بر اساس بررسیها، سرعت اینترنت ثابت در حال حاضر به 10.39 مگابیت بر ثانیه (میانگین سرعت اینترنت ثابت در جهان 59.84 مگابیت بر ثانیه) و سرعت اینترنت همراه به 23.1 مگابیت بر ثانیه (میانگین سرعت اینترنت موبایل 29.62 مگابیت بر ثانیه) رسیده است که نشان دهنده توسعه نامتوازن اینترنت ثابت و ارتباطات سیار در کشور به گفته وزیر ارتباطات تمام مشکلات شبکه اینترنت ثابت و کندی سرعت اینترنت به دلیل همین مشکل است.
درباره این فایل بیشتر بدانید:
علاوه بر سرعت، یکی از مزایای توسعه اینترنت ثابت این است که ارتباطات ثابت ارزان تر است. در همین راستا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه برای داشتن اینترنت پرسرعت باید نهضتی در سراسر کشور راه اندازی شود و همه دستگاه ها کار کنند، خاطرنشان کرد: این کار انجام می شود اما در بسیاری از کشورهای توسعه یافته نسبت دسترسی به شبکه انجام می شود. از طریق اینترنت ثابت بسیار بالاتر از موبایل است، زیرا زیرساخت پایدار و ارزان تری دارد.
توسعه اینترنت ثابت؛ نسخه درمان مشکل اینترنت را حل می کند
به گفته وزیر ارتباطات، پروژه اصلی توسعه ارتباطات ثابت، این پروژه است FTTH اینکه وزارت ارتباطات قصد دارد دولت سیزدهم را خاتمه دهد، 20 میلیون ها پورت فیبر نوری در کشور نصب و در اختیار مردم قرار گیرد.
اینترنت ارزان با توسعه اینترنت ثابت
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوزفایل حاکمیت فضای مجازییکی از چالش های اصلی در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در ایران، کندی اینترنت در ایران است. یکی از مهمترین اهدافی که در این سند به آن اشاره شده است دسترسی 80 درصد خانوارها به پهنای باند ثابت با سرعت 25 مگابیت بر ثانیه و پوشش 100 درصدی کشور برای پهنای باند موبایل با میانگین سرعت 10 مگابیت بر ثانیه است. دستیابی به این سوال می تواند نقش موثری در افزایش سرعت اینترنت کشور داشته باشد.
absnews
زارع پور همچنین با اشاره به عدم سرمایه گذاری کافی در توسعه اینترنت ثابت در سال های اخیر می گوید: شبکه ارتباط ثابت در سالهای اخیر وضعیت و توسعه خوبی نداشته و ظرفیت آن اشباع شده است. شبکه انتقال مخابرات در برخی استان ها فرسوده است و سال هاست در این زمینه سرمایه گذاری نشده است. اکنون تمام شده است 60 درصد ارتباطات در کل کشور (سیار و ثابت) بستگی به شبکه شرکت مخابرات دارد.
به طور کلی اینترنت ایران بر اساس شاخص های جهانی دو وضعیت متفاوت دارد. جمهوری اسلامی ایران در توسعه ارتباطات سیار در سالهای اخیر در بین ۱۴۰ کشور جهان رتبه ۷۰ تا ۸۰ و در زمینه توسعه اینترنت ثابت از بین ۱۷۹ کشور رتبه ۱۴۴ را دارد. بر اساس آخرین آمار، در پایان اسفندماه سال جاری حدود 91 میلیون کاربر پهنای باند تلفن همراه و حدود 12 میلیون مشترک پهنای باند ثابت در کشور وجود داشت. با توجه به اینکه 90 درصد خدمات بخش ثابت اشتراک خانگی است و با فرض اینکه هر خانواده از مودم استفاده می کند، میانگین دسترسی خانوارهای ایرانی به پهنای باند ثابت حدود 40 درصد است.
به گفته وزیر ارتباطات، اینترنت هم اکنون از طریق سیم مسی با سرعت محدود، حداکثر سرعت 16 مگابیت بر ثانیه در ADSL و فناوری های جدید مانند VDSL و XDSL که نسل جدید هستند در دسترس عموم قرار گرفته است. نرخ بیت 30 تا 50 مگابیت بر ثانیه دارند بنابراین سعی میکنیم فیبر نوری را تماماً بسازیم و در عمل محدودیت نرخ بیت حذف شده و فیبر نوری با نرخ بیت چند صد مگابیت در ثانیه و حتی چند گیگابایت در سراسر جهان دنبال می شود.
یکی از راهکارهای اساسی برای افزایش سرعت اینترنت در ایران، توسعه اینترنت ثابت است. عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این خصوص می گوید: در کشورهای پیشرفته، کاربران از اینترنت در محل کار و منزل از طریق ارتباطات ثابت استفاده می کنند و بخش کوچکی از دسترسی به اینترنت آنها از طریق تلفن همراه است. در هیچ کجای دنیا تمام نیازهای افراد متصل به اینترنت به اینترنت متصل نیست. چاره حل مشکل اینترنت کشور ما توسعه ارتباطات ثابت است که برای آن برنامه های بلند مدت، میان مدت و کوتاه مدت داریم..
مقایسه سرعت اینترنت در ایران و جهان
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز