اما پیشبینی تحلیلگران مبنی بر کاهش ۳ میلیون بشکهای تولید روسیه در ماه آوریل به دلیل تحریمهای بینالمللی، وضعیت اوپک را تغییر خواهد داد. تحلیلگران می گویند اگر اعضای اوپک بپذیرند که تولید روسیه به شدت کاهش می یابد، ماندن در توافق اوپک پلاس مزایای کمی خواهد داشت اما جنبه های منفی بسیاری خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز به نقل از فایننشال تایمز، این هفته در بازار نفت همه نگاه ها به نشست روز پنجشنبه وزیران اوپک دوخته شده است. رهبران گروه 7 از اوپک خواسته اند تا تولید خود را برای جبران اختلال در عرضه نفت پس از حمله روسیه به اوکراین، افزایش دهد.
تاجران عمده نفت معتقدند پایبندی عربستان سعودی به قرارداد اوپک پلاس به این دلیل است که هیچ بشکه اضافی برای عرضه به بازار ندارد. برنت که روز جمعه به بشکه ای 116 دلار رسید، انتظار می رود امسال به 200 دلار یا حتی 250 دلار در هر بشکه افزایش یابد.
ایالات متحده از ماه سپتامبر برای افزایش تولید عربستان سعودی و سایر اعضای اوپک فشار آورده است و بیانیه G7 فشارها را تشدید کرده است. اعضای ائتلاف اوپک پلاس که روسیه نیز بخشی از آن است، تاکنون به برنامه خود برای افزایش تدریجی تولید پایبند بوده اند.
البته اینکه اوپک توانایی افزایش تولید را دارد یا خیر بحث دیگری است. این گروه نتوانست به هدف خود برای افزایش تولید به 400000 بشکه دست یابد و ظرفیت مازاد آن به حدود 2 تا 3 میلیون بشکه در روز کاهش یافت که عمدتاً در عربستان سعودی و امارات متمرکز بود.
absnews 37