملی به شعاری برمی گردد که مردم ایران در دوران مبارزه با رژیم پهلوی سر دادند.
احمدی سپس به تشریح شعار اصلی انقلاب یعنی استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی پرداخت و گفت: قسمت سوم شعار در 13 فروردین اجرا شد و پس از آن و در ادامه مسیر دو بخش دیگر آمد. به ثمر نشستن ایران که قبل از انقلاب به آمریکا و هسته اصلی آن در منطقه وابسته بود، موفق شد استقلال خود را به دست آورد. باید توجه داشته باشیم که استقلال به این معنا نیست که با هیچ کشوری رابطه نخواهیم داشت، بلکه به این معناست که در تعامل با سایر کشورها هرگز به هیچ ابرقدرتی وابسته نخواهیم شد. بخش دیگر شعار انقلاب یعنی آزادی به گونه ای محقق شده است که در نظام جمهوری اسلامی مردم آزادانه در انتخابات شرکت کرده و به مردم مورد نظر خود رای دهند. مردم ایران برای انتخاب رئیس جمهور، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، شوراهای شهر و روستا و مجلس خبرگان رهبری پای صندوق های رای می روند و آزادانه نظرات خود را بیان می کنند. آنها همچنین در صورت داشتن پول در اظهار نظر آزادند.
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدمهدی احمدی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا در گفت و گو با خبرگزاری دولتی اسپانیا (AFE) با تشریح اهمیت روز 13 فروردین به عنوان روز جمهوری اسلامی از ایران، اظهار داشت: این روز به عنوان روز جمهوری اسلامی ایران مورد توجه قرار گرفته است.
احمدی افزود: مردم ایران به خیابان ها ریختند و اعتراضات گسترده ای را علیه حکومت شاه برگزار کردند که سرانجام در 22 بهمن 1357 به پایان رسید و انقلاب اسلامی ایران پیروزی شکوهمند خود را به دست آورد. اگرچه مردم در شعارهای خود اعلام کرده اند که آنچه می خواهند «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» است، اما برای تضمین روند انقلاب، نظر مردم ایران برای نظام حکومتی به دعوت امام چیست. خمینی در 12 فروردین. در سال 1979 به پای صندوق های رای رفتند و در همه پرسی ملی شرکت کردند.
وی گفت: نظام جمهوری اسلامی که ماهیت فرهنگی و دینی دارد در 12 فروردین 1358 محقق شد، نظامی که مردم در آن آزادانه زندگی کنند، غرور و عزت نفس داشته باشند، به هیچ قدرتی وابسته نباشند و معتقد باشند. و بر اساس دین خود زندگی کنند. از این منظر جمهوری اسلامی یک مردم سالاری دینی است. جمهوری اسلامی ایران با همه کشورهایی که میخواهند با آن روابط صادقانه داشته باشند تعامل دارد، اما با کسانی که میخواهند منافع ملت ایران را زیر پا بگذارند، رابطه نخواهد داشت.