یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

جلیلی: بیان مشکلات هنر نیست. نقاط ضعف را باید با قدرت برطرف کرد

گزارش سعید جلیلی، خبرنگار ای بی اس نیوز روز یکشنبه در گردهمایی کارآفرینان، تولیدکنندگان و صنعتگران کشور ضمن استماع دغدغه ها، سوالات، پیشنهادات و ملاحظات آنان در رابطه با مشکلات تولید، واگذاری قدرت به بخش خصوصی، اصلاح نظام بانکی، تورم، اصلاحات سیستم قضایی، کسری بودجه، دخالت های ناروای دولت. وی درباره اقتصاد و تخصیص عادلانه ارز به شرکت های تولیدی گفت: در هشت سال گذشته بیش از 30 جلسه و نشست با اهالی صنعت کشور داشته ام. اغراق نمی کنم اگر بگویم ده ها کتاب در این زمینه خوانده ام که می توانست مرا با این گونه مسائل بیشتر آشنا کند.

وی افزود: برخی از مشکلات صنعتی ریشه کهن دارد و باید روی آن ها به صورت ویژه کار کرد. مطالعات و پیشنهادات ما به دولت‌های مختلف در این زمینه سال‌هاست که انجام می‌شود و مختص دولت شهید رئیسی نیست.

جلیلی ادامه داد: از نظر روش شناسی این هنر نیست که ما فقط بیاییم و مسائلی را مطرح کنیم، می دانیم که ضعف را باید با قوت برطرف کرد. بنابراین اگر می‌خواهیم مشکلات خصوصی‌سازی را حل کنیم، باید توانمندی‌ها را شناسایی کنیم. البته در بخش خصوصی نیز ضعف هایی وجود دارد که مانع از تسهیل کار شده است.

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: کشور باید با دو پخش مداحی و تظاهرات تکلیف خود را مشخص کند تا به جلو برود. نقاط ضعف دولت باید توسط دیگران بیان شود تا در مسیر درست قرار گیرد.

سعید جلیلی گفت: کشور نقشه راه می خواهد; به عبارت دیگر، شما باید دقیقاً بدانید که مشکل کجاست تا بتوانید آن را حل کنید. اینکه گاهی تعمیم می دهیم نشان می دهد که عزمی برای حل مشکل وجود ندارد. برای آگاهی بیشتر از مشکلات و راه حل ها باید از افراد دیگر با هر سلیقه ای مشاوره گرفت.

وی افزود: دولت باید قوام را مبنای حل مشکلات قرار دهد. اگر مشکلی از چیزی استخراج شد، باید به قصد حل آن مشکل باشد; انسجام حکومت به این معناست که همه ارکان آن باید در نظر داشته باشند که به اتفاق آرا در حل مشکلات سهیم باشند.

جلیلی گفت: شعار دولت در زمان انتخابات باید خلاصه برنامه چهارساله آن باشد. مردم باید به وضوح بدانند که شما چه می گویید و اطمینان داشته باشند که مطابق آن عمل خواهید کرد. شعار ما ثمره یک ماه اخیر نیست، حداقل یازده سال است که روی آن کار شده است.

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: باید ظرفیت های منابع طبیعی و منابع انسانی کشور به درستی شناسایی شود. اگر از یک دنیا فرصت صحبت می کنیم، ثمره آن باید یک جهش به جلو برای ایران باشد. مشکلات ساختاری دولت باید حل شود. این شکاف ها نیز باید از قبل بررسی شوند. من قبلاً گفته ام که کار ما از فردای انتخابات آغاز می شود.

وی گفت: شروع برنامه هفتم همزمان با آغاز به کار دولت چهاردهم خواهد بود. به عبارت دیگر، راه خاصی وجود دارد; البته نمی گوییم برنامه هفتم کامل است، اما در کل آن را مناسب می دانیم.

سعید جلیلی خاطرنشان کرد: نتیجه رشد منفی دولت یازدهم و دوازدهم عدم توافق مجلس و دولت در برنامه ششم است. تنها برنامه ای که مجلس تدوین کرد برنامه ششم بود که دولت وقت آن را نپذیرفت.

وی یکی از بحث های جدی برای جبران عقب ماندگی کشور را عدم همگامی دولت های قاجار و پهلوی در یک برهه مهم تاریخی دانست و افزود: آنچه در این مدت رخ داد، این برهه تاریخی و حساس است که غرب کشورها پیشرفت کرده اند، ایران نمی تواند اجازه دهد آنها به جلو حرکت کنند. ما اکنون در یک برهه تاریخی دیگر هستیم. ما دیگر از موضوعات علمی عقب نیستیم. ما باید از این امتیاز برای رشد استفاده کنیم.

جلیلی تاکید کرد: انضباط مالی نیز در رشد تولید بسیار موثر است که اگر این انضباط وجود نداشته باشد اولین ضربه را به تولیدکننده وارد می کند. اگر بگویید من می خواهم اقتصاد دولتی فعال باشد راه رسیدن به آن فعالیت و پیشرفت ریالی و کاهش تولید پول است.

وی گفت: بانک ها نیز ابتدا به موسسات همکار خود و سپس به مشتریان ردیف اول تسهیلات می دهند و وقتی نوبت به تولیدکننده می رسد از نداشتن بودجه گلایه می کنند. دولت من قانون نظام بانکی را به طور جدی اصلاح خواهد کرد. این اصلاح رشد تولید و اقتصاد کشور را تضمین می کند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: هدف ما ایجاد بستری است که همه بتوانند نقش خود را در اداره جامعه ایفا کنند. اگر بر اساس توانمندی های مردم برنامه ریزی کنیم، می توانیم جهش اقتصادی ایجاد کنیم. راه اندازی مجدد کارخانه های هپکو و آذرآب یکی از اقدامات دولت شهید رئیسی بود.

جلیلی افزود: ما باید زمین را بشناسیم، اگر رقیب و دوست خود را نشناسیم سقوط می کنیم. برخی گفته اند که همه مشکلات با گفتگو حل می شود. ما نمی گوییم امکان پذیر نیست، اما اگر طرف مقابل قول بدهد چه اتفاقی می افتد؟ پاسخ این است که کشور نباید همچنان منتظر آنها بماند.

وی یادآور شد: آمریکایی‌ها می‌گفتند پس از وعده خلف برجام، کسی نفت ایران را نخرد. در همان زمان نامه ای به دولت وقت نوشتم که می توانید نفت را به هر مقداری که می خواهید بفروشید، اما این نامه نادیده گرفته شد.

سعید جلیلی تاکید کرد: ما باید FATF را هم بشناسیم، ما طلبکار هستیم نه غرب؛ ما بسیاری از بندهای آن را اجرا کرده ایم اما آنها به تعهدات خود عمل نکرده اند.

درباره صادق سیاسی

پیشنهاد ما به شما

شروع برنامه برای استفاده از 6000 موتورسیکلت تاکسی و برقی در تهران

معاون رئیس جمهور از شروع برنامه جایگزینی 6000 تاکسی و موتور سیکلت با موتور سیکلت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *