رئیس هیأت مدیره انجمن سازندگان سیستم تهویه مطبوع گفت: واردات، قاچاق و عدم رعایت استانداردها سه چالش اصلی پیش روی سازندگان صنعت تهویه مطبوع کشور است.
وی ادامه داد: در حال حاضر فناوری سیستم تهویه مطبوع نسل 3 و 4 در داخل کشور تولید می شود و برخی شرکت ها نیز از فناوری نسل پنجم که جدیدترین نسل فناوری در این صنعت است استفاده می کنند و به راحتی می توانیم با رقبای آن از جمله ترکیه رقابت کنیم. ، از نظر کیفیت و قیمت.
رئیس هیئت مدیره انجمن سازندگان سیستم تهویه مطبوع ظرفیت تولید این صنعت را بیش از نیاز بازار دانست و برخی مشکلات باعث شده تا تولیدکنندگان نتوانند با ظرفیت کامل فعالیت کنند و گفت: در حال حاضر محصولاتی که در داخل کشور تولید می شود. بدون استاندارد در بازار به فروش می رسد. در بعد داخلی هیچ تمایلی از سوی سازمان ملی استاندارد برای تدوین استانداردهای داخلی وجود ندارد و در بعد خارجی به دلیل تحریم استاندارد ارائه نمی کنند. استاندارد «یوروونت» که یک استاندارد شناخته شده جهانی در این صنعت است به تولیدکنندگان ایرانی.
وی افزود: تاکنون مکاتبات متعددی با سازمان ملی استاندارد در این زمینه صورت گرفته و استانداردهای مورد نیاز این صنعت در کارگروه تخصصی انجمن سازندگان تهویه مطبوع تدوین و به این سازمان منتقل شده است اما اقدامی صورت نگرفت. گرفته شد.
بستانچی واردات و قاچاق را از دیگر مشکلات این صنعت برشمرد و افزود: واردات برخی از محصولات سیستم تهویه مطبوع از جمله چیلرها که در داخل برای تامین نیاز بازار تولید می شوند ممنوع است. اما این محصولات از مبادی رسمی وارد کشور می شوند.
وی با بیان اینکه در حال حاضر حدود 80 درصد از بازار کولرها در اختیار تولیدات داخلی است، ادامه داد: در زمینه کولر گازی اگرچه سرمایه گذاری های قابل توجهی در سال های اخیر برای تولید این محصول در کشور انجام شده است، اما واردات یا … قاچاق این محصول محصولی که بیش از 50 درصد بازار را به خود اختصاص داده است، فعال سازی خطوط تولید توسط تولیدکنندگان را توجیه اقتصادی ندارد.