طرح توسعه افقی شهرها یک بازی دو طرفه در حوزه مسکن خواهد بود
اولویت 13 گانه دولت در ساخت واحدهای مسکونی هدایت این پروژه ها به سمت ویلاسازی بود که بر اساس بررسی های صورت گرفته از سوی نهضت ملی مسکن منجر به کاهش تراکم جمعیت در هکتار به 60 نفر در هکتار می شود. در نتیجه در هر هکتار 20 واحد مسکونی ساخته می شود.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، بسیاری از کارشناسان حوزه مسکن اعلام کردند که اقدام دولت برای ساخت ویلا و خانه های یک طبقه می تواند هزینه های ساخت را کاهش دهد. علاوه بر این، ساختار معماری ایرانی اسلامی را ارتقا داده و مفهوم شهرسازی ایرانی را تغییر خواهد داد. این کارشناسان می گویند ساخت خانه های ویلایی بیشتر با فرهنگ ایرانی همخوانی دارد.
تخمین زده می شود که ساخت ویلا برای مردم و دولت یک معامله برد-برد است. مزیت اصلی چنین خانه هایی هزینه کم ساخت آنها است.
سلیمانی کارشناس حوزه شهرسازی خاطرنشان کرد: اجرای موفق پروژه های ویلاسازی در شهرهای مختلف می تواند زمینه را برای بهبود بازار مسکن و تسریع زمان ساخت مسکن در شهرهای مختلف در هر متر مربع فراهم کند. هزینه ساخت خانه های ویلایی بسیار کمتر از هزینه ساخت خانه های چند طبقه است.
وی گفت: بر اساس آمارهای موجود ساخت واحد مسکونی یک طبقه در تهران برای هر متر مربع حدود 9 میلیون تومان هزینه دارد. این در حالی است که هزینه ساخت این ساختمان 18 طبقه تقریباً 20 میلیون تومان است.
سلیمانی گفت: در واقع هزینه ساخت یک ساختمان 18 طبقه نسبت به خانه های ویلایی تقریبا دو برابر است.
وی دلیل اصلی کم هزینه بودن ویلاسازی را این است که به تجهیزات کمتری نیاز دارند و الزامات فنی و ایمنی کمتری دارند به عنوان مثال برای ساخت ویلا نیازی به نصب آسانسور نیست. در حالی که برای ساخت و ساز مسکونی، این هزینه ها نیز باید در نظر گرفته شود.
وی بیان کرد: با افزایش طبقات، بار زمین، مصالح ساختمانی، کمیت مصالح و… نیز افزایش می یابد و طبیعی است که هزینه ساخت مسکن بالا برود. به همین دلیل ساخت خانه های مسکونی و ویلاهای یک طبقه مقرون به صرفه تر است.
وی تاکید کرد: بر اساس آخرین آمار وزارت راه و شهرسازی حدود 11.2 میلیون نفر در کشور در 76.4 هکتار بافت فرسوده شهری زندگی می کنند. به این ترتیب با یک محاسبه اجمالی و اختصاص 150 متر به ازای هر واحد مسکونی می توان گفت که برای 5 میلیون واحد مسکونی در بافت فرسوده شهری زمین وجود دارد که می تواند مشکل تامین زمین را حل کند. به میزان زیادی
وی با بیان اینکه سهم این واحدهای مسکونی فرسوده و ناپایدار در روستاهای کشور بسیار نگران کننده است، گفت: در حال حاضر بیش از 3 میلیون و 200 واحد روستایی فرسوده وجود دارد. در صورت بهره برداری از زمین این بافت فرسوده شهری و روستایی می توان 8 میلیون واحد مسکونی جدید ساخت.
وی بیان کرد: سیاست ویلاسازی دولت می تواند مزایای دیگری از جمله خودکفایی واحدهای مسکونی را از نظر انرژی فراهم کند.
وی با بیان اینکه دولت چهاردهم باید این سیاست دو لبه را در حوزه ساخت و ساز مسکن ادامه دهد، گفت: ادامه این سیاست می تواند زمینه ساخت و تکمیل هر چه سریعتر 4 میلیون واحد مسکونی در قالب نهضت ملی را فراهم کند. بازار مسکن باعث رونق و جذابیت بازار مسکن برای متقاضیان می شود.
خبرنگار: کبری عزیزم