باقری گفت: کشورهایی که برنامه هستهای ایران را مقصر میدانند همان کشورهایی هستند که در سایر زمینهها از ایران شکست خوردهاند.
به گزارش ای بی اس نیوز، علی باقری سرپرست وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه روابط تهران و ریاض در مسیر درستی حرکت می کند و در حال توسعه است، گفت:
باقری که با خبرگزاری اسپوتنیک صحبت می کرد، افزود: با توافق طرفین از سازوکاری برای بهبود روابط دو کشور استفاده کرده ایم و امیدواریم در آینده این روابط بهبود یابد. همکاریهای دو کشور بهویژه در سطح وزرای خارجه ادامه دارد و این همکاریهای دوجانبه امکان رفع هرگونه سوء تفاهم و ایجاد زمینه همکاری را فراهم کرده است.
آنها می خواهند آژانس را به محل تسویه حساب سیاسی با تهران تبدیل کنند
وی با تاکید بر اینکه “هر گونه نگرانی در مورد فعالیت های هسته ای ایران بی اساس است”، گفت: برخی کشورها می خواهند با طرح اتهامات علیه برنامه هسته ای ایران، آژانس بین المللی انرژی اتمی را به مکانی برای حل و فصل سیاسی با تهران تبدیل کنند. ایران یکی از اعضای مسئول آژانس بین المللی انرژی اتمی است و تمامی فعالیت های هسته ای آن تحت نظارت آژانس است. بنابراین، هر کشوری که نگران فعالیت های هسته ای ایران باشد، نسبت به سازوکار آژانس محتاط است و این سازوکار را نمی پذیرد.
باقری با بیان اینکه کشورهایی که برنامه هسته ای ایران را مقصر می دانند همان کشورهایی هستند که در سایر زمینه ها از ایران شکست خورده اند، گفت: این کشورها می خواهند آژانس بین المللی انرژی اتمی را به یک توافق سیاسی میدانی با تهران تبدیل کنند اما اقدامی نمی کنند. به موقعیت فنی و حرفه ای آژانس آسیب برساند.
سرپرست وزارت امور خارجه ایران افزود: کشورهای مستقل دنیا باید با این سیاست برخی کشورهای غربی مقابله کنند و این مشکل در واقع سوء استفاده از توان فنی و تخصصی آژانس برای دستیابی به اهداف نامشروع سیاسی است. “

دیدار باقری با وزیر امور خارجه آفریقای جنوبی در حاشیه نشست بریکس
ما قصد داریم از معاملات مالی خود به دلار صرف نظر کنیم
باقری در بخشی دیگر از این گفت و گو درباره مزایای عضویت ایران در سازمان هایی مانند بریکس و شانگهای گفت: برجام و سازمان شانگهای مزایایی برای کشورهای عضو دارند و از زمانی که ایران به عضویت رسمی بریکس درآمد، توانست از امکانات مختلف این گروه برای دستیابی به اهداف خود. گروه بریکس و سازمان همکاری شانگهای بیش از هر زمان دیگری زمینه دفاع از منافع ایران را فراهم می کنند.
این دیپلمات ارشد ایرانی تصریح کرد: از جمله مواردی که می توان به آن اشاره کرد، پیشنهاد رئیس جمهور شهید کشورمان به دولت آفریقای جنوبی در زمانی است که این کشور رهبری گروه بریکس را بر عهده داشت. شهید رئیسی پیشنهاد برگزاری نشست سران بریکس در مورد وضعیت غزه را مطرح کرد و این نشست در حالی برگزار شد که یک گروه اقتصادی و تجاری عادت ندارند در یک موضوع مهم بین المللی و نه اقتصادی و تجاری مانند غزه وارد شوند، اما این موضوع باعث شده است. به دست آمده است.
وی با بیان اینکه ایران قصد دارد مبادلات مالی خود به دلار را کنار بگذارد تا بتواند با تحریم های غرب به نحو موثرتری مقابله کند، تاکید کرد: ایران در این اقدام جدی است و این تمایل در بین کشورهای عضو بریکس نیز وجود دارد. بنابراین این مشارکت می تواند به طور جدی منافع ایران را تضمین کند.

باقری و لاوروف در حاشیه نشست بریکس با یکدیگر دیدار کردند
ایران و روسیه فرصت های مشترکی برای توسعه روابط ایجاد کردند
باقری در خصوص روابط تهران و مسکو گفت: ایران و روسیه در مواجهه با تهدیدات مشترک کشورهای ثالث علیه این دو کشور فرصت های مشترکی برای توسعه روابط ایجاد کرده اند.
سرپرست وزارت امور خارجه ایران در خصوص وضعیت کنونی روابط سیاسی تهران و مسکو گفت: ایران و روسیه دو همسایه با روابط تاریخی و ریشه دار هستند. در سالهای اخیر حوزههای روابط ایران و روسیه گسترش زیادی یافته است، اما نکته حائز اهمیت این است که تهدیدات مشترک علیه این دو کشور فرصتهای مشترکی را پیش روی دو کشور قرار داده است و بر این اساس، دو کشور دارای روابط جدی هستند. و عزم راسخ برای توسعه همکاری های دوجانبه خود در زمینه های مختلف. بنابراین روند رو به رشد همکاری های دو کشور نشان می دهد که سران دو کشور مصمم به تقویت روابط دو کشور و استفاده از همه فرصت ها به نفع دو کشور و دو ملت هستند.
وی گفت: موضوع ایجاد واحد پولی مشترک و نظام دلاری شدن مبادلات تجاری و اقتصادی کشورهای عضو بریکس راهبردی است که به طور جدی در دستور کار کشورهای عضو قرار دارد. پیوستن ایران به برجام در واقع ناشی از عقلانیت راهبردی در حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.
انتهای پیام